Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Jets" grauj Minesotu un pirmo reizi jaunajā vēsturē pārvar pirmo kārtu

"Jets" grauj Minesotu un pirmo reizi jaunajā vēsturē pārvar pirmo kārtu
Vinipegas "Jets" uzbrukumā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pie ceturtā panākuma Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tika „Jets”, kas viegli tika galā ar „Wild”, izcīnot uzvaru ar 5:0, savukārt „Predators” izlaida vienu vārtu pārsvaru pret „Avalanche” un zaudēja ar 1:2.

Vinipegas „Jets” pateicoties lieliskajai Konora Helebaka spēlei vārtos tika pie sausās uzvaras pār Minesotas „Wild” ar 5:0 un tika Stenlija kausa otrajā kārta, četrus no pieciem vārtiem gūstot pirmajā periodā. Rezultātu atklāja aizsargs Džeikobs Truba, kurš labi pieslēdzas uzbrukumam un tika labā metiena pozīcijā labajā iemetiena aplī – 1:0. Braiens Litls pielika nūju Dastina Baflina metienam un dubultoja mājinieku pārsvaru – 2:0. Perioda vidū Brendons Tanevs atņēma ripu uzbrukuma zonā „Wild” hokejistam un meta – vārtsargs Devans Dubniks nebija gatavs šādam pavērsienam – 3:0, bet pēc 49 sekundēm Džoels Armia pielika nūju vārtu priekšā, Baflinam nopelnot otro punktu par piespēli – 4:0. Visiem četriem tie bija pirmā vārti šīs sezonas Stenlija kausā.

Pēc ceturtajiem ielaistiem vārtiem Dubniks devās uz komandas soliņu, bet viņa vietu vārtos ieņēma Alekss Staloks, kurš palika nepārspēts līdz trešās trešdaļas sākumam, kad Marks Šaiflijs pabeidza vairākuma izspēli ar precīzu metienu no vārtu priekšās – 5:0. Tā bija ceturtā uzvara „Jets” un komanda iekļuva konferences pusfinālā, kurā spēlē pret „Predators” un „Avalanche” pāra uzvarētāju. Vinipega sasniedza „play-off” otro kārtu pirmo reizi komandas jaunajā vēsturē, kas tiek skaitīta no 2011. gada.

Filadelfijas „Flyers” ar 4:2 apspēlēja Pitsburgas „Penguins”. Klods Žirū izmantoja partnera piespēli no aizvārtes un atklāja rezultātu – 1:0. Otrajā periodā pēc Braiena Rasta un Džeika Gincela metieniem pingvīni pārķēra iniciatīvu – 2:1, bet otrā perioda beigās Valteri Filpula aizskrēja pretuzbrukumā kopā ar Jori Lehtera, kurš meta pa vārtiem, bet Filpula ar atkātoto metienu pārspēja Metu Mareju – 2:2.

Šķita, ka spēle turpināsies papildlaikā, bet „Penguins” neveiksmīgi nospēlēja uzbrukuma sākuma un nespēja izmest ripu no savas zonas, tā nonāca pie Šona Kuturjē, kurš precīzi meta no zilās līnijas – 3:2. bet Mets Rīds iemeta jau tukšos vārtos – 4:2. „Flyers” svinēja otro uzvaru, bet sērijā atpaliek no „Penguins” par vienu panākumu – 2:3.

Kolorado „Avalanche” bija ļoti tuvu sezonas beigām sērijas piektajā spēlē pret Nešvilas „Predators”. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām plēsoņu uzbrucējs Niks Bonino ar slidu ieraidīja atlēkušo ripu vārtos un tiesneši pēc video noskatīšanas nolēma, ka vārtu guvums ir pareizs – 0:1. Un tomēr Kolorado spēja atspēlēties – Neitans Makinons apspēlēja pretspēlētāju un Peku Rinni, bet pēc tām piespēlēja Gabrielam Landeskūgam uz tukšiem vārtiem, uzbrucējam atlika tikai trāpīt, ko viņš arī izdarīja – 1:1.

„Avalanche” nemaz nedomāja nomierināties un pusotru minūti pirms pamatlaika beigām aizskrēja pretuzbrukumā, Džozefa Kompera metienu Rinne atvairīja, bet bija bezspēcīgs pret Svena Andrigetto atkārtoto metienu – 2:1. Kolorado palika sērijā – 2:3, tomēr katrs nākamais zaudējums kļūs par pēdējo šosezon.

Šonakt Stenlija kausā tiks aizvadītas trīs spēles.

Stenlija kauss, 21. aprīlis

SpēleRezultātsSērijā
Jets – Wild5:04:1
Flyers – Penguins4:22:3
Predators – Avalanche1:23:2

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-21 08:52, pirms 6 gadiem
Zviedriem un somiem atkal iespēja uzaicināt uz izlasi labus spēlētājus.Minesotā viņu ir vairāki,gan jau kāds piekritīs pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā.

     [+] [-]

, 2018-04-21 09:25, pirms 6 gadiem
Nesaprotu kā tiesneši ieskaitīja plēsoņu golu, tas bij pilnīgs kosmoss.. tīra spēle ar kāju..

  +2 [+] [-]

, 2018-04-21 09:28, pirms 6 gadiem
Prieks par manu favorit komandu Kolorado, cerams parsteigs un panems seriju!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 09:33, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Zviedriem un somiem atkal iespēja uzaicināt uz izlasi labus spēlētājus.Minesotā viņu ir vairāki,gan jau kāds piekritīs pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā.
Man savukārt prieks, ka Jets tika tālāk un Elers pagaidām netiek dāņiem.

     [+] [-]

, 2018-04-21 09:50, pirms 6 gadiem
Kolorado cerams izspiedīs līdz septītajai spēlei!

  -2 [+] [-]

, 2018-04-21 10:50, pirms 6 gadiem
Izcila sērija Džetiem!!!
Tagad jāgaida pretinieki no Nešvilas vai Kolorado. Es turēšu īkšķi par Lavīnām, jo Plēsoņas, kaut arī ļoti spēcīga komanda pašlaik, nekad īpaši nav simpatizējusi.

     [+] [-]

, 2018-04-21 10:53, pirms 6 gadiem
Lieliski

  -2 [+] [-]

, 2018-04-21 11:53, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Kolorado cerams izspiedīs līdz septītajai spēlei!
Nebūs! Nešvila sesto spēli paņems!

  -2 [+] [-]

, 2018-04-21 11:54, pirms 6 gadiem
Ceru, ka Ovečkins ir jau sakravājis mantas.

     [+] [-]

, 2018-04-21 12:04, pirms 6 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Nesaprotu kā tiesneši ieskaitīja plēsoņu golu, tas bij pilnīgs kosmoss.. tīra spēle ar kāju..
Piekrītu. Apzināts redirect ar slidu.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 13:25, pirms 6 gadiem
@york89
Apskatīju to golu - ir tāds sketchy, bet ieskaitīts loģiski. Redirect jau drīkst būt, nedrīkst spert ripu,to viņš neizdarīja, jo pamainīja leņķi un kājas atrašanās vietu, bet apstājās pirms pieskārās ripai.