Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" Bagatska vietā vēlas Jasikēviču

Andrejs Siliņš

"Maccabi"  Bagatska vietā vēlas Jasikēviču
Ainars Bagatskis un Viktors Rads
Foto: Sputnik / Scanpix

Izraēlas TV un portāla sport5.co.il basketbola žurnālists Roijs Gledstouns raksta, ka Telavivas "Maccabi" kluba vadība kā Ainara Bagatska aizstājēju no nākamās sezonas pie komandas stūres vēlas redzēt lietuviešu speciālistu Šarūnu Jasikēviču, kuram gatavi piedāvāt līgumu uz trim gadiem.

Vakar "Maccabi" piedzīvoja astoto zaudējumu pēc kārtas un piekto pašmāju čempionātā, ar 63:79 piekāpjoties Haifas "Maccabi". Drīz pēc šīs neveiksmes parādījās informācija, ka spēlētāji sasaukuši sapulci bez treneru līdzdalības, savukārt kluba vadība turpina meklēt risinājumus situācijas uzlabošanai.

Gledstouns raksta, ka Bagatskis, visticamāk, saglabās darbu līdz šīs sezonas beigām, jo neesot variantu atrast tūlītēju aizvietotāju, bet pašreizējais asistents nevēloties uzņemties galvenā trenera pienākumus. Starpsezonā gan klubs nolūkojis Kauņas "Žalgira" galveno treneri Šarūnu Jasikēviču. Klubs esot gatavs piedāvāt Šaram trīs gadu līgumu pēc sistēmas 2+1. Lietuvietis solījis dot atbildi tikai pēc sezonas beigām ("Žalgiris" turpina cīņu par Lietuvas čempiontitula nosargāšanu).

Iepriekš gan Jasikēvičs par savu iespējamo aiziešanu no Kauņas kluba izteicās visai konkrēti: "Ir tādi klubi, kuros īpašnieki paši būvē komandas sastāvu. Viņi paraksta līgumus ar spēlētājiem tikai tāpēc, lai parādītu, cik varens ir viņu klubs un cik lielus līgumus spēj dot. Mums, treneriem, svarīgākais ir brīvība strādāt. "Žalgiris" man to nodrošina. Šeit jūtos mīlēts."

Ņemot vērā, kā Telavivas superklubs darbojies pēdējo sezonu laikā, Jasikēviča teiktais varētu būt attiecināms arī uz "Maccabi". Tai pat laikā jāatceras, ka Jasikēvičam un "Maccabi" ir skaista kopīga pagātne - kā spēlētājs Jasikevičs pārstāvēja "Maccabi" divas sezonas, izcīnot divus Izraēlas titulus, divus Izraēlas kausus, Izraēlas čempionāta MVP balvu, divus Eirolīgas titulus (2004, 2005) un pats 2005. gadā tiekot atzīts par Eirolīgas "Final Four" vērtīgāko spēlētāju. Tas bija laiks, kad Jasikēvičs bija labākais spēlētājs Eiropā un tika pie ienesīga līguma NBA.

     [+] [-]

, 2017-04-21 09:54, pirms 7 gadiem
hujova..

  +6 [+] [-]

, 2017-04-21 10:21, pirms 7 gadiem
Atliek Bagijam novēlēt vienreiz aizķerties kādā klubā ilgāk par divām sezonām. Citādi jau sāk palikt par mūžīgo staigātāju un CV tas labi neietekmē.

  +9 [+] [-]

, 2017-04-21 10:45, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Atliek Bagijam novēlēt vienreiz aizķerties kādā klubā ilgāk par divām sezonām. Citādi jau sāk palikt par mūžīgo staigātāju un CV tas labi neietekmē.
Nu Maccabi nav tā komanda, kur treneris var "aizķerties"
Arī CV neietekmēs, jo pa lielam, ja nemaldos, viņš nekur nav ticis atlaists (kopš Ukrainas laika). Katra nākamā komanda bija solis augšup.

  -3 [+] [-]

, 2017-04-21 10:46, pirms 7 gadiem
Tas man kā latvietim būtu īpaši sāpīgi. Mošk viņi varētu mainīties vietām!!!

  +5 [+] [-]

, 2017-04-21 11:00, pirms 7 gadiem
tas bija paredzami.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-21 11:02, pirms 7 gadiem
kukanols rakstīja: Tas man kā latvietim būtu īpaši sāpīgi. Mošk viņi varētu mainīties vietām!!!
Kā tad

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 11:07, pirms 7 gadiem
file rakstīja: Nu Maccabi nav tā komanda, kur treneris var "aizķerties"
Arī CV neietekmēs, jo pa lielam, ja nemaldos, viņš nekur nav ticis atlaists (kopš Ukrainas laika). Katra nākamā komanda bija solis augšup.
Lai nu tā būtu. Ceru, ka ž..i vismaz labi samaksāja. Tagad svarīgi, kur tālāk. Un tiešām derētu ilgāk par 2 sezonām. Ja izlase nostartēs OK, tad iespējas ir.
P.S. Atlaists nav, jo bijis pietiekami izmanīgs, lai pazustu pirms atlaišanas (Žalgiris gan, manuprāt, atlaida arī), bet būtību tas nemaina.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-21 11:30, pirms 7 gadiem
Diezgan loģisks iznākums, vērtējot komandas sasniegumus.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 11:33, pirms 7 gadiem
Mjā, žēl gan, bet tas jau bija paredzams. Bet CV ieraksts tomēr būs labs.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 11:37, pirms 7 gadiem
Gribat, ko sakat, bet domāju tas bija pareizais solis Bagija karjerā, jo būt Blatam aiz muguras nav vienmēr tas pareizākais. Ja arī Bagiju atlaidīs, domāju Eiropas čempis uzcels viņa akcijas atkal, pie tam ticu, ka viņš var būt ļoti labs Eiropas kausa vai kāda ietekmīga kluba treneris. Tā pati Krievija, Vācija, domāju, ka pat Žalgiris varētu viņam piedāvāt vietu, ja Jasa būs prom, kāpēc ne?

