Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Andris Liepa
Andris Liepa

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.

Pirms mēneša notikušajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Melbārdis divniekos ar Jāni Strengu izcīnīja trešo vietu, bet četrinieku sacensībās viņš ar Strengu, Arvi Vilkasti un Daumantu Dreiškenu bija piektie.

"Jāsakārto privātās lietas, kurām sezonā nav laika. Dzīves ritms ir citādāks un treniņi bijuši vien tik cik pirms Latvijas čempionāta," Melbārdis portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ko darījis kopš atgriešanās no Dienvidkorejas. "Martā sev dodu atpūtu. Ar veselību kopumā viss ir labi. Vēlreiz pārbaudījām kāju, ar dakteriem izrunājam, ka vienkārši tādā pat garā jādzīvo uz priekšu, jāsadzīvo ar muskuli."

Pagājušajā nedēļā tika oficiāli pavēstīts, ka nākamajā rudenī Siguldas trasē notiks Pasaules kausa pirmais posms bobslejā un skeletonā. Latvijas trasē bobslejisti aizvadīs divas divnieku sacensības.

"Mēs to zinājām diezgan sen - pirms olimpiskajām spēlēm vai to laikā. Siguldas trase ir grūta. Kaut mājas trase, man maz ir sanācis tajā braukt. Arī nupat Latvijas čempionātā braucieni bija kādi bija. Pirms Pasaules kausa mačiem būs cītīgi jāpiebrauc, lai mājas trasē nepieļautu muļķīgas kļūdas," raksturoja pilots. "Trase nav no mīļākajām, ir smaga gan stūmējam, gan pilotam, bet mums jāmāk arī pa to braukt."

Kā zināms, pagājušajā sestdienā Siguldā Melbārdis ar Strengu kļuva par Latvijas čempioniem. Kaut viņi bija ātrākie abos braucienos, summā Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni tika apsteigti vien par piecām simtdaļām.

Uzreiz pēc Soču olimpiskajām spēlēm Melbārdis nezināja vai brauks līdz Phjončhanai. Tagad viņš saka, ka turpinās startēt, bet nezina cik gadus tas būs. "Neesmu sev izvirzījis konkrētus mērķus par nākotni. Skaidrs, ka nākamgad vēl braucu un tālākais atkarīgs no veselības. Lai arī pēdējie gadi bija samocīti, šī sezona deva grūdienu, jo pirms kājas traumas biju pietuvojies saviem fiziskajiem rekordiem. Radās pārliecība, ka iekšā vēl ir. Tomēr neesmu sev pateicis vai man kamanās būs vēl divi vai, piemēram, četri gadi."

Kā zināms, pagājušajā decembrī Melbādis guva smagu kājas muskuļa traumu, tomēr pat ar to visu izdevās sagatavoties olimpiskajām spēlēm. Phjončhanā gan kopumā Melbārdis vairākkārt kļūdījās, turklāt pa reizei divnieku un četrinieku sacensībās pieļāva kļūdu otrajā virāžā, kas prasīja ļoti daudz laika.

"Gribējās četriniekos maķenīt labāk, bet tāda ir dzīve. Izņemot pirmo un pēdējo braucienu, četriniekos bija vairāk kļūdu nekā divniekos un jo īpaši rupjā kļūda otrā braucienā otrajā virāžā. Jāmācās no šīs neveiksmes un jāiet tālāk, kaut kopumā piektā vieta nav nemaz tik slikta," mēnesi senos notikumus atceras Melbārdis. "Phjončhanas otrā virāža man ir neparocīga. Treneris saka, ka Kortīnas trasē tādu esot daudz, tātad man tur negribās braukt, jo nepatīk tāda stila virāžas. Labi, ka vismaz trīs braucienus abās disciplīnās tur izbraucām. Neko darīt, uzvar tas, kurš mazāk kļūdās."

Jau pērn rudenī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) anulēja Krievijas pilotu Aleksandra Zubkova un Aleksandra Kasjanova rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs. Tādējādi pie olimpiskās zelta medaļas četriniekos un bronzas divniekos vajadzētu tikt Melbārdim ar saviem stūmējiem, tomēr šobrīd joprojām lielāka skaidrība nav ieviesta.

"Man nekas vairāk nav teikts, neko arī neesmu padziļināti meklējis. Emocijas bija jau pirms mēneša Phjončhanā, bet Soči bija sen. Visu turpmāko mūžu dzīvošu ar domu, ka Sočos izcīnīju sudrabu, jo emocijas bija tur. Medaļa uz rokas neko stipri nemainīs, es pēc viņas ļoti nealkstu," teica pilots un uzsvēra, ka Latvijas bobslejistiem nav problēmu kontaktēties ar krievu sportistiem. "Mēs runājam ar krieviem. Man krievu valoda nav stiprā puse, bet arī iespēju robežās kontaktējos. Nav nekādu problēmu, sveicināmies."

"Martā vēl būšu brīvsolī, jo gribās atpūtināt ķermeni. Tad jāsāk lēnām kustēties, paskriet krosiņus, pabraukt ar riteni un jūnijā jau sāksies treniņnometnes," par gaidāmajiem mēnešiem teica olimpiskais medaļnieks.

Slēpts komentārs: barclay7

  +2 [+] [-]

, 2018-03-21 17:32, pirms 6 gadiem
Pričom pieminēta Kortīna? Ir kaut kādas baumas vai plāni par trases atgriešanos maču apritē?

  +2 [+] [-]

, 2018-03-21 19:06, pirms 6 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Pričom pieminēta Kortīna? Ir kaut kādas baumas vai plāni par trases atgriešanos maču apritē?
Prūsis jau ir senāk braucis Kortīnas trasē ,tāpēc saka ,ka ir līdzīga tipa virāžas

  +1 [+] [-]

, 2018-03-21 19:14, pirms 6 gadiem
bet nu jaunumi par Korejiešu trasi ir tāda , ka paši Korejieši vairs nevar
trenēties pa savu trasi , jo nav kas pārvalda trasi

  +1 [+] [-]

, 2018-03-21 21:02, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Prūsis jau ir senāk braucis Kortīnas trasē ,tāpēc saka ,ka ir līdzīga tipa virāžas
Prūsis jā, bet Melbārdis taču tur IMHO vispār (kā pilots pavisam noteikti) nav braucis un viņam tas neko neizsaka, ja arī kāds salīdzina.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-22 02:09, pirms 6 gadiem
Тарифы нa элeктpoэнepгию пocтoяннo pacтут, но ecть спoсoб плaтить нa 50% мeньшe! Узнaл об этoм лaйфxaке в этой cтaтьe - ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! oпытнoго инжeнepa-элeктpика и пoльзyюсь ужe пoл гoдa! Этo лerальнo, coветую вceм, ктo нe xoчeт пepeплачивать!