Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Nekad nav par vēlu uzvarēt - hokeja izlasei otrā spēle pret Slovākiju

Nekad nav par vēlu uzvarēt - hokeja izlasei otrā spēle pret Slovākiju
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien plkst. 18:30 Latvijas vīriešu hokeja izlase aizvadīs otro pārbaudes spēli pret Slovākiju divu dienu laikā. Mača tiešraidi piedāvās LTV7.

Vakardienas spēlē Slovākijas pilsētā Mihalovcē Latvija piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas sagatavošanas ciklā un atzina mājinieku pārākumu ar 1:4. Vienīgos vārtus Boba Hārtlija vadītās komandas labā guva Rodrigo Ābols, bet tajā brīdī rezultāts bija jau 0:3. Piecos mačos izlase guvusi piecus vārtus, no kuriem divus – Ābols, vēl divus – „Liepājas/Optibet” uzbrucējs Egīls Kalns, kurš palika Rīgā un kopā ar vēl septiņiem hokejistiem turpina ledus treniņus. Šo spēlētāju skaitā ir arī Kristaps Sotnieks, kurš šosezon savainojuma dēļ aizvadījis vien 17 mačus, ka arī Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, kuriem pavisam nesen beidzās klubu sezona.

Uz Slovākiju Hārtlijs paņēmis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Īsi pirms došanas uz turnīru vārtsargu līniju papildināja Kristers Gudļevskis, kurš pirmajām mačam netika pieteikts un ir pamats domāt, ka šodien viņš varētu doties laukumā. Tāpat ar komandu ir cits ziemeļamerikānis, aizsargs Kristofers Bindulis, kurš vakar laukumā pavadīja 12 minūtes un maču pabeidza ar negatīvu lietderību -1. Vieta vārtos tika uzticēta Mārim Jučeram, kurš nenospēlēja pat līdz pirmās trešdaļas beigām un tika nomainīts uz Uldi Čalpu. Lai gan uzbrukums tika pastiprināts ar Robertu Bukartu, Miķeli Rēdlihu, Miku Indraši un Mārtiņu Karsumu, vienīgos vārtus komandas labā guva 22 gadus vecais Ābols, kurš aizvadījis 26 spēles bez punktiem Zviedrijas hokeja līgā, bet „Allsvenskan” turnīrā atzīmējās ar septiņiem vārtiem un desmit piespēlēm 18 mačos.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Slovākiju (20. un 21.aprīlis)

Vārtsargi: Māris Jučers (Lyon, Francija), Uldis Čalpa (Kurbads) un Kristers Gudļevskis (Bridgeport Sound Tigers, AHL).
Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas Dinamo), Edgars Siksna (Saryarka Karaganda, VHL), Kristofers Bindulis (Hershey Bears, AHL), Artūrs Salija (Nove Zamky, Slovākija), Ēriks Ševčenko (Tsen Tou Jilin, VHL) un Kristiāns Rubīns (Medicine Hat Tigers, WHL).
Uzbrucēji: Roberts Bukarts (HC Zlin, Čehija), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis (visi Rīgas “Dinamo”), Mārtiņš Karsums (Maskavas Dynamo, KHL), Rodrigo Ābols (HC Orebro, Zviedrija), Mārtiņš Cipulis (Kurbads), Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, Māris Bičevskis (visi Rīgas “Dinamo”), Renārs Krastenbergs (Oshawa Generals, OHL).

Slovākijas izlasei vismaz šobrīd viss izskatās kārtībā – Kreiga Remzija vadītā komanda izcīnījusi trešo uzvaru pēc kārtas un ir apņēmības pilna turpināt šo patīkamo sēriju. Taču viena lieta ir pārbaudes spēles, un pavisam cita – pasaules čempionāts. Vakar ar vārtu guvumiem atzīmējās četri dažādi hokejisti – Martins Bakošs, Mihels Miklīks, kuram tā bija 100. spēle izlasē, Jurajs Valahs un Dāvids Bondra. Divi no tiem pārstāv Slovākijas čempionātu, divi – Čehijas. Šajā izlases modelī desmit hokejisti pārstāv vietējo čempionātu, vēl desmit – kaimiņu turnīru, bet pārējie pieci ir leģionāri no tālajām zemēm – Somija, Zviedrija, Krievija, Kanāda un ASV.