  +5 [+] [-]

, 2017-04-21 12:44, pirms 7 gadiem
Bagijs ir tāds treneris, kurš var sasniegt rezultātu, ja komanda tiek veidota pēc viņa ieskatiem. Kaut vai ne individuālas zvaigznes, bet gan kapļi, kuriem katram ir savs uzdevums komandā. Gan jau pats apzinājās, kāds būs rezultāts ejot uz Maccabi. Vismaz pieredze un Cv ieraksts.

     [+] [-]

, 2017-04-21 12:53, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Bagijs ir tāds treneris, kurš var sasniegt rezultātu, ja komanda tiek veidota pēc viņa ieskatiem. Kaut vai ne individuālas zvaigznes, bet gan kapļi, kuriem katram ir savs uzdevums komandā. Gan jau pats apzinājās, kāds būs rezultāts ejot uz Maccabi. Vismaz pieredze un Cv ieraksts.
Un ne jau tikai ieraksts CV un pieredze! Bet Bagijs ir izcīnijis arī kausu kopā ar Maccabi
Tā teikt - nedosies prom ar tukšām rokām!

  -2 [+] [-]

, 2017-04-21 13:02, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Bagijs ir tāds treneris, kurš var sasniegt rezultātu, ja komanda tiek veidota pēc viņa ieskatiem. Kaut vai ne individuālas zvaigznes, bet gan kapļi, kuriem katram ir savs uzdevums komandā. Gan jau pats apzinājās, kāds būs rezultāts ejot uz Maccabi. Vismaz pieredze un Cv ieraksts.
Interesanti būtu dzirdēt ko tādu dižu Bagatskis būtu sasniedzis? īpaši jau personīgi komplektējot Latvijas izlasi..(atceros Kārļa stāstu..)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-21 13:30, pirms 7 gadiem
ļoti laba ziņa LV faniem, naudiņu Turcijā un Izraēlā būs sapelnījis, varēs nodoties izlasei un izveidot normālu dialogu ar NBA KP un DB

     [+] [-]

, 2017-04-21 13:34, pirms 7 gadiem
Par Eiropas čempi laikam labāk nerunāt, tur ir visu laiku bijis uz asmens malas un zinot KP attieksmi pret šo treneri laikam atkal uz tā paša asmens malas balansēs...
cobham rakstīja: Gribat, ko sakat, bet domāju tas bija pareizais solis Bagija karjerā, jo būt Blatam aiz muguras nav vienmēr tas pareizākais. Ja arī Bagiju atlaidīs, domāju Eiropas čempis uzcels viņa akcijas atkal, pie tam ticu, ka viņš var būt ļoti labs Eiropas kausa vai kāda ietekmīga kluba treneris. Tā pati Krievija, Vācija, domāju, ka pat Žalgiris varētu viņam piedāvāt vietu, ja Jasa būs prom, kāpēc ne?

  +3 [+] [-]

, 2017-04-21 13:52, pirms 7 gadiem
Smacee nost rakstīja: Interesanti būtu dzirdēt ko tādu dižu Bagatskis būtu sasniedzis? īpaši jau personīgi komplektējot Latvijas izlasi..(atceros Kārļa stāstu..)
sāc basketbolam līdzi labāk sekot

  -1 [+] [-]

, 2017-04-21 14:59, pirms 7 gadiem
Tas, ka no žīdu komes būs jāaiziet, tāpat bija skaidrs. Sliktāk ar šo
pīāristu ir izlases sakarā. Pats kā bija metējs, tā arī tiek veidota izlase. Nu jau skaidri redzams, ka nevar saprasties ar garajiem. Tā bija KK, pēc tam ar abiem draugiem Biedriņu un Bērziņu. Būšu ļoti pārsteigts, ja piedalīsies KP. Kau tgan šamajam ar patīk mētāt 3 pk

     [+] [-]

, 2017-04-21 15:08, pirms 7 gadiem
hooker rakstīja: Tas, ka no žīdu komes būs jāaiziet, tāpat bija skaidrs. Sliktāk ar šo
pīāristu ir izlases sakarā. Pats kā bija metējs, tā arī tiek veidota izlase. Nu jau skaidri redzams, ka nevar saprasties ar garajiem. Tā bija KK, pēc tam ar abiem draugiem Biedriņu un Bērziņu. Būšu ļoti pārsteigts, ja piedalīsies KP. Kau tgan šamajam ar patīk mētāt 3 pk
nekas nav sliktāk un tavi nosaukties vecies kadri loģiski nav vairs izlasē

     [+] [-]

, 2017-04-21 15:36, pirms 7 gadiem
Porziņģis pēc gada sitīs dūri galdà un teiks Filam - gribu Bagiju par treneri!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-21 18:44, pirms 7 gadiem
Spēlētāji uzsauca Bagijam lāci burkā. Neticu, ka tā komanda ir tik vāja, cik vāji ir tās rezultāti. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-04-21 20:35, pirms 7 gadiem
Bagatskis man nekad nav paticis kā treneris, viņa komunikācija ar skatītājiem ļoti labi bija redzama Siliņa pēdējā intervijā. Viņam vajadzētu ņemt piemēru kaut vai no hokeja izlases trenera, kas intervijās atbild ar izsmeļoši un ar smaidu pat uz visdebīlāko jautājumu.