Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs Silvers informē komandu īpašniekus par līderu atpūtināšanas problēmu

Agris Suveizda

NBA komisārs Silvers informē komandu īpašniekus par līderu atpūtināšanas problēmu
Kairijs Ērvings un Lebrons Džeimss
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas čempione Klīvlendas "Cavaliers" pret Losandželosas "Clippers" (78:108) atpūtināja savu līderu trio Lebronu Džeimsu, Kairiju Ērvingu un Kevinu Lavu, atkal uzjundot strīdus par to, vai šāda komandu rīcība ir ētiska pret pretiniekiem, līgu un arī skatītājiem.

Klīvlendas "Cavaliers" ģenerālmenedžeris Deivids Grifins gan norādīja, ka konkrētajā gadījumā nesaskata neko sliktu: "Man tiek maksāts par to, lai es uzvarētu čempionātā. Neesmu pārāk noraizējies par to, kā tas tiek uztverts. Šajā spēlē atpūtinājām tikai vienu spēlētāju, bet pārējie bija savainoti – tādēļ neuzskatu, ka būtu izdarījuši ko briesmīgu. Nerīkojāmies kā [Goldensteitas "Warriors" pret Sanantonio "Spurs"], kad patiešām tika atpūtināti trīs veseli čaļi. Bet šajā spēlē tā nenotika. Jā, tas nebija īstais brīdis, kad notikt kam tādam. Un man līgas ir žēl – patiešām žēl. Taču mums tā bija jārīkojas savainojumu dēļ – kā jau zināt, visu gadu neesam bijuši pilnā sastāvā ilgāk par nedēļu."

ESPN ziņo, ka līgas komisārs Edams Silvers visu komandu īpašniekiem nosūtījis ziņu, kurā vērsa uzmanību līderu atpūtināšanas problēmai, kas, viņaprāt, līgai ir ārkārtīgi nozīmīgs jautājums. Silvers informēja, ka tas būs galvenais jautājums 6. aprīlī gaidāmajā NBA valdes sēdē, un brīdināja, ka komandas var saņemt nozīmīgus sodus gadījumā, ja nekavējoties neinformēs līgas biroju, pretiniekus un medijus par vēlmi atpūtināt spēlētāju. Silvers uzskata, ka īpašnieku necenšanās ietekmēt šo jautājumu nav pieņemama.

Tikmēr Hjūstonas "Rockets" līderis un viens no MVP balvas galvenajiem kandidātiem Džeimss Hārdens pauda, ka nevēlas tikt atpūtināts: "Esmu atlēts, un tikai vēlos spēlēt. Atpūtīšos, kad būšu pabeidzis. Jūtu, ka maniem komandas biedriem un organizācijai vajag, lai es būtu laukumā un darītu to, ko daru. Man par to, protams, arī maksā, taču es mīlu to darīt. Es izbaudu šīs pūles, izbaudu to, cik smagi tas ir. Domāju, ka tas cilvēku padara sīkstāku. Tas tevi padara par to, kas tu esi."

Izmantotie resursi:
Adam Silver: Resting star players 'a...
James Harden of Houston Rockets has no plans to...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-21 15:33, pirms 7 gadiem
+ 10000000 Hārdenam,tiem čaļiem pieejams max. no sporta farmas un atjaunošanās procedūrām,cik min. kad spēlēt jāredz trenerim

     [+] [-]

, 2017-03-21 15:34, pirms 7 gadiem
Agri, kāpēc Alan raksta Alans, bet Adam - Edams?

  +7 [+] [-]

, 2017-03-21 15:38, pirms 7 gadiem
Silver, sastādi normālu grafiku, nevis GSW 5 spēles 7 dienās, un tad domā, kāpēc spēlētāji nevar pavilkt kājas un tiek atpūtināti. To pirmssezonu vajag īsāku un būs ok.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 15:53, pirms 7 gadiem
Basketbolistiem ir vāja izturība...neticu, ka kāds tur var noskriet pusmaratonu normālā līmenī ...nu, kaut vai 1,5 stundā....tāpēc jau nevar 40+ min. laukumā ...

  +5 [+] [-]

, 2017-03-21 15:55, pirms 7 gadiem
Hārdens ar savām frāzēm izcīnīs MVP titulu.

     [+] [-]

, 2017-03-21 16:00, pirms 7 gadiem
Jā, protams, parādi man kaut vienu NBA spēlētāju, kurš labāk spēlētu no septembra sākuma kā 5 spēles 7 dienās.

Tas viss ir liels buļļkaks. Un visvairāk no tā cieš līdzjutējs.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-21 16:25, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Hārdens ar savām frāzēm izcīnīs MVP titulu.
Bez visām frāzēm tāpat izcīnīs!