Slovākijas izlases sastāvs spēlēm pret Latviju (20. un 21.aprīlis)

Vārtsargi: Deniss Godla (Kaipa, Somija), Dāvids Hrenāks (St. Cloud State, NCAA), Patriks Ribārs (Mountfield, Čehija).
Aizsargi: Adams Jānošīks (Bili Tygri, Čehija) Mihals Čaikovskis (Avtomobilist, KHL), Mareks Djaloga (Sparta, Čehija), Martins Fehērvārs (Oskarshamn, Zviedrija), Dominiks Graņāks (Mountfield, Čehija), Mārio Grmans, Jurajs Valahs (abi – Pirati, Čehija), Peters Trška (Vitkovice, Čehija), Andrejs Sekera (Oilers, NHL).
Uzbrucēji: Martins Bakošs (Bili Tygri, Čehija), Lukāšs Cingels (Mountfield, Čehija), Dāvids Bondra, Dāvids Bucs, Patriks Svitana (visi – Poprad), Mihals Krištofs, Matejs Paulovičs (abi – Nitra), Matūšs Sukels (MHL 32), Andrejs Kudrna (Sparta, Čehija), Mareks Hovorka, Mihels Miklīks, Ladislavs Naģs (visi – Košice), Eduards Šimuns (Nove Zamky).

Pēc diviem mačiem pret Slovākiju Latvijas izlase atgriezīsies mājās, kur turpinās treniņus, bet 26. un 27. aprīlī aizvadīs divas spēles pret Šveici. Pēdējais pārbaudes mačs notiks 1. maijā, tajā Latvija Rīgā spēkosies ar Kanādu un uzreiz dosies uz Dāniju, jo pirmā spēle pasaules čempionātā mūsu hokejistiem paredzēta jau 5. maijā plkst. 13:15 pret Norvēģiju.

Šajā pavasarī Latvijas treneri saskarās ar savainojumu epidēmiju. Pasaules čempionātā komandai nevarēs palīdzēt Jānis Kalniņš, Ivars Punnenovs, Artūrs Kulda, Zemgus Girgensons, Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš.

Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta

SpēleDatumsVietaRez.
Norvēģija - Latvija6. aprīlisHoldena3:2
Norvēģija - Latvija7. aprīlisHoldena6:2
Latvija - Somija11. aprīlisRīga0:3
Latvija - Somija12. aprīlisRīga0:5
Slovākija - Latvija20. aprīlisMihalovce1:4
Slovākija - Latvija21. aprīlisPoprada
Latvija - Šveice26. aprīlisRīga
Latvija - Šveice27. aprīlisRīga
Latvija - Kanāda1. maijsRīga

Izmantotie avoti:
Home
LHF | Sākums

1 2 3 4 5 168 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 11:05, pirms 6 gadiem
Joprojām neticu ka Latvijas izlase uzvarēs...
Varbūt kāds redzēja vakardienas spēli, vai vārtsargi nepavilka vai tomēr aizsardzība bija pavāja?

  +3 [+] [-]

, 2018-04-21 11:09, pirms 6 gadiem
Nagzzz rakstīja: Joprojām neticu ka Latvijas izlase uzvarēs...
Varbūt kāds redzēja vakardienas spēli, vai vārtsargi nepavilka vai tomēr aizsardzība bija pavāja?
Čalpa baigais glābējs nebijam, bet LV viss vienmēr ir atkarīgs, vai triecienmaiņa ir spējīga realizēt vairākumu, vakar Karsums,Indrašis, Ābols uz beigām jau sāka izskatīties cerīgi, bet ripas vārtos nekrita, no pārējem Bukarts ļoti centās, bet nesanāca, būs interesanti, kad blakus beidzot būs Džera.

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:16, pirms 6 gadiem
Karsums, Ābols, Indrašis sāka labi izskatīties ,kad Slovāki vairs nespēlēja un spēle bija uzvarēta. Pārējie vispār nekādi it sevišķi ģinamkas krutie spēlētāji.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-21 11:18, pirms 6 gadiem
Par kādu uzvaru te var būt runa, tagad jāpriecājas ,ja tiks gūti vārti.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 11:20, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Čalpa baigais glābējs nebijam, bet LV viss vienmēr ir atkarīgs, vai triecienmaiņa ir spējīga realizēt vairākumu, vakar Karsums,Indrašis, Ābols uz beigām jau sāka izskatīties cerīgi, bet ripas vārtos nekrita, no pārējem Bukarts ļoti centās, bet nesanāca, būs interesanti, kad blakus beidzot būs Džera.
es teiktu, ka ne Čalpa, ne Jučers nevelk šo līmeni - kļūdās pozicionāli u.t.t. Vienkārši Jučeram vakar galīgi neveicās, Čalpam vairāk veicās.

