Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lece/Liepiņlauska tiek Singapūras pamatsacensībās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lece/Liepiņlauska tiek Singapūras pamatsacensībās
Alise Lece un Ilze Liepiņlauska
Foto: facebook.com/leceliepinlauska

Singapūrā sācies Pasaules tūres divu zvaigžņu posms pludmales volejbolā. Latvijas duets Alise Lece un Ilze Liepiņlauska kvalifikācijas izšķirošajā mačā šorīt pārspēja itālietes Klaudiju Pučinelli un Alisi Gradīni (2-0) un iekļuva pamatturnīrā.

Ar ceturto numuru izliktās Alise Lece un Ilze Liepiņlauska vispirms spēkojās ar nomināli vājākajām krievietēm Jekaterinu Fiļinu un Jekaterinu Ļubiņecu, kurām piešķirts 21. numurs. Latvietes izrādījās pārākas - 21:15, 21:17.

Izšķirošajā kvalifikācijas cīņā pretī stājās ar 16. numuru izliktās itālietes Klaudija Pučinelli un Alise Gradīni. Mūsu sportistes uzvarēja (21:16, 21:11) un tika pamatsacensībās, kas sāksies rīt.

Jūnija pirmajā pusē Lece/Liepiņlauska piedalījās trijos divu zvaigžņu posmos Ķīnā. Plānoto punktu ražu gan neizdevās ievākt, jo nepaveicās ar pretiniecēm - vienā gadījumā trāpīja uz amerikāņu dvīnēm, pēc tam kāju priekšā aizlika mājinieces, kuras turpinājumā aizcīnījās līdz ceturtajai vietai. Ķīnas pirmajā turnīrā rezultāts bija labs - devītā vieta un 200 punkti pasaules rangam, taču nākamajos divos mūsējās netika pamatsacensībās un finišēja 25. vietā, kas deva vien 120 punktus. Lece/Liepiņlauska patlaban ieņem 135. vietu pasaules rangā un kotējas kā Latvijas otrais labākais duets.

Atgādinām, ka šajā nedēļā sākas lielo turnīru virtene - līdz Eiropas čempionātam katru nedēļu būs četru vai piecu zvaigžņu posms. 20.-24. jūnija Ostravas turnīrā Čehijā piedalās arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, Haralds Regža/Toms Šmēdiņš, Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs, Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Agnese Caica. 27. jūnijā sāksies mači Polijā, 4.-8. jūlijs Portugālē, 10.-15. jūlijs Šveicē, bet 16.-22. jūlijā Nīderlandē notiks Eiropas čempionāts.

Izmantotie resursi:
worldtour.2018.fivb.com