Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Baronam" iespēja uzvarēt mājās un izcīnīt neprognozētas medaļas

Emils Ozerinskis

"Baronam" iespēja uzvarēt mājās un izcīnīt neprognozētas medaļas
Mārtiņš Gulbis vienas uzvaras attālumā no kārotās bronzas godalgas
Foto: Lāsma Irša

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu sērijā par trešo vietu "Barons kvartāls" basketbolistiem ir iespēja tikt pie bronzas medaļām, ja šovakar pulksten 19:30 tiks pārspēta "Valmieras/Ordo" vienība.

"Barons kvartāls" komanda Mārtiņa Gulbja vadībā sagādājusi šo izslēgšanas spēļu lielāko pārsteigumu. Jau ceturtdaļfinālā rīdzinieki nebija favorītu statusā pret "Jēkabpili", tomēr Gulbja komandai izdevās iekļūt pusfinālā, izšķirošo spēli uzvarot pretinieku laukumā. Sērijā par bronzas medaļām "Barons" bija vēl lielākā pastarīšu pozīcijā, tomēr rīdzinieki pārspējuši visas prognozes, jau sērijas ceturtajā cīņā nonākot pie iespējas izcīnīt medaļas. Šobrīd Rīgas komanda sērijā līdz trīs uzvarām atrodas vadībā ar 2-1, ar iespēju sēriju noslēgt jau Daugavas sporta namā.

"Valmieras" līdzjutēju acīs, pēc pagājušajā sezonā izcīnītā čempiontitula, šosezon netikšana pie medaļām tiktu uzskatīta par izgāšanos. Regulārajā sezonā komanda demonstrēja iespējām atbilstošu sniegumu un bija stabili trešā labākā vienība pamatturnīrā. Tomēr izslēgšanas spēles valmieriešiem bijušas ļoti smagas. Jau ceturtdaļfinālā grūti nācās pārvarēt "Liepājas/Triobet" barjeru, bet šķietami lielākais lūzums notika pusfināla pirmajā spēlē, kad no -20 vidzemnieki nostādīja sevis situācijā, lai uzvarētu, tomēr nācās piedzīvot zaudējumu pēdējās sekundēs. Turpinājumā valmierieši vairs neizskatās savā ādā, šobrīd esot viena zaudējuma attālumā no sezonas noslēgšanas bez godalgām.

Bronzas sērijas pirmo maču valmierieši sāka vāji, tomēr savu līdzjutēju priekšā otrajā puslaikā izdevās atspēlēties no -15 un gūt panākumu ar 69:63. Daugavas sporta namā sērijas otrajā cīņā jau dominēja "Barons kvartāls", pārliecinoši uzvarot ar 90:73. Trešā cīņa atgriezās Valmierā, kur zaļi baltie allaž spēlējuši sekmīgāk kā izbraukumā. Lai gan spēles sākums izvērtās vislīdzīgākais visā sērijā, tomēr mača otrajā daļā pilnībā spēli kontrolēja Mārtiņa Gulbja komanda, gūstot panākumu ar 79:60.

Reiz jau "Barona" un "Valmieras" komandas atradušās līdzīgā situācijā. 2013. gada pavasarī Latvijas čempionāta bronzas sērijā tikās tieši Mārtiņa Gulbja (trenerim pirmā sezona LBL 1. divīzijā kā galvenajam) vadītais "Barons kvartāls" un BK "Valmiera". Topavasar rīdzinieki sērijā izvirzījās vadībā ar 2-0, nostādot valmieriešus gandrīz bezcerīgā situācijā. Tomēr lielisku sniegumu demonstrējošie Jānis Kaufmanis un Raimonds Gabrāns izglāba valmieriešus, iznākumā ar 3-2 atnesot panākumu Vidzemes komandai.

Nonākot viena zaudējuma attālumā līdz neveiksmei visā sērijā, liels jautājums ir par Uvja Helmaņa iespējām "savākt" valmieriešus izšķirošajām cīņām. Vairāki līderi pēdējās spēlēs nerāda regulārajā sezonā iespēto, atstājot negatīvu iespaidu uz rezultātiem "play-off" turnīrā. Trenerim Helmanim iepriekšējās trīs sezonās pie "Liepājas" stūres medaļas sasniegt neizdevās, divreiz zaudējot bronzas sērijās un reizi nepārvarot ceturtdaļfinālu. Neiegūstot bronzas medaļas, "Valmiera/Ordo" nebūs sasnieguši pirms sezonas uzlikto uzdevumu.

Tikmēr "Barons kvartāls" ar krietnu rezervi pārlekuši savu latiņu. Ne velti mediju pārstāvji par sezonas labāko LBL treneri jau kronējuši Mārtiņu Gulbi. Spēlējot ar salīdzinoši ierobežotiem resursiem, kā arī basketbola pazinējiem zināmiem sastāva ierobežojumiem, "Barons kvartāls" vienība spējusi demonstrēt ļoti saturīgu sniegumu, kas var atvest komandai bronzas medaļas. 20 gadu vecumā kļūstot par LBL komandas visu laiku jaunāko galveno treneri, daudzi, varbūt, pasmīkņāja par treneri Gulbi, tomēr šobrīd vēl joprojām gados jaunais treneris sevi spilgti pieteicis uz Latvijas basketbola skatuves, apliecinot ikvienam ka ar viņu jārēķinās. Bronzas medaļas šajā sezonā Mārtiņam Gulbim būtu kā salds ķirsītis uz kūkas.

Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijas ceturtā spēle šovakar pulksten 19:30 norisināsies Daugavas sporta namā. Spēles tiešraide "Best4Sprt TV".

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Valmiera/Ordo - Barons kvartāls69:6373:9060:7922.05.24.05.*1-2

  -1 [+] [-]

, 2017-05-22 10:51, pirms 7 gadiem
Lai Baronam izdodas uzvarēt un izcilais Gulbis nākamsezon vada Valmieru!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-22 11:06, pirms 7 gadiem
Fišeram 50 punktu spēli un Valmieras uzvaru! Par skatāmu spēli

  +5 [+] [-]

, 2017-05-22 12:09, pirms 7 gadiem
Gulbis tiešām ir pelnijis šosezon to bronzu.Tas darbs un enerģija kas tajā ir ieguldīta,cerams atmaksāsies ar uzviju.Valmiera ar Uvi sēž vel uz zelta bet šosezon tikai kocene viņiem.Par Baronu

     [+] [-]

, 2017-05-22 12:27, pirms 7 gadiem
Tagad ir jautājums - vai Valmiera var 2 spēles pēc kārtas uzvarēt Baronu? Protams, ka var! Bet vai grib?

     [+] [-]

, 2017-05-22 14:48, pirms 7 gadiem
Ar pavisam nesliktu sastāvu Valmiera knapi pārrāpās pāri Liepājai, pēc tam ar katru nākamo spēli viss jūk arvien vairāk... Bēdīgs skats uz dzīvi! Helmanim šosezon plusos BBL kauss pret tobrīd spēcīgākiem pretiniekiem, kādi 5 vinnēti pagarinājumi LBL regulārajā sezonā, bet uz play off mačiem viņš komandu savākt dūrē, kur puikas jau ar pirmo spēles sekundi grauztu parketu... Nu, tā līdz šim nav bijis. Varbūt šovakar?

     [+] [-]

, 2017-05-22 15:19, pirms 7 gadiem
es par Valmieru, bet neticu

     [+] [-]

, 2017-05-22 15:35, pirms 7 gadiem
Šodien Valmiera var reabitêties par pēdējãm bezzobainajām spēlēm.

     [+] [-]

, 2017-05-22 15:58, pirms 7 gadiem
īpatnis rakstīja: Šodien Valmiera var reabitêties par pēdējãm bezzobainajām spēlēm.
Tādas ir jau 6 un tas galigi nav mazs skaitlis.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-22 16:41, pirms 7 gadiem
Par Baronu! Lai Zonne var lielīties ar bronzu!!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-22 16:45, pirms 7 gadiem
Vai Ivo Zonne šodien atnāks uz spēli?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-22 17:26, pirms 7 gadiem
Var jau būt, ka Gulbis ir labs treneris, bet kāpēc viņš tā psiho spēles laikā? Bļauj, kliedz pilnīgi par neko, arī ja baroni labi nospēlē.
Kā tie spēlētāji vispār saprot, ko viņš īsti grib?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-22 17:33, pirms 7 gadiem
Nevar komanda tā vienkārši no zila gaisa pēkšņi savākties it sevišķi kad sērijā rezultāts jau ir 1:2. Nebrinos, ja šovakar Valmiera smagos minusos iebraukšanas. Žēl skatīties uz šādu Valmieru. Uzvārdi, jā ir, bet reāli tādi izpildītāji komanda ir tuvu 0 nav neviens reāli kas ar bumbu var normāli LU caurgajienu uztaisīt, Laksa 0 dribla, Kārlis vispār pazaudējis, Bērziņš kko micās postā. Fisheram bumbu nav kas iedod. Pitts vispār bez jebkādas gribēšanas spēle. Vienvārdsakot komandai nav nekāda indentitate. Skumji noskatities esot valmierietim.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-22 17:50, pirms 7 gadiem
Uvi, atkāpies.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-22 18:56, pirms 7 gadiem
valdish rakstīja: Var jau būt, ka Gulbis ir labs treneris, bet kāpēc viņš tā psiho spēles laikā? Bļauj, kliedz pilnīgi par neko, arī ja baroni labi nospēlē.
Kā tie spēlētāji vispār saprot, ko viņš īsti grib?
Tā ir katra trenera atšķiriga filozofija.Katrs treneris strādā savādāk,ar savām metodēm un pec saviem ieskatiem.Daudzās spēlēs tā viņa enerģija ir devusi papildus resursus,lai Barons uzvaretu kadu speli.Bez Gulbja Barons nebutu tur kur viņi ir tagad!