Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Miris "Bulls" dinastijas izveidotājs Krauss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris "Bulls" dinastijas izveidotājs Krauss
Džerijs Krauss un Maikls Džordans
Foto: AP/Scanpix

77 gadu vecumā pēc slimības miris Džerijs Krauss, kurš bija Nacionālās basketbola asociācijas kluba Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris, palīdzot vienībai izcīnīt sešus titulus.

Džerijs Krauss, kura lielākais talants bija spēlētāju skautošana, Čikāgas "Bulls" pievienojās 1985. gadā – vienu sezonu pēc tam, kad tika draftēts Maikls Džordans. Tomēr pārējās topošās dinastijas sastāvdaļas salasīja ģenerālmenedžeris.

Viens no viņa pirmajiem lēmumiem bija Fila Džeksona nolīgšana, vēlāk viņu padarot par galveno treneri. Pēcāk pievienojās asistents Tekss Vinters, kurš iekļauts Slavas zālē, un tieši viņš nonāca līdz trijstūra uzbrukumam. Tāpat tika nolīgts leģendārais Džonijs Bahs, kurš atbildēja par aizsardzības shēmām.

1987. gada draftā Čikāgas "Bulls" un Krauss izvēlējās Skotiju Pipenu un Horāsu Grantu – divus basketbolistus, kuri ātri ielauzās pamatsastāvā un bija pirmo titulu kaldinātāji. Neskatoties uz Džordana iebildumiem, Krauss aizmainīja Čārlzu Oukliju uz Ņujorkas "Knicks", pretī saņemot pamatsastāva centru Bilu Kārtraitu.

Krauss draftēja arī Toni Kukoču, turklāt izvēle tika izdarīta otrajā kārtā, un maiņas ceļā ieguva Denisu Rodmenu, kurš arī iekļauts Slavas zālē. Viņš Čikāgas "Bulls" organizācijā strādāja 18 gadus, un sadarbība beidzās 2003. gadā, kad komanda bija iekļuvusi bedrē.

Krauss skautoja ne tikai basketbolistus, bet arī beisbolistus, un tikai pagājušajā gadā viņš pameta MLB komandu Arizonas "Diamondbacks". Tādējādi viņš sporta organizācijās strādāja vairāk nekā 50 gadus, sākot Čikāgas "Cubs" rindās 1961. gadā.

Izmantotie resursi:
Chicago Tribune: Chicago breaking news, sports,...