Un piekrītu, ka problēma, protams, ir aktuāla, taču nesaprotu NBA nostāju šajā situācijā - kā viņi grasās piesiet kaut ko komandām par spēlētāju atpūtināšanu? Šobrīd to dara tikai 3 komandas - Spurs, Warriors un Cavaliers - visas, kuras arī reāli redz sevi cīnamies par titulu! Citas varbūt low key saprot, ka komandas vieta reg. sezonā var būt izšķiroša par iespēju spēlēt ilgāk playoffos, tāpēc neatļaujās kādu atpūtināt! Tieši šīs 3 komandas, kuras tā rīkojās, es arī ļoti labi saprotu! Skaidrs, ka žēl tos fanus, kas aizgāja uz spēli cerībā redzēt stārus un arī žēl to ESPN, kas tagad grauž nagus par savu milzīgo līgumu par TV tiesībām un izsludinot "lielās TV spēles" kā Spurs-Warriors un Cavs-Clippers kāda komanda atpūtina savus stārus! Taču tas nav to 3 komandu pienākums gādāt lai visiem viss ir labi - viņu uzdevums ir cīnīties par titulu un visām šīm komandām ir pēdējos gados bijusi pieredze ar traumām playoffos, kas kaut kādā mērā ir ietekmējusi iespēju cīnīties tā kārtīgi par titulu! Un ko NBA darīs, lai to apturētu? Ja sāks piespriest sodus par atpūtināšanu, tās 3 komandas vienkārši sāks spēles ar stāriem un pēc minūtes vai divām mainīs nost uz visu atlikušo spēli - to NBA gan nevar nekādi ietekmēt, kura komanda kā izpaužās ar savām rotācijām! Pateiks, ka Karijs to minūti slikti nospēlēja un tāpēc izlēmām viņu sodīt ar beņķi uz visu spēli! Un ko tad NBA darīs?

Līdz ar to saprotu to komandu nostāju arī un šo uztveru vairāk kā protestu līgai - ja gribat, lai spēlējam max spēles, tad izveidojiet labāku grafiku mums! Kā Doks Riverss teica - ja NBA grib, lai to ESPN reklamēto spēli Cavs-Clippers sestdienas pēcpusdienā visi arī spēlē un visi stāri piedalās - tad varbūt NBA varētu parūpēties, ka tajās lielajās spēlēs viņi neieliek back-to-back - ne spēli dienu iepriekš, ne spēli dienu pēc tam! Tad arī stāri neizlaidīs tās populārās spēles!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-21 16:26, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: + 10000000 Hārdenam,tiem čaļiem pieejams max. no sporta farmas un atjaunošanās procedūrām,cik min. kad spēlēt jāredz trenerim
Šito viņam atgādināt pēc 5 gadiem, kad pēc perebora viņs satraumēts sēdēs malā. No pārpules ļoti daudzi profi ir tā notraumējušies, ka daži ir bijuši spiesti beigt karjeru. Piemēram, Kobe, kurš dragāja ar traumām, un pēdējās trīs sezonas vairāk sēdēja malā nekā laukumā, jo organisms nav čolka un spēlē ar traumām, kā rezultātā organisms atriebās pēc pilnas programmas.
100 spēles sezonā, un tā pēdējos 6 gadus pēc kārtas, tomēr atsāj iespaidu uz spējām. Un ne velti GSW noplīsa finālā, jo ko tādu var izdarīt tikai nogurums.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 16:36, pirms 7 gadiem
Maģiskā pirmais darbs?
Viņam tak bija tikšanās ar Silveru tikko

  -4 [+] [-]

, 2017-03-21 16:42, pirms 7 gadiem
100 spēles sezonā nav nekas īpašs, normāli priekš profesionāļa...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 16:44, pirms 7 gadiem
Silvers jau to atklāti nedrīkst teikt... BEt cepiens jau ir par līderu dueļiem, kuros sēdina malā kādu...
Ja sēdinātu un atpūtinātu pret līgas lejasgala komandām, neviens pat neiepīkstētos.

Tikai šo jau nekādi nevar pasniegt tā, lai tas neaizskartu vājakās komandas un visi būtu vienlīdzīgi.
Tas pats par nacionālā TV pārraidēm un tām spēlēm... Vsiiem vajag naudu, reitingus tajos mirkļos...

Tai pat laikā arī komandas šādi kaut ko grib pateikt... Klusais protests, neaktīvais... Neticu, ka sezonas vidū ir kāds spēlētājs, kuram nav mikrotraumas un viņam neūtu pamats iedot atpūtu. Kurš liedz ārstēt mikrotraumu? Tas pat būtu oficiāli, doka apstiprināts, ne izdomājums...
Bet nē redz... atpūta...

     [+] [-]

, 2017-03-21 16:44, pirms 7 gadiem
Risinājums neviļus pats ienāk galvā, vajag nākt klajā ar fake traumām.. tas nebūtu tik grūti nemaz, jo visiem ir sasitumi, kāda jūtīga vieta vai veca trauma... vienīgā problëma te, ka vajag izlaist tikai vienu vai divas spēles.

Vai arī otrs risinājums, dod spēlēt bet krietni ierobežo spēles laiku.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 16:49, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Silvers jau to atklāti nedrīkst teikt... BEt cepiens jau ir par līderu dueļiem, kuros sēdina malā kādu...
Ja sēdinātu un atpūtinātu pret līgas lejasgala komandām, neviens pat neiepīkstētos.
Ja Tu būtu no kādas "mazpilsētas" diez vai to te tagad teiktu. LBJ, RW, Baradaču utt visi grib redzēt. Tieši tas pats, kas CSKA atbrauca uz Rīgu - 30min rindā pēc biļetes nostāvēju (jā, arī saaukstējos pie reizes), sēdēju kkur tuvu stūrim. Un ne jau lai redzētu VEF!!

     [+] [-]

, 2017-03-21 16:55, pirms 7 gadiem
Es uzskatu ka, ja komanda grib atpūtināt līderus, tad tas jāpaziņo vismaz 2 nedēļas iepriekš, un ar iespēju dabūt naudu atpakaļ par biļeti.
Jo, daudzi iet uz basiti lai redzētu klātienē tikai LB, jeb citu.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-21 17:00, pirms 7 gadiem
smieklīga diskusija - izliekas nemanām ka 50% notiek pastaigas režīmā, tieši rezervisti kapā ar lielāku atdevi. bet parastais jenkijs vienkārši grib redzēt Zvaigzni..

  -1 [+] [-]

, 2017-03-21 17:01, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja Tu būtu no kādas "mazpilsētas" diez vai to te tagad teiktu. LBJ, RW, Baradaču utt visi grib redzēt. Tieši tas pats, kas CSKA atbrauca uz Rīgu - 30min rindā pēc biļetes nostāvēju (jā, arī saaukstējos pie reizes), sēdēju kkur tuvu stūrim. Un ne jau lai redzētu VEF!!
CSKA ir divas spēles nedēļā max. Ko tu ar to gribi teikt? It kā jau Silveram arī zināma taisnība, bet taisnība ir kaut kur pa vidu.

     [+] [-]

, 2017-03-21 17:01, pirms 7 gadiem
ko tur cepties, līderiem ir jāatpūšas, tāpēc jau komandās ir vairāk par 5 spēlētājiem, arī pārējie vēlas uzspēlēt laukumā, ne tikai darboties treniņos. spēlē komanda.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-21 17:17, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: CSKA ir divas spēles nedēļā max. Ko tu ar to gribi teikt? It kā jau Silveram arī zināma taisnība, bet taisnība ir kaut kur pa vidu.
Es runāju par to, ka Minesotā LBJ gaida tik pat ļoti kā Oklendā vai Toronto, biļetēm cena uzreiz x5 utt.

     [+] [-]

, 2017-03-21 17:37, pirms 7 gadiem
teemusalami rakstīja: Agri, kāpēc Alan raksta Alans, bet Adam - Edams?
Tak bezpriģelā te kādam aizrādīt. Pašam kaut kāda iedoma galvā ir un tik drukā.

     [+] [-]

, 2017-03-21 17:37, pirms 7 gadiem
Kāda jēga maksāt 100$, cerībā redzēt LbJ, Love, bet spēlē tikai rezervisti?

     [+] [-]

, 2017-03-21 18:24, pirms 7 gadiem
Nedarbs rakstīja: Līdz ar to saprotu to komandu nostāju arī un šo uztveru vairāk kā protestu līgai - ja gribat, lai spēlējam max spēles, tad izveidojiet labāku grafiku mums! Kā Doks Riverss teica - ja NBA grib, lai to ESPN reklamēto spēli Cavs-Clippers sestdienas pēcpusdienā visi arī spēlē un visi stāri piedalās - tad varbūt NBA varētu parūpēties, ka tajās lielajās spēlēs viņi neieliek back-to-back - ne spēli dienu iepriekš, ne spēli dienu pēc tam! Tad arī stāri neizlaidīs tās populārās spēles!
nedaudz neprecīzs priekšstats. NBA nav kā mums piem. Latvijas Futbola Federācija un brīžiem klubi cīnās pret to.

NBA = klubi. viņiem kopā viena stratēģija: kopā darbojoties pelnīt naudu un to sadalīt, nevis cīnīties vienam pret otru ..

     [+] [-]

, 2017-03-21 20:21, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: nedaudz neprecīzs priekšstats. NBA nav kā mums piem. Latvijas Futbola Federācija un brīžiem klubi cīnās pret to.

NBA = klubi. viņiem kopā viena stratēģija: kopā darbojoties pelnīt naudu un to sadalīt, nevis cīnīties vienam pret otru ..
Nū ne gluži. Naudu pelnīt mērķis jau visiem ir viens kā spēlētājiem, tā treneriem, menedžeriem, īpašniekiem un pašam Silveram. Tas jau nenozimē, ka visi pilnīgi visās situācijās ir uz vienu roku. Īpašniekiem ir mērķis nopelnīt, bet katram individuāli arī ir mērķis uzvarēt - tāpēc arī dod pūsties saviem spēlētājiem - jo TV līgums ir parakstīts, piķis iekšā nāk un satraukums šobrīd nav liels. Kamēr Silveram NBA vārdā ir jāatbild par reitingiem un lai arī tāds ESPN savus NBA ieguldītos miljardus atpelnītu.