Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Hmizs izrauj Liepājai neizšķirtu Daugavpilī pret "Daugavu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Hmizs izrauj Liepājai neizšķirtu Daugavpilī pret "Daugavu"
Dmitrijs Hmizs
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

Šīs dienas pirmajā SMScredit.lv Virslīgas 4. kārtas spēlē Daugavpils "Daugava" savā laukumā izlaida uzvaru, nospēlējot 1:1 ar "Liepājas metalurgu". Uz Ibrahima Babatundes vārtu guvumu 78. minūtē viesi atbildēja ar Dmitrija Hmiza vārtu guvumu kompensācijas laikā.

Čempione Daugavpils "Daugava" tikai pagājušajā kārtā izcīnīja pirmo uzvaru, ar 2:1 pārspējot "Jelgavu". Latgaliešu treneris salīdzinājumā ar to maču sākumsastāvā veica vienu izmaiņu, Vladimira Volkova vietā uzlaižot japāni Koihiro Izuku. Arī Jānis Intenbergs pēc lieliski uzvarētā Kurzemes derbija ar 3:1 veica vienu rokādi, tiesa, piespiedu kārtā - Roberts Savaļnieks šodien nevarēja spēlēt un sākumsastāvā atgriezās Mareks Zuntners.

Pirmo vārtu gūšanas iespēju radīja "Daugava" 13. minūtē. Jurijs Sokolovs pieslēdzās uzbrukumam un pēc viņa centrējuma viens no liepājnieku aizsargiem ar galvu sita savos vārtos - glāba kapteinis Antons Jemeļins, arī ar galvu izsitot uz stūra sitienu. Pēc šī stūra sitiena izgājienā bumbu izlaida Pāvels Doroševs, un cits "Daugavas" nigērietis Daniels Ola steigā sita pāri vārtiem. Iestājās klusums, līdz 25. minūtē uz vārtiem rāvās Stenlijs Ibe, un vienīgi Doroševa laicīga vārtu pamešana likvidēja briesmas.

Labāko momentu "Daugava" noorganizēja 39. minūtē - pacietīga, ilga, skaista daudzu piespēļu kombinācija ar malu maiņu, kas beidzās ar bīstamu bumbas iemešanu soda laukumā - Doroševs tika apsteigts, tomēr Ibrahims Babatunde cīņā ar liepājnieku aizsargiem nespēja burtiski iestumt bumbu vārtos. Visai jūtams Daugavpils komandas pārsvars 1. puslaikā, izcils moments bija arī tā beigās - Babatunde ar krūtīm nometa bumbu pa sitienam lieliskā pozīcijā, no kuras Izuka sita, taču tika bloķēts. Liepāja acīmredzami spēlēja no aizsardzības, taču pārtraukumā vienības devās pie 0:0.

Arī 2. puslaiku aktīvā iesāka "Daugava", tomēr pirmā iespēja radās tikai 60. minūtē, kad sitiena pozīcijā izgāja Mihails Ziziļevs - viņa sitienu Doroševs atvairīja. Liepājnieku prettriecieni bija reti, un Jevgeņijs Ņerugals "Daugavas" vārtos jutās visai vientuļš. Tikmēr pretējā pusē mājiniekiem itin regulāri nepadevās noslēdzošais sitiens - tā, piemēram, aktīvais Andrejs Kovaļovs lieliski tika labā pozīcijā, bet uzsita vāji. 74. minūtē tas pats Kovaļovs pēc ilgstošas izspēles un noslēdzošās Sokolova piespēles pārsita pāri. Un tomēr tieši Kovaļovs piedalījās pirmo vārtu gūšanā - šis pussargs no labās malas centrēja, un Babatunde ar galvu raidīja bumbu pret zemi un pašā vārtu stūrī (1:0)! Diemžēl šai epizodē, nesekmīgi mēģinot izvilkt patiešām grūtu bumbu, rokas savainojumu guva Doroševs. Viņš gan tomēr turpināja spēli.

"Liepājas metalurgam" bija jāmetas atspēlēties, tomēr uzbrukt turpināja "Daugava" un bija tuvu otram vārtu guvumam, tomēr tika fiksēts pārkāpums pret nelaimes putnu Doroševu, kurš atkal cieta. Tagad gan šķita, ka vārtsargs vairs nevarēs turpināt spēli un vārtos jau bija gatavs stāties Jurģis Kalns (visas maiņas jau bija veiktas...), tomēr Doroševs vīrišķīgi nolēma turpināt pats.

