Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurbatovs: "Neredzu jēgu vilkt laiku, mīņājoties pie stūra karodziņa"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurbatovs: "Neredzu jēgu vilkt laiku, mīņājoties pie stūra karodziņa"
Kirils Kurbatovs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piedāvājam Kirila Kurbatova un Vitālija Astafjeva teikto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 2.kārtas spēles starp "Riga" un "Jelgavu" (1:1).

Vitālijs Astafjevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Sanāca interesants futbols ar saistošu galotni - tāds ir futbols, tāpēc mēs to mīlam. Bijām pelnījuši neizšķirtu, beigās pratām izveidot momentus. Taču kopumā visā spēlē, it sevišķi 1.puslaikā "Riga" bija spēcīgāka - tas ir jākonstatē un jāatzīst. Ja ne Ikstens, kurš izvilka pāris mirušas bumbas, viss varēja beigties citādi. Kopumā turnīrs parāda, ka vieglu spēļu nav, jebkurš pretinieks liek spēlēt ar nopietnu attieksmi. Mūsu šīs dienas pretinieku komanda tikai nesen izveidojās, taču ir jāatzīmē, ka viņi ļoti labi izskatās - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Domāju, viņi cīnīsies par visaugstākajām vietām. Šobrīd visi zaudē punktus, un cīņa tikai sākas."

Kirils Kurbatovs, "Riga" galvenais treneris: "Protams, ir sāpīgi ielaist vārtus 30 sekundes pirms finālsvilpes. Taču, kā saka, ja neiepazīsi zaudējuma rūgtumu, vai šodienas gadījumā neizšķirta rūgtumu, tad nepratīsi izbaudīt uzvaras prieku. Mūsu komandai, kas tikai sāk savu ceļu Latvijas futbola pasaulē, vēl ir daudz kas jāiemācās. Un, pirmkārt, jāiemācās izvilkt šādas spēles. Pie rezultāta 1:0 maiņas tika izdarītas, lai saglabātu rezultātu un iesaistītu svaigus spēlētājus, varbūt aizskrietu kādā pretuzbrukumā, taču viena epizode izšķīra spēles likteni. Laikam jau mums pietrūka labas saspēles - aizsardzības līnijas spēlētāji pagaidām vēl nav atraduši kopēju valodu. Beigās jānospēlē blīvāk un kompaktāk, bet mēs vēl pagaidām nepagūstam viens otram palīdzēt. [Ielaistie vārti] Bija elementāra epizode - flangā bija pieslēgšanās, un mums aizsardzībā pietrūka viena spēlētāja, kurš atrastos tuvāk pretinieku uzbrucējam vai vispār bloķētu piespēli. Laikam šodien tam tā bija jānotiek, jo diez vai no baltas lapas veidota komanda var iziet laukumā un pretendēt uz kaut kādu bezierunu dominēšanu. Pie niansēm mums vēl jāstrādā - domāju, turpinājumā mēs tikai attīstīsimies. Šeit, protams, nevar neņemt vērā, ka "Jelgava" nav viegls pretinieks, kuru varētu bez problēmām pārspēt. Tā ir komanda, kas sevi jau ir pierādījusi, komanda, kas izcīnījusi kausu, kas visu laiku cīnās par vietu trijniekā. Tā ka domāju, ka [neizšķirts] mums ir pieņemams rezultāts. Protams, žēl, ka neuzvarējām, bet, kā ir, tā ir."

Kāpēc tik agri nomainījāt Siliču?
Astafjevs: "Manā skatījumā viņš nebija tik labs, cik viņš var būt. Nezinu, kur ir problēma - varbūt viņu kaut kas satrauc. Gribēju atsvaidzināt sastāvu, izlaidu divus svaigus spēlētājus - tieši kreisajā pusē meklējām gājienus. Kevins [Kaubers] kaut kādā mērā savu iziešanu laukumā attaisnoja - bija momentu veidošanas procesā, ja vēl gūtu vārtus, būtu pavisam brīnišķīgi. Bet vispār gan rezultāts, gan spēle kopumā parādīja, ka mums ir problēmas - sastāvā konkurence ir liela un ar maiņām var meklēt papildus resursus."

Oļegs Malašenoks neiztur konkurenci, ja nebija pat starp rezervistiem?
Astafjevs: "Jā. Taču būs sastāva rotācija - te viens netiks sastāvā, te cits. Tas ir normāli, un tas mani kā reiz nesatrauc. Satrauc sniegums šodienas spēlē."

Kāpēc beigās pie 1:0 pie stūra sitiena izspēles nepiesedzāt bumbu pie stūra karodziņa, nevilkāt laiku, bet gan izspēlējāt?
Kurbatovs: "Treniņos neiespēlējām situāciju, ka 95.minūtē esam vadībā un mums ir stūra sitiens [smaida]. Tādu lēmumu puiši pieņēma - tas bija pie tālā flanga, nevaru vienmēr visu viņiem pateikt priekšā, kaut kas viņiem arī pašiem jāspēj darīt. Bet principā šādā laika vilkšanā jēgu neredzu. Tas, ka varam iegūt 10 sekundes un saglabāt bumbu... Iespējams, vieglāk pat ir izspēlēt bumbu, atspēlēt bumbu dziļumā un pēc tam jau noorganizēt jaunu uzbrukumu brīvā zonā. Varbūt tā. Tas, ko dara dažas komandas, mīņājoties [pie stūra karodziņa]... neredzu jēgu."

