Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čehijas tenisistēm "neviena negaidīts" 2-0 Vācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čehijas tenisistēm "neviena negaidīts" 2-0 Vācijā
Karolīna Pliškova un Čehijas komanda
Foto: EPA/Scanpix

Titulētā Čehijas sieviešu tenisa izlase sestdien nokļuva viena punkta attālumā no kārtējā Federāciju kausa fināla, kad uzvarēja abās vienspēlēs izbraukumā pret Vācijas komandu. Otrajā pusfinālā ir 1-1 starp Franciju un pašreizējo čempioni ASV.

Čehijas un Vācijas tikšanās Štutgartē pirms mača sākuma tika novērtēta kā 50/50 cīņa. Vācijai priekšrocība gan sava laukuma, gan seguma dēļ. Mačs notiek uz māla seguma "Porsche Arena" Štutgartē, kur nākamajā nedēļā norisināsies "Premier" sērijas turnīrs. Abas Vācijas vienspēļu pārstāves ir triumfējušas Štutgartes kortos – Andželike Kerbere uzvarēja 2015. un 2016. gadā, bet Jūlija Gērgesa titulu ieguva 2011. gadā.

Tikmēr Čehijai spēcīgākas tenisistes, kuras tradicionāli ļoti labi spēlē izlases sastāvā. Lai arī Karolīna Pliškova un Petra Kvitova sekmīgāk spēlē uz "hard" un zālāja seguma, taču cīņas izlasē mēdz būt par izņēmumu, turklāt Kvitovai arī ļoti patīk spēlēt telpu apstākļos.

Kvitova sestdien precīzi stundas laikā ar 6:3, 6:2 sagrāva Gērgesu, viņu šogad pieveicot jau trešo reizi. Pirmās divas bija februārī Sanktpēterburgā (arī telpās, bet toreiz uz cietā seguma) un Dubaijā. Kvitovai tagad ir jau piecu uzvaru sērija pret Jūliju un 5-1 pārsvars savstarpējo maču vēsturē.

Kvitova Gērgesu jau trešo reizi pieveica Štutgartē. 2012. gadā tas notika izlašu mačā ar rezultātu 3:6, 6:3, 10:8, bet nākamajā sezonā WTA turnīrā ar 2:6, 7:6(4), 6:2.

Pliškova otrajā vienspēlē izcēlās ar 15 eisiem, pretiniecei breikbumbas nedeva un ar 7:5, 6:3 pieveica Kerberi, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Tā sākās 2016. gada "US Open" finālā, kur Pliškova 3. setā nenosargāja breika pārsvaru, ļaujot Kerberei iegūt otro "Grand Slam" titulu tajā sezonā. Pēc šodienas uzvaras Pliškova savstarpējo maču rēķinos pietuvojās līdz 4-7. "Neviens to negaidīja", Pliškova sacīja par 2-0 rezultātu pirmajā dienā.

Pašreizējā čempione ASV viesojas Francijā, kur tai ir divas spēcīgas tenisistes vienspēlēm, kamēr vietējai komandai šoreiz tikai viena. Arī Ēksanprovansā cīņas notiek uz māla seguma slēgtajos kortos, kur abās sestdienas vienspēlēs uzvarēja pirmie numuri.

Čempiones vadībā izvirzīja Slouna Stīvensa, kura ar 7:6(3), 7:5 pieveica Paulīni Parmontjē. Amerikāniete 1. setā atspēlējās no 2:5, spējot atvairīt piecas setbumbas.

Pēdējos astoņos mēnešos "US Open" un Maiami "Premier Mandatory" turnīrā uzvarējušajai Stīvensai šodien gūtā uzvara ir pirmais panākums ārpus Ziemeļamerikas kopš 2016. gada vasaras, kad viņa divas kārtas pārvarēja Vimbldonā.

Stīvensa divus gadus nebija uzvarējusi arī "Fed Cup" spēlēs. Viņa pērn piedalījās finālā Minskā un zaudēja abās vienspēlēs pret Baltkrieviju, kas abus punktus 2-3 zaudējumā ieguva tieši pret tolaik sliktā formā bijušo Stīvensu.

Francijas šīs nedēļas komandas pirmais numurs Kristina Mladenoviča otrajā vienspēlē ar 1:6, 6:3, 6:2 pārspēja ASV pagājušās sezonas līderi Koko Vandevei, kura šodienas spēlē ieradās ar 13 uzvaru sēriju izlases sastāvā.

Francija pusfināla mačam spēja piesaistīt tikai trīs tenisistes – bez šodien spēlējušajām ierindā ir vēl tikai arī Amandine Esē, bet dažādu iemeslu dēļ komandā nav ne valsts pirmās raketes Karolīnas Garsijas, nedz arī kādreizējā pirmā numura Alizē Kornē.