Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" sāk sastāva komplektāciju un piesaista Ventspilī redzētu aizsargu

Emils Ozerinskis

"Žalgiris" sāk sastāva komplektāciju un piesaista Ventspilī redzētu aizsargu
Tomass Valkups
Foto: Champions league

Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" paziņojusi par pirmo sastāva papildinājumu šajā starpsezonā, vienojoties ar amerikāņu perimetra spēlētāju Tomasu Valkupu.

Kauņas "Žalgiris" pēc lieliskās sezonas Eirolīgā neizbēgami zaudēs daļu no komandas spēlētājiem, kuriem lielākas algas piesolijuši krietni naudīgāki klubi. Serbs Vasilje Mičičs jau oficiāli pārcēlies uz Stambulas "Anadoulu Efes". Savukārt pamatsastāva saspēles vadītājs Kevins Pangos jau ir ceļa jūtīs uz "Barcelona".

Ārējā līnijā "Žalgiris" papildinājumu atradis Vācijā, noskatot 25 gadus veco un 193 cm garo amerikāni Tomasu Valkupu. Pērnā sezona Valkupam bija debija Eiropas basketbolā, pārstāvot Čempionu līgas pusfinālisti MHP "Reisen" no Ludvigsburgas. Vācu komanda regulārajā sezonā spēlēja vienā grupā ar tobrīd topošo Latvijas čempionvienību "Ventspili" un Valkupu ar komandu varēja redzēt arī Kurzemes pilsētā. Savukārt Vācijas čempionātā Ludvigsburgas komanda pamatturnīru noslēdza trešajā vietā un izstājās izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Valkups aizvadītajā sezonā Čempionu līgas turnīrā 26 spēlēs vidēji izcēlās ar 11 punktiem, 4,3 atlēkušajām bumbām un 4,2 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt vietējā čempionātā amerikānim 38 spēlēs 11,7 punkti, 5,1 atlēkusī bumba un 4,5 rezultatīvas piespēles.

Valkups tiek raksturots kā spēlētājs kurš var spēlēt vairākās pozīcijās, kas ir svarīgi trenera Šaruna Jasikeviča taktiskajās shēmās. Tomēr pagaidām vēl nav skaidrības par Jasikeviča palikšanu komandas galvenā trenera amatā, jo pēc Lietuvas čempiontitula izcīnīšanas treneris paņēmis dažu dienu pauzi, lai apsvērtu savus nākotnes plānus.

Izmantotie resursi:
Prasideda naujojo sezono darbai – į Kauną...

     [+] [-]

, 2018-06-21 14:38, pirms 6 gadiem
Ja dosies prom vel kads no vadosajiem speletajiem plus Jasikevicus,tad komandai nakamsezon bus kritums EL tabula! Pie tam diez gan iepaidigs!