Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Dome infrastruktūru ļauj izmantot bez maksas"

Agris Suveizda

Verpakovskis: "Dome infrastruktūru ļauj izmantot bez maksas"
Māris Verpakovskis
Foto: Nora Krevneva, f64

Latvijas futbola kluba "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis sarunā ar Sportacentrs komentēja galvenā trenera un arī vairāku jaunpienācēju izvēli. Tāpat Verpakovskis sīkāk pastāstīja par jaundibinātā kluba struktūru.

"Tā ir biedrība, valdē ir četri valdes locekļi, un es esmu valdes priekšsēdētājs. Bez manis valdē ir arī Jurģis Ozoliņš, Ainars Kreics un Liepājas Sporta pārvaldes pārstāvis Artis Lagzdiņš," Māris Verpakovskis komentēja struktūru kluba vadības apcirkņos. "Noslēdzām sadarbību ar Liepājas Sporta spēļu skolu, un mēs tagad skaitāmies piramīdas virsotne. Mums būs ļoti cieša sadarbība, un noteikti, ka strādāsim kopā."

"Visa infrastruktūra pieder Liepājas domei, un jāsaka liels paldies domei par to, ka tā nāk mums pretī un atbalsta," teica Verpakovskis. "Tieši dome ir viens no lielākajiem mūsu atbalstītājiem un neliks mums šķēršļus, lai mēs varētu infrastruktūru izmantot. Varēsim to darīt bez maksas, un dome pati arī uzturēs un apkops visu infrastruktūru. Tas ir liels prieks, un arī bērniem būs, kur trenēties."

Vaicāts, vai starp "Liepāju" un otru pilsētas komandu "1625 Liepāja", kas startēs 1.līgā, notiks kāda Sporta spēļu skolas audzēkņu dalīšana, Verpakovskis atbildēja noliedzoši: "Domāju, ka par bērniem viņiem nebūs nekādas sadarbības. Tā ir atsevišķa komanda – mums ir sadarbības līgums, un domāju, ka ar viņiem kopā strādāsim mēs."

"Naudas lietas pagaidām vēl ir tikai procesā," Verpakovskis nevēlējās atbildēt uz jautājumu par to, kādās proporcijās sadalīsies kluba budžets. "Apmēram zinām, kādas summas mums vajadzētu, bet šobrīd galvenokārt strādājam, lai nosegtu pašreizējos tekošos izdevumus. Savukārt to, kā budžetu nosegsim ilgākā laika posmā, vēl nevaru detalizēti izklāstīt, jo arī tas vēl ir procesā. Ja pirmajā mēnesī vairāk balstījāmies uz domes naudu, tagad turpmākajā nākotnē noteikti vairāk orientēsimies uz privātajiem līdzekļiem un turpināsim meklēt arvien jaunus sponsorus."

Kad klubs bija vēl tikai dibināšanas pašā sākumā, kā galvenais kandidāts uz trenera amatu tika minēts Jānis Intenbergs, tomēr vēlāk amatu ieguva Viktors Dobrecovs. "Loģiski, ka arī Intenbergs bija viena no potenciālajām izvēlēm. Pagājušajā gadā viņš bija "Metalurga" komandas galvenais treneris. Beigās visi kopā izlēmām, ka šogad "Liepāju" vadīs Viktors Dobrecovs," sacīja Verpakovskis. "Jā, apspriedām arī tādu domu, ka Intenbergs varētu būt Dobrecova asistents, tomēr nolēmām, ka Viktors būs pirmajā komandā, bet Jānis strādās ar jaunajiem puišiem."

Taujāts par sastāva komplektāciju, Verpakovskis noliedza, ka vadība būtu mēģinājusi pierunāt pārdomāt karjeru beigušos veterānus Dzintaru Zirni un Genādiju Soloņicinu: "Nē, tādas domas nebija, jo, kā sapratu, viņi jau bija pārtraukuši trenēties un bija izlēmuši, ka beigs spēlēt. Pēc iepriekšējās sezonas beigām tomēr jau bija pagājis arī diezgan ilgs laiks."

Toties Liepājā atgriezās argentīnietis Kristians Toress, kura iepriekšējā pieturvieta bija viena no Azerbaidžānas pastarītēm "Ravan". "Viņš Liepājā ir ļoti labi pazīstams. Pats jau gandrīz ir liepājnieks, arī sieva no Liepājas. Sanāca tā, ka viņam Azerbaidžānā bija kaut kāds konflikts, bet transfēru logs jau bija aizvēries. Esam sarunājuši, ka viņš mums palīdzēs līdz vasarai, bet, ja mums izveidosies veiksmīga sadarbība, varbūt izdosies paturēt arī ilgāk," atklāja Verpakovskis.

Kopā ar Toresu Azerbaidžānā vienā klubā spēlēja arī slovāku aizsargs Ivans Peha: "Jā, slovāks, protams, ir Toresa pirksts. Viņam Azerbaidžānā bija diezgan līdzīga situācija, turklāt mums tieši viņa pozīcijā bija vajadzīgi spēlētāji. Arī Jorens Gorkšs, protams, mums pievienojās ar Kaspara [Gorkša] palīdzību. Sākumā viņš atnāca uz pārbaudes laiku. Jorena rakstura īpašības ir ļoti līdzīgas Kasparam – cīņas spars, darba spēks, gribas spēks un viss pārējais. Tā kā varētu vilkt kādas paralēles ar Kasparu, un ļoti ceram, ka Jorens ar laiku arī pietuvosies tam līmenim."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-21 17:02, pirms 10 gadiem
Es khmm .. Seska meitu.. khmm.. dēls..bezmaksas infrastruktūra .

  +5 [+] [-]

, 2014-03-21 17:28, pirms 10 gadiem
bet vislielākais marketinga ierocis varetu būt paša Māra atgriešanās laukumā Liepājas sastāvā! 100% nostrādātu par labu!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-21 17:28, pirms 10 gadiem
Lai veicas Liepājai attīstībā un ceru uz to,ka kausā izloze savedīs 1625 Liepāja-FK Liepāja.Lai interesanta sezona!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-21 18:17, pirms 10 gadiem
Nekad neesmu bijis Māra fans, Liepājas futbola un Latvijas vietēja futbola fans, bet tīri civlēcīgi man šis vīrs simpatizē un novēlu lai viņam viss izdodas un klubs iemantotu labu slavu, bez skandāliem.
Ne tā kā ilggadējais LV čempions- klaunu klubs .

     [+] [-]

, 2014-03-21 22:48, pirms 10 gadiem
Domei bravo! Jelgavai, kā dzirdējām, laikam domes nauda aizgājusi gar degunu, prieks, ka Liepājā viss ir kārtībā. Pirmkārt, jau Māris kā Latvijas futbola ikona klubā darbosies un, otrkārt, sastāvs par pērnā gada noteikti nav vājāks, varbūt, ka pat ir spēcīgāks. Veiksmi komandai!