Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

FIFA brīdina, ka potenciālās Superlīgas futbolistus nepielaidīs Pasaules kausam

Rolands Eliņš

FIFA brīdina, ka potenciālās Superlīgas futbolistus nepielaidīs Pasaules kausam
UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā futbola federācija izplatījusi paziņojumu, ko parakstījuši visu sešu konfederāciju vadītāji. Paziņojumā uzsvērts, ka plaši apspriestais neatkarīgas Eiropas Superlīgas projekts nesaņemtu FIFA atzīšanu un ka visi tā dalībnieki nevarēs piedalīties FIFA un tās konfederāciju rīkotajās sacensībās, attiecīgi ieskaitot arī Pasaules kausa izcīņu.

Par Superlīgas projektu dažu iepriekšējo gadu laikā ik pa laikam tiek atgādināts. Ārzemju medijos regulāri parādās publikācijas bez oficiālām atsaucēm no Eiropas bagātākajiem klubiem, taču noskaņojums par izmaiņām Eiropas klubu turnīros ir nojaušams. Superlīgas ideja paredz, ka tā būtu slēgta līga, kurā sacenšas Eiropas futbola lielvalstu spēcīgākie klubi, kuriem attiecīgi tiek garantētas regulāras spēles pret citiem grandiem un nevajag satraukties par tādiem "sīkumiem" kā ČL ceļazīmes garantēšana.

UEFA jau iepriekš paudusi gan nosodījumu šādai idejai, gan kritiku šādām publikācijām, norādot, ka tām pamata. Tomēr šodienas paziņojums ir kārtējais apliecinājums, ka šāda iespējamība satrauc UEFA varasvīrus. Lieki piebilst, ka apmēram 16 vadošo Eiropas klubu aiziešana no Čempionu līgas būtu milzīgs trieciens līdz šim pasaules spēcīgākajam klubu turnīram. FIFA paziņojums, kuram parakstu klāt likuši arī Āzijas, Āfrikas, Dienvidamerikas, Ziemeļamerikas un Okeānijas futbola konfederāciju prezidenti, šoreiz kalpo kā norādījums, ka potenciāla dalība Superlīgā nozīmētu arī liegumu startēt izlašu sacensībās.

"Ņemot vērā mediju spekulācijas par slēgtas Eiropas "Superlīgas" izveidi dažu Eiropas klubu izpildījumā, FIFA un sešas konfederācijas vēlreiz vēlas atgādināt un spēcīgi uzsvērt, ka šāds turnīrs neiegūtu FIFA atzītu sacensību statusu. Jebkurš klubs vai spēlētājs, kurš būtu iesaistīts šādā turnīrā, attiecīgi nesaņemtu tiesības piedalīties FIFA vai kādas konfederācijas organizētajās sacensībās," vēstīts organizācijas paziņojumā.

FIFA statūti paredz, ka visas futbola sacensības jāorganizē vai jāakreditē attiecīgajai federācijai – FIFA globālajā līmenī un konfederācijām kontinentālajā līmenī. FIFA atgādina, ka tās statūti kā vienīgo globālo klubu turnīru atzīst Klubu Pasaules kausu. FIFA norāda, ka savos statūtos atspoguļo sportiskos principus, kas sevī iekļauj arī pacelšanos uz augstāku līgu un izkrišanu uz zemāku līgu, un tā bijusi daļa no šī sporta veida izaugsmes.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/who-we-are/new...

  +5 [+] [-]

, 2021-01-21 15:03, pirms 3 gadiem
Basketbolā arī tā vajadzēja pret ULEB Eirolīgu cīnīties.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-21 15:16, pirms 3 gadiem
Jariko tad savs pasaules kauss ar spēcīgākajiem spēlētājiem!😉

  +3 [+] [-]

, 2021-01-21 15:36, pirms 3 gadiem
Vot panemat un vel futbolā visu sapi..!!😡😡😡

     [+] [-]

, 2021-01-21 16:06, pirms 3 gadiem
Nu, NHL un NBA jau sen liek mīksto uz izlašu lietām, ULEB Eirolīga arī. Izlases arī futbolā it kā mierīgi varētu reizi četros gados ar labākajiem sastāviem sacensties olimpiskajās spēlēs, taču realitātē tā laikam neiznāks. Un 16 komandu turnīrs tomēr ir par šauru / neinteresantu, manuprāt.

     [+] [-]

, 2021-01-21 17:03, pirms 3 gadiem
superklubi tikai priecaasies, ja nebuus izlashu speelju, taa jau sezonaa saskrien pie 70-80 speeleem...

     [+] [-]

, 2021-01-21 17:15, pirms 3 gadiem
Vai tad superklubi varēs piedalīties arī savu valstu oficiālajos čempionātos? Var jau vēl pievienot liegumu uz dažiem gadiem no superklubiem aizgājušiem spēlētājiem piedalīties jebkādās FIFA sacensībās!

