Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

37 bēgļiem piešķirtas stipendijas, lai gatavotos Tokijas olimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

37 bēgļiem piešķirtas stipendijas, lai gatavotos Tokijas olimpiskajām spēlēm
Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

2020. gada olimpiskajās spēlēs Tokijā piedalīsies arī bēgļu komanda. Patlaban izvēlēti 37 potenciālie bēgļi-olimpieši, tostarp visi desmit no iepriekšējām spēlēm. Galīgais sastāvs tiks paziņots nākamā gada jūnijā.

Kā jau ziņots, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalījās desmit bēgļi, sacenšoties peldēšanā, džudo, maratonā un skriešanas vidējās distancēs.

37 bēgļiem tagad piešķirtas īpašas stipendijas, lai sagatavotos dalībai Tokijas spēlēs. Šoreiz komandā varētu būt bēgļi, kuri bijuši spiesti pamest Afganistānu, Dienvidsudānu, Eritreju, Etiopiju, Irānu, Kamerūnu, Kongo Demokrātisko Republiku, Sīriju un Sudānu. Lielākā daļa nāk no Dienvidsudānas (18). Šie sportisti sacentīsies badmintonā, boksā, džudo, karatē, peldēšanā, taekvondo, svarcelšanā un vieglatlētikā.

Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs: "Paziņojot bēgļu stipendijas ieguvēju sarakstu, vēlamies parādīt, ka bēgļi bagātina sportu un sabiedrību. Šī komanda ir ceļojuma turpinājums, kas sākās ar pirmo bēgļu komandu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Bēgļu kvalifikācijas standarti nav vispārējie starptautiskie atlases kritēriji. Mēs vēlamies identificēt sportistus, kuri atbilst šiem kritērijiem vai vismaz ir tuvu tiem. Šajā stadijā nevaram pateikt, cik liela būs komanda. Ar kādu pārliecību varam teikt, ka tā būs lielāka nekā komanda Riodežaneiro spēlēs."

Bēgļu komandas galīgais sastāvs tiks paziņots nākamā gada 20. jūnijā - Pasaules bēgļu dienā.

2020. gada Tokijas olimpiskās spēles risināsies no 24. jūlija līdz 9. augustam.

Izmantotie resursi:
olympicchannel.com