Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Smols pievienojas "Mr.Olympia" dalībnieku pulkam

Juris Miņins
Juris Miņins

Smols pievienojas "Mr.Olympia" dalībnieku pulkam
Freds Smols (centrā)
Foto: musculardevelopment.com

Amerikāņu bodibilderis Freds Smols uzvarēja Starptautiskās bodibildinga federācijas (IFBB) profesionālās līgas posmā Dalasā un kvalificējās rudenī notiekošajam "Mr.Olympia" turnīram.

"Mr.Olympia" turnīrā, kuras ir pašas prestižākās sacensības visā IFBB PRO līgas sezonā un viens no leģendārākajiem turnīriem visā sporta vēsturē, var piedalīties tikai tie profesionāļi, kuri ir uzvarējuši kādā no sezonas posmiem vai ieņēmuši pirmās sešas vietas starp labākajiem atlētiem, kuri sezonas laikā nav uzvarējuši.

Freds Smols pēc iepriekšējā gada Olimpijas turnīra nebija izcīnījis nevienu uzvaru, kā arī viņš nebija starp "labākajiem no atlikušajiem", tāpēc uzvara IFBB "Dallas PRO show" Delaveras štatā dzīvojošajam atlētam bija ļoti liels sasniegums. Aiz viņa palika Renaldo Geirijs un Akims Viljamss.

Kopumā gan jāsaka, ka šis turnīrs dalībnieku ziņā nevar tikt uzskatīts par augstas raudzes startu, tāpēc jo īpaši iekrita acīs veterāna Tonija Frīmena astotā vieta 10 atlētu konkurencē. Protams, Frīmenam, kurš ilgus gadus, dēļ savām lieliskajām proporcijām, bija pazīstams kā "X man", pašlaik ir jau 48 gadi, taču pēdējā gada laikā viņa konkurētspēja ir strauji kritusies un, ja vēl pirms pāris gadiem viņš spēja sastādīt konkurenci visai bodibildinga elitei (3. vieta "Arnold's Classic"), tad pašlaik viņam sagādā grūtības iekļūt TOP-6 trešās šķiras turnīros.

Interesanti, ka par nelielu pārsteigumu parūpējās Korejas pārstāvis Kangs Kjun Vons, kurš vēl pirms pusotra gada bija amatieris (un triumfēja Arnolda Švarcenegera vārdā nosauktajā turnīrā ). Šajos startos viņš izcīnīja uzvaru, lai gan arī 96 kg svarā konkurence no kategorijas "dūžiem" izpalika.

Maikls Fergusons uzvarēja šova pludmales bodibildinga sacensībās, Andrea Kalhuna bija labākā figūras nominācijā, bet "Women's Physique" uzvarēja Jaša.

Dienu iepriekš norisinājās vēl viens IFBB PRO līgas turnīrs, kurā uz skatuves kāpa vīriešu un sieviešu "fizīk" kategorija, kā arī bikini meitenes. Bikini nominācijā uzvarāja Andžela Markeza, bet "Physique" sacensībās vīriešiem triumfēja Raiens Hintons, dāmām – Daniela Reardona.

Sportisti, kuri ir kvalificējušies 2015. gada "Mr. Olympia" sacensībām (OPEN klase)

SportistsValsts
Fils HītsASV
Kajs GrīnsASV
Deniss VulfsVācija
Šons RodensASV
Deksters DžeksonsASV
Rulijs VinklārsKirasao
Esa ObiadsAAE
Muhameds Ali BannūLibāna
Viljams BonaksNīderlande
Ronijs RokelsVācija
Abdelazizs DželaliMaroka
Fuads AbiadsKanāda
Huans MorelsASV
Dalass MakarversASV
Mamdu ElsbiajsKuveita
Brendons KarijsASV
Freds SmolsASV

IFBB PRO līgas punktu ieskaite

VAtlētsValstsP
1.Viktors MartinezsDominikānas republika14
2.Brenčs VorensASV13
3.Stīvs KukloASV11
-Džastins KomptonsASV11
-Sedriks MakmilansASV11
-Džonijs DžeksonsASV11
7.Breds RovsASV10
8.Evans CentopaniASV8
9.Roberts PjotrkevičsPolija7
10.Makss ČārlzsASV5
-.........

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...