  -1 [+] [-]

, 2021-01-21 17:51, pirms 3 gadiem
Jauniešiem jau patiktu, ja paliktu klubi vien. Kam tās izlases, kam tie Pasaules kausi un Euro, ja var paskatīties PSG pret Real.

Tas mums, vecākiem, Pasaules kauss ir kaut kas īpašs. Tāpēc pat brīnos, ka FIFA tur kanti.

     [+] [-]

, 2021-01-21 17:54, pirms 3 gadiem
Bet ar laiku degradēs visu. Visu, kam kaut kāds nacionāls saturs. Euro jau ir degradēts, labi, ka pirmais uznāciens ar turnīru padsmit valstīs izgāzās.

  -4 [+] [-]

, 2021-01-21 18:02, pirms 3 gadiem
Interesanti ko par šo teiktu nopietni juristi?Iznāk tā - ja es strādāju organizācijā ,kura nav FIFA pakļautībā,tad es nedrīkstu pārstāvēt savu valsti FIFA rīkotajos pasākumos.Kā ar cilvēktiesībām?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-21 18:31, pirms 3 gadiem
rolex rakstīja: Interesanti ko par šo teiktu nopietni juristi?Iznāk tā - ja es strādāju organizācijā ,kura nav FIFA pakļautībā,tad es nedrīkstu pārstāvēt savu valsti FIFA rīkotajos pasākumos.Kā ar cilvēktiesībām?
:facepalm:
Kā ar manām cilvēktiesībam ierasties pie tevis mājās nelūgtam un izēst ledusskapi ?
Ir dokuments, kurš apraksta cilvēktiesības, diemžēl, piedalīties kādas organizācijas veidotos pasākumos, dīvainu iemeslu dēļ, nav šajā sarakstā.

Ja tas būtu iekļauts, tad būtu tāda galejība, ka varētu piedalīties jebkurš, jo arī es, neprofesionālis, esmu cilvēks.

     [+] [-]

, 2021-01-21 19:17, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: :facepalm:
Kā ar manām cilvēktiesībam ierasties pie tevis mājās nelūgtam un izēst ledusskapi ?
Ir dokuments, kurš apraksta cilvēktiesības, diemžēl, piedalīties kādas organizācijas veidotos pasākumos, dīvainu iemeslu dēļ, nav šajā sarakstā.

Ja tas būtu iekļauts, tad būtu tāda galejība, ka varētu piedalīties jebkurš, jo arī es, neprofesionālis, esmu cilvēks.
Manuprāt nedaudz pārprati mani.Man šis FIFA paziņojums ieinteresēja tīri no juridiskā viedokļa.Kā tad īsti ir?Ja ir prof. spēlētājs ,kurš nespēlē zem FIFA karoga,tad viņam ir liegta iespēja pārstāvēt savu valsti? Kā tad ar NHL,NBA?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-21 19:55, pirms 3 gadiem
rolex rakstīja: Manuprāt nedaudz pārprati mani.Man šis FIFA paziņojums ieinteresēja tīri no juridiskā viedokļa.Kā tad īsti ir?Ja ir prof. spēlētājs ,kurš nespēlē zem FIFA karoga,tad viņam ir liegta iespēja pārstāvēt savu valsti? Kā tad ar NHL,NBA?
Viss ir elementāri - Fifa ir PK rīkotājorganizācija. Rīkotājs nosaka savus noteikumus, kas var piedalīties un kas nevar. Tas ir gandrīz kā tas, ka parakstot līgumu, paraksties arī par konfidencialitāti un noteiktās sfērās, tas nozīmē arī to, ka pēc līguma laušanas ar šo iestādi nedrīksti pāriet uz konkurenta uzņēmumu vai šajā uzņēmumā iemantotās zināšanas 2 gadus izmantot savā uzņēmumā. Tieši to pašu dara FIFA - veido protekcionismu - ja tu piedalies ar mums nesaistītā turnīrā, tu nedrīksti piedalīties mūsu rīkotajā. Apmēram, kā savulaik NBA, lai ierobežotu iespējas sportistiem traumēties starpsezonā aizliedza dažadas nodarbes, tajā skaitā spēlēšanu "kreisos" turnīros
Var teikt apgriezti NHL - kas spēlētajiem, kas taisījās mukt uz OS - ja spēlēsi OS pie mums vairs nespēlēsi

     [+] [-]