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:22, pirms 6 gadiem
Būs interesanti kā Gudļevskis izskatīsies

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:28, pirms 6 gadiem
ir jēga pirmoreiz skatīties, jo beidzot kastē būs profs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:46, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: es teiktu, ka ne Čalpa, ne Jučers nevelk šo līmeni - kļūdās pozicionāli u.t.t. Vienkārši Jučeram vakar galīgi neveicās, Čalpam vairāk veicās.
Cik var saprast, tad Kivlenieku nelaiž klubs, attiecīgi kāds no šiem abiem būs trešais PČ šā vai tā. Iespēja tikt laukumā, protams, būs niecīga.

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:48, pirms 6 gadiem
Neredzu te iemeslu iespringt,viena vienkārša iemesla dēļ.Iespējami spēcīgu sastāvu uz pasaules čempionātu nenokomplektēsim,tāpēc par 1/4 finālu varam nesapņot,galvenais šogad uzvarēt Koreju un noturēties augstākajā divīzijā.Tas ir tas ,kas attiecās uz čempionātu,bet šīs pārbaudes spēles liecina,cik mums ir vājas tās rezerves un pie uzvarām varētu tikt,spēlējot draudzības spēles ar 1.divīzijas B grupu komandām,nu varbūt arī ar dažām 1 divīzijas A grupu komandām.Šajās pārbaudes spēlēs varam pat nesapņot par uzvarām.Labi,ja vienus,nu maksimāli divus vārtus spējam iemest.Tāds nu pesimistisks skats uz hokeja dzīvi pagaidām.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-21 11:49, pirms 6 gadiem
fanotājs a rakstīja: Interesanti būtu uzzināt Salijas un Ševčenko +/- koeficientu visās šī pavasara pārbaudes spēlēs kopā,tas noteikti būtu konkrēts -.
Domāju, ka starp viņiem arī meklējami nākošie atskaitītie.
Bindulis arī vakar bija vājš, bet tur gan jau sava daļa vainas arī pārlidojumam.

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:50, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: es teiktu, ka ne Čalpa, ne Jučers nevelk šo līmeni - kļūdās pozicionāli u.t.t. Vienkārši Jučeram vakar galīgi neveicās, Čalpam vairāk veicās.
kādu līmeni velk uzbrucēji un aizsargi? līmeņotājs...
p.s. atšķirībā no varotčikiem , kuri diezvai PČ spēlēs, tad uzbrucēju un aizsargu bariņš noteikti būs laukumā...vairakums impotence,aizsargi sūdus taisa, iemest nevar, lūk par jāsatraucas, nevis varotčikiem izejot no šim pārbaudes spēlēm

     [+] [-]

, 2018-04-21 11:55, pirms 6 gadiem
zzk rakstīja: Cik var saprast, tad Kivlenieku nelaiž klubs, attiecīgi kāds no šiem abiem būs trešais PČ šā vai tā. Iespēja tikt laukumā, protams, būs niecīga.
Kivlenieks jau otro spēli sēž Kolumbusā, bet par to protams neviens vēl nav ziņojis...LHF ar pieklususi par šo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:02, pirms 6 gadiem
fanotājs a rakstīja: Piekrītu par pārlidojumu,bet es Binduli uzskatu par pārvērtēto tāpat,nu nav viņš rādījis pārliecinātu sniegumu arī pagājušā pavasarī,ne par velti bija runas,ka Hārtlijs arī nav apmierīnāts ar viņu.
Kā 7-8 aizsargs gan jau varētu būt. Bet nebūs arī baigais pārsteigums, ja tomēr netiks paņemts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:14, pirms 6 gadiem
Domaju, ka si bus pirma spele kur Latvijas izlase pirmo reizi paradis savu isto sniegumu...jo vesturiski musu spele balstas uz labas (briziem, ja sanak - monstrualas ) vartsargu speles. Ja vartsargi nevelk, tad ari izlase ir nekada...visu cienu Calpam, bet vins ir provizoriski nr. 3 uz so PC tikai apstaklu sakritibas del...bet Gudlevskis ir tomer nominali nr. 2 PC kiperis...pie jebkuriem apstakliem... Isteniba Elvim un Kristeram ir jabut gataviem atsist videji 40 metienus spele, saja PC...un ceret ka laukuma speletaji iesitis par vienu vairak, neka ielaidis vini abi...un tad ari uzbruceji vares +/- kaut ko sakarigu izveidot pie pretinieku vartiem...

