Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus vienspēļu turnīrā zaudē otrajā mačā, dubultspēlēs sasniedz pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus vienspēļu turnīrā zaudē otrajā mačā, dubultspēlēs sasniedz pusfinālu
Mārtiņš Podžus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus Rovinjas ITF M15 turnīrā vienspēlēs netika tālāk par 2. kārtu, bet dubultspēlēs sasniedza pusfinālu.

ATP ranga 613. vietā esošais Podžus vienspēļu turnīra otrajā mačā ar 2:6, 5:7 zaudēja Beļģijas tenisistam Jeroenam Vanestem (ATP 651.). Abiem tā bijā pirmā tikšanās, kuras laikā Podžus uzvarēja tikai četros no 10 serves geimiem.

Pārvarot vienu kārtu Horvātijā, kur Mārtiņam ir sezonas pirmais māla seguma turnīrs, Latvijas otrais numurs nopelnīja četrus ITF punktus. Savukārt dubultspēlēs viņš ieguvis 30 punktus, kas pienākas par pusfināla sasniegšanu. Podžus Rovinjā spēlēja kopā ar slovēni Miki Urbaniju. Abi līdz pusfinālam tika, gūstot vienu no parasti nepieciešamajām divām uzvarām.

Viņi 1. kārtā ar 7:5, 6:2 uzvarēja Itālijas pāri Andrea Baso/Alesandro Čepelīni, bet šodien plānotais 2. kārtas mačs jeb ceturtdaļfināls nenotika, jo no cīņas atteicās Melnkalnes un Itālijas duets Ļubomirs Celebičs/Fabricio Ornago. Pusfinālā 4:6, 4:6 zaudējums pret Mārtiņu vienspēlē uzvarējušo Vanesti un zviedru Markusu Eriksonu. Viņi izlikti ar pirmo numuru.

Mārtiņš šonedēļ aizvada pirmo no divām nedēļām M15 māla seguma turnīros Horvātijā. Viņš nākamajā nedēļā spēlēs Opatijā.

Podžus šogad piedalījies piecos "Futures" sērijas turnīros, divreiz tiekot līdz pusfinālam – februāra beigās M15 turnīrā Šarmelšeihā un pagājušajā nedēļā M25+H turnīrā Kazaņā. Krievijā iespētais viņam arī deva vienu ATP punktu, garantējot palikšanu ATP rangā, no kurienes draudēja izkrišana 1. aprīlī.