Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna uz pjedestāla Baltijas kausa 2.dienā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna uz pjedestāla Baltijas kausa 2.dienā
Kristaps Zvejnieks Baltijas kausa trasē
Foto: E.Lukšo/Ski.lv

Baltijas kausa 3. posmā Pihē, Somijā aizvadītas vēl vienas Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensības milzu slalomā. Tajās otro vietu izcīnīja Kristaps Zvejnieks, bet trešajā vietā sieviešu konkurencē palika Lelde Gasūna.

Jau pirmajā sacensību braucienā vīriem ātrākais bija soms Robins Beks, uzrādot laiku 46,75 sekundes. Kristapam Zvejniekam pirmajā braucienā dalīts trešais labākais laiks, no līdera atpaliekot par 0,57 sekundēm. Ar Kristapu vienādu laiku uzrādīja somu sportists Turo Torvinens, bet cits soms Marlons Sjēbergs bija nedaudz ātrāks un ieņēma otro vietu.

Otrajā braucienā, Beks uzrādīja trešo rezultātu, tomēr savu pozīciju somam izdevās noturēt, izcīnot uzvaru Baltijas kausa otrajā sacensību dienā elites sportistiem. Zvejnieks šoreiz braucienā palika 4. vietā, tomēr divu braucienu summā spēja pakāpties uz otro pozīciju, 0,58 sekundes zaudējot Bekam. Pjedestāla pēdējo vietu ieņēma Niklass Jarvikare (Somija), kurš otro braucienu veica visātrāk no visiem.

Trīsdesmitniekā 64 dalībnieku konkurencē iekļuva vēl vairāki Latvijas sportisti – Žaks Gedra finišēja dalītā 11. vietā, bet Miks Zvejnieks palika trīspadsmitais.

Dāmām pirmajā braucienā ātrākā bija Nea Lukko, bet viņai tikai vienu sekundes simtdaļu zaudēja cita somiete Ērika Pikalainena. Lelde Gasūna pirmajā braucienā uzrādīja trešo rezultātu, par 0,59 sekundēm atpaliekot no Lukko.

Otrais brauciens krietni veiksmīgāks padevās Pikalainenai, kura spēja apsteigt savu tautieti Lukko, un izcīnīt uzvaru FIS Baltijas kausa sacensībās milzu slalomā. Leldei arī šajā braucienā trešais rezultāts, un sacensību finišā bronza, uzvarētājai zaudējot 1,22 sekundes.

Agnese Āboltiņa izcīnīja 13. vietu, bet Betija Burkovska ieņēma 17. vietu. Uz labu rezultātu pretendēja arī Liene Bondare, kurai gan nepaveicās otrajā trasē.

Rīt FIS Baltijas kauss turpināsies ar sacensībām slalomā, kuras tiks vērtētas arī Latvijas čempionāta ieskaitē, bet tālāk sekos vēl viens slaloms un paralēlais slaloms. Visas jaunākās ziņas, foto galerijas, kā arī sacensību rezultātu un audio tiešraides var vērot Latvijas Slēpošanas federācijas mājas lapā Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv