Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš ar divām uzvarām nopelna "play-off" otro kārtu un brīvdienu

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš ar divām uzvarām nopelna "play-off" otro kārtu un brīvdienu
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Ar panākumiem Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā notiekošo FIVB Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīru iesākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri divos setos apspēlēja šveiciešus Mirko Geršonu un Andrianu Heindrihu, kā arī austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu. Uzvara apakšgrupā ļāva Latvijas duetam kvalificēties uzreiz otrajai "play-off" kārtai, kas paredzēta 23. jūnijā.

Latvijas duets turnīru uzsāka F apakšgrupa, kurā vēl iekļauts Šveices duets Mirko Giršons / Adrians Heindrihs, pasaules vicečempioni Klemenss Doplers / Aleksandrs Horsts (Austrija), kā arī Dirks Bēle un Stīvens van de Velde no Nīderlandes.

Cīņu pret šveiciešiem, kuri vakar pārvarēja kvalifikācijas turnīra barjeru, uzsāka pārliecinoši. Ar agresīvu servi un sekmīgu bloku Latvijas duets uzreiz ieguva minimālu – viena līdz divu punktu pārsvaru, kuru palielināt gan nespēja. Pat vairāk… Pie mīnus divi (14:16) pārtraukumu bija spiesti ņemt mūsējie. Spraigā seta galotnē Samoilovs/Šmēdiņš tomēr “nolauza” pretiniekus – 22:20.

Arī otrā seta ievadā laukumā risinājās līdzīga cīņa, taču to Latvijas pāris pamanījās aizvadīt bez izbīļa, uzvarot ar rezultātu – 21:16, tādējādi triumfējot visā spēlē ar 2:0.

Dienas otrajā spēlē Samoilovam un Šmēdiņam izdevās labs sākums, kad izdevās iegūt pāris punktu pārsvaru un nosargāt to līdz seta vidum. Tad austriešiem sanāca veiksmīga sērija, gūstot vairākus punktus pēc kārtas, bet ar precīzu spēli Latvijas duets atjaunoja līdzsvaru, panākot 18:18. Līdzsvars, katrai komandai punktus gūstot pamijus, saglabājās līdz 21:21, kad latvieši beidzot guva divus punktus pēc kārtas, Samoilovam sekmīgi nospēlējot blokā (23:21).

Otrajā setā Samoilovs un Šmēdiņš vēlreiz turējās pretiniekiem pāris solīšus priekšā, taču austrieši, izmantojot Šmēdiņa neveiksmīgu servs uzņemšanu, prata panākt 15:15. Tad sekoja strīdīgs moments par to, vai bumba tiešām piezemējusies latviešu laukuma pusē, un tiesnesis pieņēma lēmumu par labu austriešiem. Taču tas viņiem tālāku veiksmi nenesa, un Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja ar 21:17.

Ar Dopleru un Horstu pēdējo piecu gadu laikā spēlēts 11 reizes, un septiņas reizes laukumu kā uzvarētāji pametuši mūsu pludmales volejbolisti.

Samoilovs un Šmēdiņš līdz ar to uzvarējuši F grupā un automātiski iekļuvuši izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, kas paredzēta tikai parīt, proti, 23. jūnijā. Savukārt rītdien otrā spēle grupā paredzēta Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kā arī tiks izspēlēta "play-off" pirmā kārta.

     [+] [-]

, 2018-06-22 08:16, pirms 6 gadiem
Mūsu pirmais nr. izskatās pārliecinoši!!!