Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Uzņēmumu reģistrs apstiprinājis izmaiņas Regbija federācijas vadībā

Ints Megnis
Ints Megnis

Uzņēmumu reģistrs apstiprinājis izmaiņas Regbija federācijas vadībā
Aivars Pilenieks uzrunas laikā (pa labi)

Uzņēmumu reģistrs apstiprinājis strīdīgos apstākļos notikušo Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta vēlēšanu rezultātus, līdz ar to federācijas galvgalī stājies Aivars Pilenieks.

LRF iekšienē pēdējā laikā bijis daudz nesaskaņu un strīdu. Beidzoties pilnvaru termiņam, no amata aizgāja organizācijas prezidents Aleksandrs Zuments, līdz ar to 11. maijā LRF biedru sapulcē notika vēlēšanas, tomēr rezultāts bija negaidīts, Jurim Silovam un Aivaram Pileniekam saņemot pa desmit balsīm.

Jūnija sākumā bija plānota nākamā biedru sapulce, bet tās dienas rītā LRF izplatīja paziņojumu, kurā, atsaucoties uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) juridiskā direktora Raita Keseļa skaidrojumu, liedza Pileniekam konkurēt uz amatu, jo viņam ir aktīva tiesvedība ar federāciju, un pārcēla sapulci, paziņojot, ka tā notiks šī mēneša beigās. Tomēr Pilenieks, konsultējoties ar juristiem, izlēma, ka viņa atbalstītāji pulcēsies uz sapulci, tajā tika savākts kvorums un ilggadējo regbija darboni ievēlēja amatā.

Jau uzreiz pēc tam tika pavēstīts, ka to vai vēlēšanas bijušas likumīgas noteiks Uzņēmumu reģistrs, kurš tagad apstiprinājis rezultātus, līdz ar to amatā stājies Pilenieks, kā arī valdes locekļi Aigars Ameters un Māris Zeltiņš.

Kā pirmo veicamo uzdevumu Pilenieks sarunā ar Sportacentrs.com nosauca konflikta atrisināšanu Latvijas regbija-7 izlasē. Šīs nedēļas sākumā "Miesnieku" komanda pavēstīja, ka nepalīdzēs izlasei nākamajā nedēļas nogalē Šauļos gaidāmajā Eiropas čempionāta otrās spēcīgākās jeb "Trophy" divīzijas otrajā sabraukumā, jo izlases vadībā ir principiālās konkurentes "Livonia" cilvēki, kurus "Miesnieki" vaino spēles rezultāta sarunāšanā.

"Steidzami jānodzēš konflikts izlasē, jo jau nākamajā nedēļā jāstartē Šauļos. Domāju, ka tagad nebūs problēmu izlasē piesaistīt "Miesniekus". Vienīgi jāskatās vai tad nāks "Livonia" spēlētāji," pauda Pilenieks, kurš stāstīja, ka pašu spēļu sarunāšanas konfliktu risinās nesteidzīgi, uzklausot visas puses. "Ir jāredz visi papīri. Piemēram, esot mainīts nolikums, līdz ar to gribu redzēt abus variantus, visu atbildīgo personu paskaidrojumus. Ja viena komanda pateica, ka slavenajā spēlē nespēlēs, otrai būtu bijis jābūt uzvarai. Kāpēc abām bija zaudējumi? Tomēr man liekas, ka šī šobrīd nav pirmās nepieciešamības problēma - ja rīt notiktu nākamais čempionāta posms, būtu citādāk, bet tagad to izspriedīsim lēnām, sasaucot visus ieinteresētās personas."

Pēdējās dienās "Livonia" un "Miesnieki" apmainījušies asiem publiskiem paziņojumiem. "Noteikti mēģināsim abas puses samierināt, tomēr redzams, ka cilvēkiem ļoti ilgi kaut kas sēž iekšā. Tā ir arī mana sliktā īpašība - regbijā esmu pārāk sen, līdz ar to šajos gados katram esmu pateicis kaut ko nepatīkamu. Citi to uzreiz aizmirst, citi tur sevī desmit gadus. Tomēr mums ir vajadzīgi abi šie klubi - ja nebūtu "Livonia", arī "Miesnieki" šodien būtu divas galvas vājāki."

Pilenieks pauda, ka pašlaik neplāno ģenerālsekretāra Oļega Voroņina nomaiņu, kā arī aicināja cilvēkus Līgo naktī skatīties regbiju, jo 23. jūnijā plkst. 22:30 kanālā "Viasat Sport Baltic" sāksies tiešraide Argentīnas un Skotijas izlašu spēlei. Tāpat tieši 23. un 24. jūnijā arī Latvijas sieviešu izlase regbijā-7 aizvadīs Eiropas čempionāta pirmo sabraukumu.

LRF pēc neatkarības atjaunošanas vadījuši arī Andris Ozols, Juris Krivojs, Andris Deniņš, Silovs un Zuments.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-21 13:05, pirms 6 gadiem
Nupat mēģināju atrast Latvijas Regbija šīs sezonas čempionāta kalendāru lielajā regbijā... nesanāca, Regbija federācijas mājaslapā stāv kalendāra spēles no 2016...2017 gada. Kaut kas tur šajā skaistajā spēlē mūsu funkcionāru izpildījumā līdz galam tiešām neklapē. Bardak!

     [+] [-]

, 2018-06-21 16:41, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Nupat mēģināju atrast Latvijas Regbija šīs sezonas čempionāta kalendāru lielajā regbijā... nesanāca, Regbija federācijas mājaslapā stāv kalendāra spēles no 2016...2017 gada. Kaut kas tur šajā skaistajā spēlē mūsu funkcionāru izpildījumā līdz galam tiešām neklapē. Bardak!
Sāksies septembrī bez miesniekiem