Kamara pagura?
Kurbatovs: "Man šķita, ka viņš pagura, jā. Viņš sāka nepagūt epizodēs, nepagūt atgriezties savā pozīcijā, nepagūt savākt atlēkušās bumbas. Mani sāka satraukt otro bumbu nesavākšana. It kā uzvaram aizsardzībā divcīņas, bet nepagūstam savākt otrās bumbas. Sākās problēmas - pretinieks ieguva bumbu. Mums vajadzēja savākt bumbas, tāpēc izlaidu Flaksi."

Kad bijāt "Daugavpils" treneris, arī sezonas sākumā jūsu komanda rādīja labu, uzbrūkošu futbolu ar labu bumbas kontroli, taču rezultāti nesanāca, bija daudz neizšķirtu. Šodien arī izlaidāt uzvaru - jums nav deja vu sajūtas?
Kurbatovs: "Nē, nav. Šodien nav trīs punktu, rīt būs trīs punkti. Sezona ir gara, tā ir 2.kārta. Vairāk vai mazāk skaidra situācija kļūs, domāju, ap 4.-5.kārtu. Pirmajās divās kārtās esam nospēlējuši ar līderiem, tuvākajiem konkurentiem - divreiz nospēlējām neizšķirtu un tas ir pilnībā pieņemami. Neteikšu, ka mums tagad būs spēles ar vājākiem pretiniekiem, taču, godīgi sakot, spēlēs ar komandām, kuru līmenis nav tāds kā "Ventspilij" un "Jelgavai". Ceru, ka nākamajās kārtās ņemsim punktus, kamēr mūsu konkurentiem būs jāspēlē savā starpā. Tas viss izlīdzināsies, pagaidām viss ir normāli. Visa cīņa priekšā."

Sacījāt, ka vajag labāku saspēli. Kura līnija jūs šobrīd vairāk satrauc?
Kurbatovs: "Laikam jau kā jebkuru treneri satrauc realizācija uzbrūkošajās darbībās. Tā ir visa futbola problēma - cilvēki, kuri izmanto vairāk par 30% no saviem momentiem, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Tas attiecas arī uz mums - it kā kaut ko izveidojam, bet lai pārliecinoši iesistu... Ar vieniem vārtiem mums ir par maz, lai uzvarētu - spriežot pēc pirmo divu kārtu rezultātiem, mums jāgūst divi vārti [smaida]. Tā ka atbildēšu - satrauc momentu realizācija."

Savaļnieks šodien bija labākais jūsu komandā?
Kurbatovs: "Šobrīd to nevaru pateikt. Vispār, lai izdarītu kādus secinājumus, ir jānoskatās spēle ierakstā. Šobrīd tās būtu tikai emocijas, varētu saukt jebkuru par labāko. Vēlāk noskatoties spēli atkārtoti, vērtēju to pilnībā citādi, arī atsevišķu spēlētāju darbības. Pēc video apskatīšanās reizēm viedoklis pilnībā mainās."

Jums ir ļoti dziļš sastāvs, bet šodien izgāja precīzi tie paši 11, kas 1.kārtā. Tas tāpēc, ka 1.kārtā bija 4:0?
Astafjevs: "Mani apmierināja, kā nospēlējām 1.kārtā, arī rezultāts, protams. Skaidrs, ka varēju kaut ko pamainīt, kā to tagad labi redzu, bet tajā brīdī uzticējos tiem pašiem, kas iesāka iepriekšējo maču. Tagad, pēc visa spriežot, veikšu pārkārtojumus. Negaidīju, ka nespēsim uzspiest savu spēli "Riga" komandai. Būs jātiek skaidrībā, kas par problēmām."

Centra aizsargu pāris Diallo un Savčenkovs pilnībā apmierina, zinot, ka rezervē ir Vitālijs Smirnovs?
Astafjevs: "Šobrīd viņi uzvar konkurenci. Mums vēl no centra aizsargiem ir arī Valērijs Redjko. Šobrīd esošais pāris izskatās labāk."

Kādu lomu redzat Klimovičam?
Astafjevs: "Viņš ir Baltkrievijas olimpiskās izlases spēlētājs, viņš ilgstoši ir BATE spēlētājs, viņam ir noteiktas kvalitātes, kuru dēļ mēs viņu paņēmām. Šodien viņš neparādīja savu labāko sniegumu, tāpat kā visa komanda. Tomēr ceru uz viņu, potenciāls viņam ir labs. Viss tikai sākas."

Tas, kas ir pozitīvi, ka "Jelgava" pilnīgi pretēji pagājušajam gadam šodien izglāba punktu, vai ne?
Astafjevs: "Katrs punkts ir pluss krājkasītei. Protams, arī punktu zaudēšana nozīmē daudz, bet, ņemot vērā, ka izglābāmies pēdējās sekundēs, protams, ka tas ir pozitīvi."

  +1 [+] [-]

, 2016-03-21 08:57, pirms 8 gadiem
Ļoti labs futbols pavasarim, normāli secinājumi.

     [+] [-]

, 2016-03-21 12:09, pirms 8 gadiem
Preses konferencēs viss pa vecam: https://twitter.com/ClubRiga/status...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja