Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Trīs spēles Virslīgā: "Riga" mēģinās revanšēties par neveiksmi finālā

Rolands Eliņš

Trīs spēles Virslīgā: "Riga" mēģinās revanšēties par neveiksmi finālā
Oļegs Laizāns un Tosins Aijeguns
Foto: Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64

Šodien „SynotTip” futbola Virslīgā tiks aizvadītas trīs devītās kārtas spēles. 14:00 līdervienība „Spartaks” uzņems „Mettu/LU”, 16:00 „Ventspils” un „Riga” tiksies kausa fināla atkārtojumā, bet 18:00 attiecības skaidros „Liepāja/Mogo” un „Jelgava”. Visu spēļu translācijas „Sportacentrs.com TV”.

Pagājušās sezonas čempionvienība „Spartaks” arī šīs sezonas sākumā izvirzījusies kopvērtējuma vadībā. Sezonas pirmajā spēlē Virslīgā ciestais zaudējums tā arī palicis vienīgais un pēdējās divās spēlēs pret RFS un Ventspili „Spartaks” vārtus nav ielaidis.

Šodienas spēle pret „Mettu/Latvijas Universitāti” gan nesolās būt viegla kā pret kopvērtējuma priekšpēdējās vietas īpašnieci. Andra Riherta trenētā „Metta/LU” šosezon Virslīgā pagaidām zaudējusi tikai četrreiz jeb pusē savu spēļu. Iepriekšējā kārtā „Metta” arī prata atņemt punktus „Ventspilij” (1:1), turklāt mača gaitā ilgi bija vadībā. Šodien gan spēle būs jāaizvada viesos.

Sezonas pirmā „Mettas” un „Spartaka” spēle izvērtās ļoti rezultatīva. Jūrmalas komandai divus vārtus guva Jevgeņijs Kazačoks, un ar izvirzīšanos vadībā 4:0 „Spartaks” pieteicās uz lielu sagrāvi, taču „Metta” izskaņā toreiz atguvās un panāca nedaudz labāku rezultātu 2:4. Šodienas mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties „Mettas” spēlētājs Ņikita Ivanovs, kurš spēlēja visos astoņos līdzšinējos mačos un guva vārtus pret „Babīti”.

Dienas otrajā spēlē „Ventspils” centīsies vēlreiz pieveikt „Riga”, ar kuru trešdien tikās kausa izcīņas finālā. Kausa izcīņā „Ventspils” gan uzvarēja tikai pēcspēles sitienos, kas izrādījās tik svarīgi, ka laupīja „Riga” iespēju piedalīties Eirokausos. Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē Virslīgā „Riga” ar „Ventspili” spēlēja bezvārtu neizšķirtu.

„Kaut kur nepaveicās…,” pēc fināla izteicās „Riga” uzbrucējs Valērijs Šabala, kurš guva komandas pirmos vārtus. „Es nezinu, cik spēlēs mums tie rikošeti krīt iekšā. Ar “Spartaku”, “Liepāju” un arī tagad… Visu laiku krīt iekšā. Es nesaprotu, kas notiek. Ko mēs darām nepareizi!? Spēlei gatavojāmies ļoti nopietni, visi bija gatavi atdot savus spēkus. Spēlējām labi. Jā, kaut kādos momentos labāki bija “Ventspils” futbolisti, taču ņemot spēli kopumā, uzskatu, ka mēs bijām labāki.”

Savukārt dienas trešajā mačā sacentīsies Liepājas un Jelgavas futbolisti, kuru sezonas pirmajā savstarpējā mačā ar 2:1 uzvarēja Tamaza Pertijas vadītā „Liepāja”, lai gan „Jelgava” vadībā izvirzījās pirmā. „Jelgavai” pēdējā laikā nācies mocīties ar sastāva problēmām gan traumu, gan diskvalifikāciju dēļ. Diskvalifikācijas šobrīd izciestas, taču savainojuma dēļ no ierindas izkritis Artis Lazdiņš.

Tas gan nav traucējis „Jelgavai” pacelties uz otro vietu kopvērtējumā un iepriekšējā mačā uzstādīt sezonas rezultativitātes rekordu Virslīgā, iesitot piecas bumbas „Babītes” vārtos. Ar diviem vārtu guvumiem toreiz izcēlās Mārcis Ošs, kurš šosezon jau atkārtojis savu rezultatīvāko Virslīgas sezonu – viņš astoņos mačos paspējis gūt piecus vārtus.