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:16, pirms 6 gadiem
VISS sākas no saviem vārtiem ar atbilstoša līmeņa goalkeeper un tad jau pārējie posmi. NB!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:18, pirms 6 gadiem
vairogss rakstīja: Domaju, ka si bus pirma spele kur Latvijas izlase pirmo reizi paradis savu isto sniegumu...jo vesturiski musu spele balstas uz labas (briziem, ja sanak - monstrualas ) vartsargu speles. Ja vartsargi nevelk, tad ari izlase ir nekada...visu cienu Calpam, bet vins ir provizoriski nr. 3 uz so PC tikai apstaklu sakritibas del...bet Gudlevskis ir tomer nominali nr. 2 PC kiperis...pie jebkuriem apstakliem... Isteniba Elvim un Kristeram ir jabut gataviem atsist videji 40 metienus spele, saja PC...un ceret ka laukuma speletaji iesitis par vienu vairak, neka ielaidis vini abi...un tad ari uzbruceji vares +/- kaut ko sakarigu izveidot pie pretinieku vartiem...
nav tā vienmēr. Šajā sakarā atceros 2014. g. PČ spēli pret ASV - Gudļevskis nemaz labi nestāvēja, taču mūsējie spēja samest 6 golus un vinne 6:5...

  -3 [+] [-]

, 2018-04-21 12:18, pirms 6 gadiem
Cik var likst kastē to Liepājas/ Lionas mūžīgo zāģi ?!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:19, pirms 6 gadiem
Ar Gudļevski vārtos būs līdzīgāka spēle. Bukarts vakar izskatījās pēc pilnīga amatiera, cerams, iespēlēsies.
Vakar Jevpalovs iekrita acīs gan ar muļķībām, gan ar labu ripas apstrādi. Varētu kāds treners ar viņu vairāk pastrādāt. Liekas, ka no viņa var tomēr kas vēl sanākt.
Man ļoti patika Balinskis kā spēlē. Gan jau viņu arī kādi klubi pamanīs.
Runājot par čempi, ar mūsu pirmo vsargu un apmēram pirmajām šādām maiņām par 10.vietu sitīsimies:

Miķelis Džeriņš Indrašis, Galviņš Sotnieks (Indrašim ar Miķeli labāk iet kopā)
Karsums Ābols Ķēniņš, Cibuļskis Balinskis
Bukarts Jevpalovs Balcers, Freibergs Zīle

Lai veicas čaļiem!

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:21, pirms 6 gadiem
tik 5 vārti 5 pārbaudes spēlēs
izlase tradīcijas nemaina

  -3 [+] [-]

, 2018-04-21 12:24, pirms 6 gadiem
Bobam uz laukuma pilnīgs haos,viņš laikam vienīgais ko māk mācīt kā pieņemt un atdot ripu un ar skatu uz kuru pusi jabūt,vaidzētu kādu taktiku arī pamācīt it seviški kad esam vairākumā.Laikam tādas lietas Bobis nemāk vai arī honorārs pa mazu.Kozols jau varēja šīs lietas parisināt neaizmirstot arī par savu kabatu.

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:25, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: nav tā vienmēr. Šajā sakarā atceros 2014. g. PČ spēli pret ASV - Gudļevskis nemaz labi nestāvēja, taču mūsējie spēja samest 6 golus un vinne 6:5...
Izlase ari bija biskin citada...seit vairak viss balstas uz ta, ka aizmugure ir vismaz kaut kas, kas vares glabt un neielaist "taureniti" no 8 metriem...un ja ielidos, tad sakariga banka...vakar no 4 vartiem, kas mums ielidoja, tikai Bondras varti bija cienigi saukties par PC limena vartiem...uz papira vareja but 1-1 pamatlaika...

  -4 [+] [-]

, 2018-04-21 12:34, pirms 6 gadiem
fanotājs a rakstīja: Jā dotā brīdī pēc redzētā ,neviens nepārliecina ne varočiki,ne aizsargi,ne uzbrucēji.
Protams, protams, ir jāmet miers Hokejam, pērtiķbols rullē

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:36, pirms 6 gadiem
Šodien jāvinnē

