Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lamelo Bols atzīts par Austrālijas līgas sezonas labāko debitantu

Andrejs Siliņš

Lamelo Bols atzīts par Austrālijas līgas sezonas labāko debitantu
Lamelo Bols. Foto: hawks.com.au

Pasaules slavu jau iemantojušais 18 gadus vecais Lamelo Bols, kurš būs viens no šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta favorītiem, atzīts par Austrālijas līgas sezonas labāko debitantu.

Bols, kuram augustā apritēs 19, profesionāļa karjeru sāka jau 16 gadu vecumā, dažus mēnešus pārstāvot lietuviešu klubu "Prienai", pēc tam uzspēlēja sava tēva izveidotajā līgā un ar tās izlasi apbraukāja pasauli, spēlējot pārbaudes spēles visos kontinentos. Cita starpā Bols pabija arī Liepājā, spēlējot pret vietējo komandu.

Pagājušā gada vasarā Bols parakstīja līgumu uz divām sezonām ar Austrālijas klubu "Hawks". Tiesa, sagaidāms, ka pirmā varētu kļūt arī par pēdējo sezonu Austrālijā, jo Bols gatavojas pieteikties šī gada NBA draftam. Jau janvāra izskaņā Bols pārtrauca līgumu ar "Hawks" un atgriezās dzimtenē.

Austrālijā 201 centimetru garais aizsargs nospēlēja 12 mačus, vidēji 31 minūtē gūstot 17 punktus, izcīnot 7,4 atlēkušās bumbas, atdodot 6,8 rezultatīvas piespēles un pārtverot 1,7 bumbas. Sniegums Austrālijā ļāvis Bolam tikt pie sezonas labākā debitanta atzinības.

Paredzams, ka Bols būs viens no favorītiem šī gada NBA draftā. Nbadraft.net šobrīd paredz, ka jaunieti varētu izvēlēties ar otro numuru, nbadraftroom.com paredz piekto numuru, nbcsports.com - trešo, ESPN un "Yahoo! Sports" - otro.

Austrālijas Nacionālā Basketbola līga izveidojusi īpašu programmu "NBL Next Stars", kuras mērķis ir piesaistīt citu valstu NBA drafta kandidātus un attīstīt viņus tieši Austrālijas līgā.

Lamelo vecākais brālis Lonzo Bols ir 2017. gada drafta otrais numurs un šobrīd pārstāv Ņūorleānas "Pelicans", bet vēl viens brālis Liandželo, kurš ir trīs gadus vecāks, basketbolu profesionāli nav spēlējis kopš 2018. gada.