Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Zubs: "Man vēl jāadaptējas futbola infrastruktūrai Latvijā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Zubs: "Man vēl jāadaptējas futbola infrastruktūrai Latvijā"
Mareks Zubs
Foto: Nora Krevņeva

Virslīgā starp galvenajiem treneriem šogad ir tikai trīs pašmāju speciālisti, bet pārējie pieci pārstāv Poliju, Moldovu, Angliju, Gruziju un Krieviju. Pēc sestdienas "Mettas"/LU un "Spartaka" spēles (2:4) uzvarētāju treneris, polis Mareks Zubs, atzina, ka viņam vēl jāpierod pie Latvijas futbola reālijām.

Mareks Zubs, "Spartaka" galvenais treneris: "Esmu priecīgs, pirmie punkti sezonā, taču, ja skatāmies uz visām 90 minūtē, tad, protams, man ir jautājumi saviem spēlētājiem, konkrēti par to, kā mēs spēlējām pēdējās minūtes, kurās ielaidām vārtus ["Spartaks" 84. minūtē bija priekšā ar 4:0, pabeidza 4:2 - aut.]. Šādas lietas noteikti jālabo. Tagad mums būs divas nedēļas, kas ir ļoti labi, lai analizētu visu notikušo pēdējās divās nedēļās. Mums ir iespēja strādāt kā komandai - šai laikā mums būs neliela treniņnometne, kuras laikā strādāsim mazliet citādi. Šis mums būs svarīgs laiks, ja runājam par čempionāta turpinājumu."

Jautāts, vai nebija neparasti gan 1., gan 2. kārtas spēles aizvadīt vienā un tajā pašā laukumā, proti, gan pret RFS, gan pret "Mettu"/LU tika spēlēts Hanzas vidusskolas laukumā, "Spartaka" treneris Zubs nosmējās un sacīja: "Varu laikam jums atbildēt šādi - man ir jāadaptējas apstākļiem jūsu valstī. Šeit ir pietiekami labs laukums, kāpēc gan šeit nespēlēt katru spēli? Esam Latvijā, mums nav izvēles - laika apstākļi, infrastruktūra... Nekādu problēmu."

Tika prasīts arī par to, vai poļu treneris zina, ka Edgars Vardanjans pirms tam vairāk nekā piecus gadus pārstāvēja "Mettu"/LU, kā arī vai futbolists tika izmantots kā informācijas avots par pretinieku. Zubs: "Nē, Varda netika šādi izmantots, mēs vienkārši izpētījām "Mettas" iepriekšējo spēli. Par Vardanjana pagātni zinu un viņam karjerā šis bija svarīgs brīdis. Ja futbolists vairākus gadus pavada vienā komandā un spēlē tajā nozīmīgu lomu, viņam allaž ir svarīga spēle pret bijušo komandu. No manu skatu punkta Vardanjans šodien bija starp labākajiem spēlētājiem manā komandā. Man tas ir pozitīvi. Tāpat bija patīkami dzirdēt, ka viņu atbalstīja abu komandu līdzjutēji - arī "Mettas" fani. Eiropas futbolā tā ir reta parādība. Tie ir jauki brīži."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Apsveicu "Spartaku" ar pirmo uzvaru - domāju, pēc visām nullītēm šīs dienas spēlēs [divas iepriekšējās spēles todien noslēdzās 0:0 - aut.] šī bija interesanta spēle ar sešiem gūtiem vārtiem un diviem 11 metru soda sitieniem. 4:2 negadās katrā spēlē. Diemžēl šāds rezultāts gadījās mums mājās un par to esmu ļoti dusmīgs, jo mājās ar tādu rezultātu zaudēt nedrīkst. Ielaist četrus vārtus... kaut arī spēlējām pret Latvijas čempioniem. Vienīgi prieks, ka pēdējās minūtēs izdevās rezultātu padarīt daudz maz pieklājīgāku. Tas dod cerību, ka mums ir potenciāls gūt vārtus, kaut gan pirmajā puslaikā neko īpašu neizveidojām, otrais puslaiks bija raitāks. "Spartaks" guva fantastiskus vārtus - visi vairāk vai mazāk līdzīgi, pa stūriem sasita. Apbrīnojama precizitāte."

Jautāts, kas tieši bija "Mettas" galvenā problēma, piemēram, nespēja pieturēt bumbu vai kas cits, Riherts atbildēja: "Principā šie divi mūsu vārti beigās arī bija plānoti - un rezultāts 2:0. Var jau teikt, ka "Spartaks" bija vadībā ar 4:0 un beigās atslābinājās. Nē, viņi vienkārši nevarēja vairs neko izdarīt! Viņi bija piekusuši. Un tas bija redzams arī iepriekšējā spēlē. Bet redzam, ka individuālā meistarība un kvalitātes, lai izšķirtu grūtus momentus, viņiem ir labas. Sitieni no 16 metriem - šādi viņi iesita trīs vārtus. Mēs labi tempu turējām, bet ļoti daudz bumbas zaudējām, it sevišķi malējie spēlētāji. Šīs kļūdas dārgi maksāja. Zinājām, ka viņiem flangos ir ātri spēlētāji - pretuzbrukums ir momentāns un daudz spēkus arī tur iztērējām."

Zemāk pilna pēcspēles preses konference.

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:33, pirms 7 gadiem
Angli un gruzīnu nu jau var par vietējiem treneriem uzskatīt, kas viņi vairs par ārzemniekiem!