Līdzīgi kā mačā Ventspilī, arī šoreiz "Daugava" izlaida jau gandrīz iegūtus punktus. Kompensācijas laika 4. minūtē uz maiņu uznākušais Jānis Ikaunieks veica labu centrējumu, un tikpat labi uzbrukumu ar asu sitienu tālajā apakšējā stūrī noslēdza Dmitrijs Hmizs - 1:1! Pretējā galā ļoti bīstami paspēja uzsist Sokolovs, tomēr Doroševs lieliskā lēcienā atvairīja. Neizšķirts 1:1!

"Daugava" (D) - "Liepājas metalurgs" 1:1 (0:0)
Vārti: Babatunde 78' - Hmizs 90'.
"Daugava" (D): Ņerugals, Sokolovs, Ševeļovs, Savčenkovs, Ola, Žapalau (Simonovs 62'), Ziziļevs, Kovaļovs, Izuka (Volkovs 68'), Babatunde (G.Silagailis 83'), Ibe.
"Liepājas metalurgs": Doroševs, Hmizs, I.Šlampe, Zirnis, Jemeļins, Kalns, Zuntners, Afanasjevs (Prohorenkovs 82'), Šadčins, Askerovs (J.Ikaunieks 64'), Soloņicins (Kiriļins 28').
Brīdinājumi: Kovaļovs - Jemeļins.
Tiesnesis: Andris Treimanis.

Virslīgas 4. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vietaRez.
Piektdiena19:00Daugava R - SkontoHanzas vidusskolas laukums0:0
Sestdiena13:00Ventspils - SpartaksVentspils 2.pamatskolas laukums1:0
Sestdiena19:00Jelgava - IlūksteHanzas vidusskolas laukums2:2
Svētdiena14:00Daugava (D) - Liepājas metalurgsCeltnieka stadions1:1
Svētdiena16:00Metta/LU - JūrmalaHanzas vidusskolas laukums

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils430110:69
2.Skonto42209:08
3.Daugava (R)42203:18
4.Liepājas metalurgs42119:47
5.Jūrmala31202:15
6.Daugava (D)41216:65
7.Spartaks41123:44
8.Ilūkstes NSS40315:103
9.Jelgava40133:91
10.Metta/LU30030:90

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.D.HmizsLiepājas metalurgs4
2.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
3.J.KalnsLiepājas metalurgs2
V.ŠabalaSkonto2
A.KarašausksSkonto2
R.MingazovsSkonto2
7.M.SavensDaugava (R)2 (1)
8.J.SokolovsDaugava (D)2 (2)
1 2 58 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-04-21 15:58, pirms 11 gadiem
Kas par spēli! Komentētājs beigās labi pateica Latvijas virslīga - labākais turnīrs pasaulē..

  +4 [+] [-]

, 2013-04-21 15:58, pirms 11 gadiem
Ko „Daugava” (D) darīs Čempionu līgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-04-21 15:59, pirms 11 gadiem
''Latvijas virslīga ir labākais turnīrs pasaulē'' /Nauris Mackevičs/

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 16:02, pirms 11 gadiem
Hmizs zvērs.Jauns un perspektīvs.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 16:03, pirms 11 gadiem
intriga līdz pēdejām sekundēm....man kā FKV fanam ,ļoti patīk šāds iznākums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-21 16:05, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: turpiniet bez manīm
eju cept marinētus spārniņus par godu Hmizam : )))))

