Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" centrs Boguts pēc "play-off" beigām nepaliks NBA un atgriezīsies Austrālijā

Agris Suveizda

"Warriors" centrs Boguts pēc "play-off" beigām nepaliks NBA un atgriezīsies Austrālijā
Endrjū Boguts. Foto: USA Today Sports/Scanpix

2015. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Endrjū Boguts sarunā ar Austrālijas mediju The Sunday Telegraph atklāja, ka ir apsolījis Sidnejas "Kings" atgriezties vienībā pēc NBA sezonas beigām – neatkarīgi no tā, vai vasarā viņš saņems kādus piedāvājumus no pasaulē spēcīgākās līgas klubiem.

"Esmu devis savu vārdu "Kings". Iespējams, man nāksies noraidīt kādus piedāvājumus pēc izslēgšanas spēlēm, ja turpināšu spēlēt labi. Iespējams, ka kāda cita komanda bez "Warriors" varētu man piedāvāt ienesīgu līgumu, tomēr esmu apsolījis atgriezties Sidnejas "Kings" un censties palīdzēt aizvadīt vēl labāku sezonu, nekā bija šī sezona," sacīja Boguts.

Marta sākumā Boguts atgriezās Nacionālajā basketbola asociācijā, līdz sezonas beigām parakstot līgumu ar čempioni un savu bijušo vienību Goldensteitas "Warriors". Izslēgšanas spēļu pirmajā mačā pret Losandželosas "Clippers" austrālietis aizvadīja vien divas minūtes, taču Demarkusa Kazinsa savainojuma dēļ viņa spēles laiks ir jūtami audzis. Otrajā mačā Boguts 17 minūtēs tika pie trim punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet pirmajā izbraukuma spēlē jau aizvadīja 25 minūtes, nopelnot astoņus punktus, 14 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Regulārajā sezonā Boguts sāka piecas no vienpadsmit spēlēm, vidēji 12,2 minūtēs sakrājot 3,5 punktus un 5,0 atlēkušās bumbas.

Karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā Boguts sāka Milvoki "Bucks", kas viņu 2005. gadā izvēlējās ar pirmo numuru. Tā gada draftā ar ceturto numuru tika izraudzīts Kriss Pols, bet pirmajā pieciniekā tika izvēlēti arī Mārvins Viljamss, Derons Viljamss un Reimonds Feltons. Bez "Bucks" un "Warriors" austrālietis pārstāvējis arī Klīvlendas "Cavaliers", Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Lakers". Austrālijas čempionātā Boguts šogad tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju, bet viņa pārstāvētā Sidnejas "Kings" izstājās pusfinālā.

Boguts gan neizslēdza, ka pēc Austrālijas līgas nākamās sezonas beigām atkal varētu atgriezties NBA: "Pašreizējā atgriešanās NBA ir kā prēmija par manu karjeru. Tas ir kā ķirsītis uz tortes, un šī droši vien ir mana pēdējā sezona NBA. Tomēr, ja es būšu vesels, labi jutīšos, atkal saņemšu zvanu un to vēlēšos, tad es varētu arī piekrist."

Izmantotie resursi:
National Basketball League | NBL

  -1 [+] [-]

, 2019-04-21 21:26, pirms 5 gadiem
Varbūt izlase spēlēs

     [+] [-]

, 2019-04-22 10:13, pirms 5 gadiem
Vajag atteikt visiem NBA piedāvajumiem! ASV ir traka valsts!