„Liepāja” savukārt pratusi atgūties no aprīļa neveiksmēm un guvusi uzvaras abās izbraukuma spēlēs maijā – 3:1 pret „Mettu” un 2:0 pret „Riga”. Šajās divās spēlēs trīs vārtus guva Artūrs Karašausks, kurš izskatās uzņēmis to sportisko formu, ko „Liepājas” līdzjutēji no viņa gaidīja jau sezonas sākumā.

Visas trīs šodienas Virslīgas spēles būs pieejamas Sportacentrs.com tiešraidē, un „Ventspils-Riga” un „Liepāja”-„Jelgava” arī „Sportacentrs.com TV” tiešraidē, kamēr „Spartaka” un „Mettas” spēlē TV kanālā tiks piedāvāta ierakstā 20:15.

"SynotTip" Virslīgas 9. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
20.05.19:30RFS - Babīte/DinamoHanzas vsk. laukums2:1
21.05.14:00Spartaks - Metta/LUSlokas stadions
21.05.16:00Ventspils - Riga FCVentspils OC stadions
21.05.18:00Liepāja/Mogo - JelgavaDaugavas stadions

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks852116:817
2.Jelgava850314:915
3.Riga FC84229:714
4.Ventspils834110:413
5.Liepāja/Mogo841312:913
6.RFS93156:1010
7.Metta/LU822412:178
8.Babīte/Dinamo80266:212

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.J. KozlovsSpartaks5
T. AijegunsVentspils5
M. OšsJelgava5
4.A. KarašausksLiepāja/Mogo4
R. UldriķisRFS4
6.V. ŠabalaRiga FC3
7.D.IndrānsMetta/LU3 (1)

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

  -1 [+] [-]

, 2017-05-21 10:51, pirms 7 gadiem
Spartakam jānokārto uzvara 1. puslaikā. Sastāvs paplāns un nav tādu maiņu, kas varētu pastiprināt spēli. Spēle ar Ventspili šajā ziņā bija negatīvs piemērs. 1. puslaikā un 2. puslaika sākumā abi Kozlovi neizmantoja labas iespējas, bet spēles 2. daļā jau Nerugalam vajadzēja glābt, lai vispār noturētu punktu
Rigai jāparāda raksturs, ka komandai ir mērķis šogad vinnēt līgu. Psiholoģiskais moments būs izšķirošs
Jelgava mēģinās noturēt tehniskos liepājniekus. Tā kā visi Jelgavas kapļi ir atpakaļ, tas varētu arī izdoties. Viens gols šajā spēlē var izšķirt. Jelgava ir teicama standartos, liepājnieki tieši pretēji- bieži nenospēlē pie stūra sitieniem/ auta izmetieniem/ soda sitieniem, tāpēc reāls rezultāts ir 1-0 Jelgava

  +1 [+] [-]

, 2017-05-21 12:09, pirms 7 gadiem
Par Mettas uzvaru! Ticu jums

Pārējās spēlēs lai Venstpils uzvar, bet Liepāja ar Jelgavu cīnās neizšķirti!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-21 15:03, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Spartakam jānokārto uzvara 1. puslaikā. Sastāvs paplāns un nav tādu maiņu, kas varētu pastiprināt spēli. Spēle ar Ventspili šajā ziņā bija negatīvs piemērs. 1. puslaikā un 2. puslaika sākumā abi Kozlovi neizmantoja labas iespējas, bet spēles 2. daļā jau Nerugalam vajadzēja glābt, lai vispār noturētu punktu
Rigai jāparāda raksturs, ka komandai ir mērķis šogad vinnēt līgu. Psiholoģiskais moments būs izšķirošs
Jelgava mēģinās noturēt tehniskos liepājniekus. Tā kā visi Jelgavas kapļi ir atpakaļ, tas varētu arī izdoties. Viens gols šajā spēlē var izšķirt. Jelgava ir teicama standartos, liepājnieki tieši pretēji- bieži nenospēlē pie stūra sitieniem/ auta izmetieniem/ soda sitieniem, tāpēc reāls rezultāts ir 1-0 Jelgava
Pagaidām ar prognozēm ne visai,Spartakam pēc puslaika nulles...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-21 21:41, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Par Mettas uzvaru! Ticu jums

Pārējās spēlēs lai Venstpils uzvar, bet Liepāja ar Jelgavu cīnās neizšķirti!
Kaut kā viss otrādi sanāca...