lai komanda mājupceļā piebrauc caur Kuldīgu ; )
pacenties ielikt visu sakāmo vienā komentā, tāda sajūta, ka tev ir aizture
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 16:07, pirms 11 gadiem
Slavēna Daugavas uzbrucēja Ibes uzvārdu neredzu rezultatīvākos spēlētāju tabulā...interesanti cik bumbas viņš iesita vārtos pa šo laiku?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-04-21 16:09, pirms 11 gadiem
N.Mackēvičs malacis.Komentē labi un pat pie būtībā negatīva iznākuma(domāju ,ka Naura simpātijas tomēr D-pils pusē),spēja saglabāt objektivitāti un uzslavēt pretinieku.Vienam otram komentētājam derētu pamācīties,it sevišķi tam no vēju pilsētas.Bet par to ,ka virslīgas turnīrs labākais pasaulē Pareizi Nauri ,savi bērni ir jāmīl,vienalga kādi.Arī man ir iespēja skatīties kādus čempionātus negrib pa NTV ,piedevām vēl Viasat Baltija,bet es klepoju virsū visiem tiem ārzemju čempionātiem.Izņemot spēles un komandas ,kur spēlē mūsējie.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 16:11, pirms 11 gadiem
Rezultats neizskirts,bet ja godigi tad LM ieguva 1 punktu bet Daugava zaudeja 2 punktus.Daugavpiliesi izskatijas labaki,iznemot pirmas 10-15 minutes.Nesaprotu ,ko visas 95 minutes laukuma darija Zuntners.Vins labi krita pie jebkuras sadursmes un veiksmigi atspeleja bumbu atpakal.Tas bija viss vina darbs laukuma.Nepatika Sadcina sniegums,vins ne tikai neprogrese ar katru speli,bet gluzi otradi.Iznakusais uz mainu Janis Ikaunieks dazas minutes noorganizeja golu.Nesaprotu musu treneru ricibu,kapec talantigam puisim vini atvele tik maz laika spelesanai.Paldies Dorosevam par izglabtam bumbam.Pec nospeletam spelem man visvairak patik Ventspils,Daugavpils Daugavas un Rigas Daugavas komandu sniegums.Talak iet Skonto,un tad aiz viniem LM un Spartaks.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-21 16:16, pirms 11 gadiem
Ja saliktu kopā DD spēles kvalitāti un LM raksturu, sanāktu superklubs. Dabā tā gan nemēdz būt. Tāpēc arī abi klubi šobrīd ir tur, kur ir - aiz trijnieka. Pēc šīs kārtas pat aiz četrinieka, jo gan jau Jūrmalai arī pēc šīs kārtas būs 8 punkti.
Neredzu, ko pirmajā riņķī (ne jau atsevišķā spēlē) DD un LM spēj pretnostatīt Skonto un FKV. DR pagaidām gan ir mīkla - diez vai viņi paši saprot, uz ko ir spējīgi, kur nu vēl citi. Līdz ar to tur viss kas ir iespējams. Bet Skonto un FKV spēlē stabili, un gan jau līdz jūnijam tā turpinās, paliekot pirmajās divās vietās.
Pēc tam manīs. Neticu, ka DD vadība ilgi cietīs to, kas notiek tagad. Sakārtosies un nāks klāt līderiem. Uz papīra viņi ne ar ko nav sliktāki par Skonto un FKV. Savukārt LM, domāju, līdz trijniekam neaizvilks - ar raksturu var paņemt spēli, kausu, bet ne čempionātu. Cita lieta - kad šie jaunie čaļi iespēlēsies - pēc gada diviem.

     [+] [-]

, 2013-04-21 16:17, pirms 11 gadiem
Tikko no spēles. Nu kur var šitā izlaist uzvaru?
Doroševs vecis , ar traumu līdz beigām nostāvēja. Nesaprotu , kāpēc Tabanovs izlaida Simanovu laukumā , tieši viņš noraka spēli! Daugava sāk iespēlēties un ceru , ka šie būs pēdējie izlaistie punkti. Apsveicu Liepāju.
Andri5 , kā patika tiesāšana? Savu viedokli izteikšu pēc tavas atbildes.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 16:21, pirms 11 gadiem
kanvit rakstīja: Rezultats neizskirts,bet ja godigi tad LM ieguva 1 punktu bet Daugava zaudeja 2 punktus.Daugavpiliesi izskatijas labaki,iznemot pirmas 10-15 minutes.Nesaprotu ,ko visas 95 minutes laukuma darija Zuntners.Vins labi krita pie jebkuras sadursmes un veiksmigi atspeleja bumbu atpakal.Tas bija viss vina darbs laukuma.Nepatika Sadcina sniegums,vins ne tikai neprogrese ar katru speli,bet gluzi otradi.Iznakusais uz mainu Janis Ikaunieks dazas minutes noorganizeja golu.Nesaprotu musu treneru ricibu,kapec talantigam puisim vini atvele tik maz laika spelesanai.Paldies Dorosevam par izglabtam bumbam.Pec nospeletam spelem man visvairak patik Ventspils,Daugavpils Daugavas un Rigas Daugavas komandu sniegums.Talak iet Skonto,un tad aiz viniem LM un Spartaks.
Nedrīkst jaunos,perspektīvos nodzīt un notraumēt karjeras sākumā,tā kā centies saprast!Viņš vēl nevar skraidīt pa laukumu visas 90 minūtes...

