Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hovards nepaliks Bruklinā un pēc līguma izpirkšanas kļūs par brīvo aģentu

Rolands Eliņš

Hovards nepaliks Bruklinā un pēc līguma izpirkšanas kļūs par brīvo aģentu
Dvaits Hovards
Foto: AP/Scanpix

Savulaik labākais NBA centra spēlētājs Dvaits Hovards kļūs par brīvo aģentu – viņš uzsācis pārrunas ar Bruklinas “Nets” par līguma izpirkšanu, kas droši vien vēl vairāk samazinās “Nets” turpmākos izdevumus, kamēr Hovards pats gūs iespēju noslēgt līgumu ar komandu, kuras sportiskie mērķi nākamajā sezonā būs daudz augstāki.

Hovarda aizmainīšanu uz Bruklinu oficiāli varēs apstiprināt tikai sestajā jūlijā, taču viņš jau panācis kopsaucēju ar “Nets” vadību, ka šajā komandā viņš, visticamāk, nevienu spēli neaizvadīs. Abas puses sākušas pārrunas, lai panāktu līguma izpirkšanu, proti, Hovards saņems daļu no nākamajā sezonā sev paredzētās algas 23.8 miljoniem dolāru un kļūs par brīvo aģentu.

Hovards intervijā ESPN pastāstīja, ka nav iepriekš bijis informēts par “Hornets” lēmumu, tādēļ arī tas viņu tik ļoti šokējis, jo viņš uzskatījis, ka komandai ļoti palīdzējis. Tagad Hovards vēlētos nonākt citā komandā, un nav šaubu, ka vairāki NBA klubi izrādīs par viņu interesi brīvo aģentu tirgū.

“Es vienkārši vēlos būt situācijā, kad es varu palīdzēt savai komandai uzvarēt,” teica Hovards, astoņkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks. “Tas ir vienīgais, ko vēlos. Man vajadzīga tikai normāla iespēja un vieta, kur cilvēki visu laiku nerunā par manu pagātni.”

Pret Hovardu "Nets" būs jāšķiras no centra spēlētāja Timofeja Mozgova un arī no divām drafta izvēles tiesībām - šī gada 45. numura un 2021. gada drafta izvēles, kā arī naudas. Toties "Nets" būs iespēja jau nākamajā vasarā atbrīvot līdzekļus, lai parakstītu pat divus spēlētājus ar maksimāli lielāko atalgojumu.

32 gadus vecais Hovards, kurš aizvadītajā sezonā izlaida tikai vienu spēli, izcēlās ar 16.6 punktiem un 12.5 atlēkušajām bumbām, nespēja palīdzēt “Hornets” iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču viņa spēle aizsardzībā bija svarīgs iemesls, kādēļ “Hornets” izcīnīja 36 uzvaras un ieguva desmito vietu Rietumu konferencē.

Bruklinas “Nets” izcīnīja 28 uzvaras un palika 12. vietā konferencē, taču šī komanda joprojām tikai cenšas atgūties no iepriekšējo gadu problēmām un par savu galveno mērķi nākamsezon, visticamāk, uzskatīs nevis uzvaras un cīņu par “play-off”, bet gan jauno spēlētāju attīstību un sagatavošanos nākamās vasaras brīvo aģentu tirgum.

Izmantotie resursi:
Dwight Howard, Brooklyn Nets working on buyout

  -2 [+] [-]

, 2018-06-21 22:20, pirms 6 gadiem
Lai iet uz Warriors pa minimālo.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 23:18, pirms 6 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Lai iet uz Warriors pa minimālo.
Warriors viņu neņemtu, pat ja viņš piemaksātu

     [+] [-]

, 2018-06-21 23:24, pirms 6 gadiem
Cipanz rakstīja: Warriors viņu neņemtu, pat ja viņš piemaksātu
Hovarda personības vai citu iemeslu dēļ?

     [+] [-]

, 2018-06-21 23:38, pirms 6 gadiem
KobeBryantIsTheGreatest rakstīja: Hovarda personības vai citu iemeslu dēļ?
Šarlotes spēlētāji tikko pateikuši,ka viņš bijis neciešams ģērbtuvē.
Nav brīnums kāpēc viņš nenoturējās Leikeros

     [+] [-]

, 2018-06-21 23:44, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Šarlotes spēlētāji tikko pateikuši,ka viņš bijis neciešams ģērbtuvē.
Nav brīnums kāpēc viņš nenoturējās Leikeros
Losandželosā viņš nevarēja sadzīvot ar Nešu un Kobi, beigu beigās aizgāja uz Rockets, lai arī Lakers piedāvāja lielāku summu?
Cik komandas kopš tā laika Hovards ir mainījis?

     [+] [-]

, 2018-06-22 04:18, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Šarlotes spēlētāji tikko pateikuši,ka viņš bijis neciešams ģērbtuvē.
Nav brīnums kāpēc viņš nenoturējās Leikeros
Tieši pirms gada to pašu teica Atlantas spēlētāji - nākamajā dienā pec tam, kad tika aiztreidots.

     [+] [-]

, 2018-06-22 14:34, pirms 6 gadiem
Cipanz rakstīja: Warriors viņu neņemtu, pat ja viņš piemaksātu
Diemžēl tā ir skarba patiesība. Viņa personība traucē viņam pašam.