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:40, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: kādu līmeni velk uzbrucēji un aizsargi? līmeņotājs...
p.s. atšķirībā no varotčikiem , kuri diezvai PČ spēlēs, tad uzbrucēju un aizsargu bariņš noteikti būs laukumā...vairakums impotence,aizsargi sūdus taisa, iemest nevar, lūk par jāsatraucas, nevis varotčikiem izejot no šim pārbaudes spēlēm
Nerdzērāj, abstinent, pāksti cietvērāj, vāirākums-impotence kāpēc? Elementāri, NEUZVARĒTI IEMETIENI PIE VAIRĀKUMIEM!
Ja uzvar iemetienus pretinieku zonā vairākuma brīdi, tad arī vairākuma izspēle izskatās krietni savādāka, proti, produktīvāka Ne jau Bukarti ar Indrāžiem un Balinskisiem ir vainīgi, ka centra pozīcijā iemetiena brīdī, pie tam vēl pretinieku zonā, kur ir zināmas priekšrocības, atrodas atrafēti LEMPJI, nespējīgi koncentrēties iemetiena brīdim

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:44, pirms 6 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Nerdzērāj, abstinent, pāksti cietvērāj, vāirākums-impotence kāpēc? Elementāri, NEUZVARĒTI IEMETIENI PIE VAIRĀKUMIEM!
Ja uzvar iemetienus pretinieku zonā vairākuma brīdi, tad arī vairākuma izspēle izskatās krietni savādāka, proti, produktīvāka Ne jau Bukarti ar Indrāžiem un Balinskisiem ir vainīgi, ka centra pozīcijā iemetiena brīdī, pie tam vēl pretinieku zonā, kur ir zināmas priekšrocības, atrodas atrafēti LEMPJI, nespējīgi koncentrēties iemetiena brīdim
Kur saimnieks bocmanis?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-21 12:45, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Neredzu te iemeslu iespringt,viena vienkārša iemesla dēļ.Iespējami spēcīgu sastāvu uz pasaules čempionātu nenokomplektēsim,tāpēc par 1/4 finālu varam nesapņot,galvenais šogad uzvarēt Koreju un noturēties augstākajā divīzijā.Tas ir tas ,kas attiecās uz čempionātu,bet šīs pārbaudes spēles liecina,cik mums ir vājas tās rezerves un pie uzvarām varētu tikt,spēlējot draudzības spēles ar 1.divīzijas B grupu komandām,nu varbūt arī ar dažām 1 divīzijas A grupu komandām.Šajās pārbaudes spēlēs varam pat nesapņot par uzvarām.Labi,ja vienus,nu maksimāli divus vārtus spējam iemest.Tāds nu pesimistisks skats uz hokeja dzīvi pagaidām.
Mēraukla būs čempis. Kā vienmēr. Ja komanda atradīs savu ritmu, savu spēli, būs kā vienota dūre, tad ceturtdaļfināls ir iespējams. To, ko var ar stipri viduvēju sastāvu, esam redzējuši to pašu slovēņu izpildījumā.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:46, pirms 6 gadiem
zzk rakstīja: Kā 7-8 aizsargs gan jau varētu būt. Bet nebūs arī baigais pārsteigums, ja tomēr netiks paņemts.
Ir info, kāpēc pat netika izskatīti Krišjānis Rēdlihs un Pujacs? Nedomāju, ka viņi švakāki par pusi no šiem aizsargiem...

  -2 [+] [-]

, 2018-04-21 12:47, pirms 6 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Kur saimnieks bocmanis?
Dročī uz Liepājglobusa

  +2 [+] [-]

, 2018-04-21 12:49, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: VISS sākas no saviem vārtiem ar atbilstoša līmeņa goalkeeper un tad jau pārējie posmi. NB!
Tieši manas domas. Komanda sākas ar vārtsargu. Elvis, manuprāt, ir viens no labākajiem vārtsargiem Eiropā spēlējošajiem. Ar viņa stabilu, topklases spēli, var nolauzt ne tikai Koreju un Norvēģiju, teiksim. Tālāk jau aizsardzība, kas mums tāda pelēcīga, bet galvenais, lai spēlē disciplinēti. Tad jau uzbrucēji, kuriem derētu mest vairāk par 2 goliem spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:52, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ir info, kāpēc pat netika izskatīti Krišjānis Rēdlihs un Pujacs? Nedomāju, ka viņi švakāki par pusi no šiem aizsargiem...
par vecu, lēnu un traumatiski, abiem- 1981. dz.g.

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:54, pirms 6 gadiem
tikpat labi var prasīt, kur tad Arm.Rēķis 1979.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 12:54, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: par vecu, lēnu un traumatiski, abiem- 1981. dz.g.
Un? Ja Krišjānis 37 gados ir labāks par lielāko daļu no aizsargiem treniņnometnē... Tiešām neizprotami. Top7 aizsargam izlasē viņam tomēr vajadzētu būt.
1 2 3 4 5 168 komentāri