, 2021-01-21 20:31, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Viss ir elementāri - Fifa ir PK rīkotājorganizācija. Rīkotājs nosaka savus noteikumus, kas var piedalīties un kas nevar. Tas ir gandrīz kā tas, ka parakstot līgumu, paraksties arī par konfidencialitāti un noteiktās sfērās, tas nozīmē arī to, ka pēc līguma laušanas ar šo iestādi nedrīksti pāriet uz konkurenta uzņēmumu vai šajā uzņēmumā iemantotās zināšanas 2 gadus izmantot savā uzņēmumā. Tieši to pašu dara FIFA - veido protekcionismu - ja tu piedalies ar mums nesaistītā turnīrā, tu nedrīksti piedalīties mūsu rīkotajā. Apmēram, kā savulaik NBA, lai ierobežotu iespējas sportistiem traumēties starpsezonā aizliedza dažadas nodarbes, tajā skaitā spēlēšanu "kreisos" turnīros
Var teikt apgriezti NHL - kas spēlētajiem, kas taisījās mukt uz OS - ja spēlēsi OS pie mums vairs nespēlēsi
Paldies par atbildi,bet kā būtu ja būtu....... nekur nereģistrēta Mzpisānu futbola līga un tajā pēkšņi parādītos nāvīgi kruts spēlētājs un viņu uzaicina pārstāvēt valsts izlasi.Drīkst vai nedrīkst?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-21 20:40, pirms 3 gadiem
rolex rakstīja: Paldies par atbildi,bet kā būtu ja būtu....... nekur nereģistrēta Mzpisānu futbola līga un tajā pēkšņi parādītos nāvīgi kruts spēlētājs un viņu uzaicina pārstāvēt valsts izlasi.Drīkst vai nedrīkst?
PRotams ka drikst, jo FIFAI ir nosplauties uz to. Ja mazpisanu liga saaks konkureet ar FIFA interiseem, tad gan vini dariis visu lai izbeigtu to.

     [+] [-]

, 2021-01-21 21:02, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: PRotams ka drikst, jo FIFAI ir nosplauties uz to. Ja mazpisanu liga saaks konkureet ar FIFA interiseem, tad gan vini dariis visu lai izbeigtu to.
Un kur ir juridiska atšķirība starp Superlīgu un Mazpisānu līgu?

     [+] [-]

, 2021-01-22 00:35, pirms 3 gadiem
Labi vien ir. Te vajag rīkoties stingri jau pašā iedīglī. Šāds lēmums atvēsinās karstos prātus.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-22 10:16, pirms 3 gadiem
rolex rakstīja: Un kur ir juridiska atšķirība starp Superlīgu un Mazpisānu līgu?
Ahaha nu ko tu centies pateikt?

Ideja šeit ir tāda - FIFA rīkotajos turnīros drīkst piedalīties spēlētāji, kuri pārstāv klubus, kuri spēlē organizācijā, kuru recognizo kontinentālā federācija. Es gan nevaru atrast vai šāds noteikums bija pirms tam un vai tas strādās uz kaut ko citu bez tās Superlīgas. Bet mani nepārsteigtu, ja izlase tiktiešām nemaz nedrīkst tā vienkārši izsaukt spēlētājus no ārpus recognizota kluba.

Bet kā lai tev pasaka - tavs scenārijs ir tik ļoti neiespējams. Js parādīsies kāds superlabs spēlētājs starp amatieriem, viņu parakstīs kāds klubs. Izlase nekad tā vienkārši neriskēs. Pēc tava tipa jautājuma - kāpēc suņi nedrīkst spēlēt uz laukuma? Noteikumos tak nekas nav pret viņiem. (Jā, es to paņēmu no tās filmas)

     [+] [-]

, 2021-01-22 12:16, pirms 3 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Ahaha nu ko tu centies pateikt?

Ideja šeit ir tāda - FIFA rīkotajos turnīros drīkst piedalīties spēlētāji, kuri pārstāv klubus, kuri spēlē organizācijā, kuru recognizo kontinentālā federācija. Es gan nevaru atrast vai šāds noteikums bija pirms tam un vai tas strādās uz kaut ko citu bez tās Superlīgas. Bet mani nepārsteigtu, ja izlase tiktiešām nemaz nedrīkst tā vienkārši izsaukt spēlētājus no ārpus recognizota kluba.

Bet kā lai tev pasaka - tavs scenārijs ir tik ļoti neiespējams. Js parādīsies kāds superlabs spēlētājs starp amatieriem, viņu parakstīs kāds klubs. Izlase nekad tā vienkārši neriskēs. Pēc tava tipa jautājuma - kāpēc suņi nedrīkst spēlēt uz laukuma? Noteikumos tak nekas nav pret viņiem. (Jā, es to paņēmu no tās filmas)
Man vienkārši ieinteresēja ,vai FIFA ir tik visvarens,vai ir kāda juridiska sprauga pa kuru var izlīst.Bet ja runā par Superlīgu un FIFA,tad tā ir vienkši savstarpēja šantāža.Vieni grib saņemt vairāk piķi ,otri negrib dot.Pabļaustīsies un apklusīs.

     [+] [-]

, 2021-01-22 12:20, pirms 3 gadiem
Paldies visiem diskusijas dalībniekiem un + no manis