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 16:23, pirms 11 gadiem
Piedodiet , liepājnieki , bet LM ļoti paveicās.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 16:25, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Ko „Daugava” (D) darīs Čempionu līgā?
Viss būs labi! Daugava sāk spēlēt labi , spēlē pret Spartaku to redzēsi.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-21 16:29, pirms 11 gadiem
donkey rakstīja: Ja saliktu kopā DD spēles kvalitāti un LM raksturu, sanāktu superklubs. Dabā tā gan nemēdz būt. Tāpēc arī abi klubi šobrīd ir tur, kur ir - aiz trijnieka. Pēc šīs kārtas pat aiz četrinieka, jo gan jau Jūrmalai arī pēc šīs kārtas būs 8 punkti.
Un kur tad LM ir?
LM no 4 spēlēm pretīm bijuši 3 medaļu pretendenti,un tikais punkts aiz skontas,kuriem vēl FKV,DD būs pretīm!Tā kā galīgi garām tava spriedelēšana.
Pēc 1 riņķa varēsim redzēt kas uz ko virzīsies!

     [+] [-]

, 2013-04-21 16:41, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Tikko no spēles. Nu kur var šitā izlaist uzvaru?
Doroševs vecis , ar traumu līdz beigām nostāvēja. Nesaprotu , kāpēc Tabanovs izlaida Simanovu laukumā , tieši viņš noraka spēli! Daugava sāk iespēlēties un ceru , ka šie būs pēdējie izlaistie punkti. Apsveicu Liepāju.
Andri5 , kā patika tiesāšana? Savu viedokli izteikšu pēc tavas atbildes.
Maču skatijos līdz ~75` tā kā abus golus neredzēju,par treimani nesūdzos,ar kartiņām šis nemētājās,kaut vajadzēja kādu reizīti vairāk pabrīdināt!
Prieks ka Doroševs nu arī izgājienos spēlē pārliecinoši!
Slēpts komentārs: seja12387

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 16:53, pirms 11 gadiem
cepums70 rakstīja: Nedrīkst jaunos,perspektīvos nodzīt un notraumēt karjeras sākumā,tā kā centies saprast!Viņš vēl nevar skraidīt pa laukumu visas 90 minūtes...
Neiet runa par visam 90 minutem,pietiktu ar vienu puslaiku.10-15 minusu laika puisis pats vel neiejutisies spele un treneri ari nesapratis uz ko vins ir spejigs.Daleji tev piekritu.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-21 17:48, pirms 11 gadiem
Vai tiešām Ilūkste savu vienīgo zaudējumu sezonā ir zaudējusi ar 5 vārtu starpību (pēc tabulas) ??

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 17:54, pirms 11 gadiem
Joey rakstīja: Vai tiešām Ilūkste savu vienīgo zaudējumu sezonā ir zaudējusi ar 5 vārtu starpību (pēc tabulas) ??
Zaudēja skontai ar 0-5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-21 19:42, pirms 11 gadiem
Šodien tiku pie vērtīgās "Virslīga 2012 Sezonas gadagrāmata." Tiešām laba lasāmviela ,gan ar bagātīgu foto,gan statistiku.Un vēl LM sniegumu komentē Andris-5 ,ar ko viņu arī apsveicu

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 19:55, pirms 11 gadiem
Lielisks iznākums! Beidzot kaut cik saturīga spēlē no Daugavpils puses, kā arī LM turpina nedaudz pārsteigt, šoreiz arī paveicās.. Eh, varētu tā beigties pēdējā turnīra kārta, kā arī šī brīža tabula varētu saglabāties!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-21 20:35, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: ho ho ho


Daugavpils FC Daugava
1 -
SK Liepājas metalurgs
1 -
Tava atbilde
Es ari abas speles prognožu spele uzminēju.
1 2 58 komentāri