Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulim divi bloķēti metieni uzvarā, "Lada" sestā neveiksme pēc kārtas

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Bārtulim divi bloķēti metieni uzvarā, "Lada" sestā neveiksme pēc kārtas
Oskars Bārtulis
Foto: spartak.ru

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) čempionātā uzvaru svētdien izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais klubs Ufas “Salavat Yulaev”, savā laukumā ar 5:3 pārspējot Bratislavas “Slovan”. Ufas klubam šī bija sestā pamatlaikā nezaudētā spēle pēc kārtas, savukārt Bārtulis atzīmējās ar diviem bloķētajiem metieniem. Tikmēr Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati “Lada”, spēlējot bez Kristapa Sotnieka, izbraukumā ar 3:4 atzina Astanas “Barys” pārākumu, piedzīvojot sesto neveiksmi pēc kārtas.

Ufas “Salavat Yulaev” ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā savā laukumā uzņēma Bratislavas “Slovan” (pirmspēdējā vieta Rietumos un izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā jau zaudētas). Rezultātu spēles pirmās trešdaļas vidū atklāja viesi no Bratislavas – Raians Garbats aizskrēja pretuzbrukumā un ar metienu tālajā stūrī panāca 0:1. Laukuma saimnieki atspēlējās pirmā perioda izskaņā, kad Vladimirs Tkačovs skaitliskajā vairākumā ar precīzu metienu noslēdza ufiešu ofensīvu (1:1).

Īstu murgu viesiem laukuma saimnieki sarīkoja otrajā trešdaļā, gūstot trīs vārtus 64 sekunžu laikā, panākot sev vairāk nekā komfortablo 4:1. Vispirms uz vārtu līnijas iestrēgušo ripu vārtos pielaboja Līnuss Ūmarks, tad mērķi sasniedza Georgija Busarova metiens no distances, bet pēc tam atkal izcēlās Tkačovs, rezultatīvi noslēdzot pretuzbrukumu. Pēc ceturtajiem vārtiem “Slovan” vārtos stājās bijušais Rīgas dinamietis Jākubs Sedlāčeks, nomainot Jākubu Štepaneku.

“Slovan” rokas nenolaida un trešajā periodā divus vārtus atguva – Zaks Boičaks un Jurajs Mikušs panāca 4:3. Tomēr divas minūtes pirms beigu signāla mājinieki atkal noķēra viesus pretuzbrukumā un Tēmu Hārtikainens pielika nūju, nodrošinot “Salavat Yulaev” uzvaru ar 5:3. “Salavat Yulaev” izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, kā arī Ufas vienībai šī bija sestā pēc kārtas nezaudētā spēle pamatlaikā.

Oskars Bārtulis maču aizvadīja “Salavat Yulaev” trešajā maiņā, laukumā pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, bloķēja divus metienus un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati “Lada” viesojās Astanā pie “Barys”. Mājinieki jau pirmajā minūtē palika skaitliskajā vairākumā un ātri to izmantoja, precīzi metot Naidželam Dousam (1:0). Līdz mača 27. minūtei šis vārtu guvums palika vienīgais, bet tad 1:1 viesiem panāca Aleksandrs Streļcovs. Četras minūtes vēlāk mājinieki atkal izmantoja vairākumu, no distances precīzi metot Kevinam Dalmenam (2:1).

Rezultatīvāka šajā spēlē izrādījusies trešā trešdaļa. “Lada” prāta divas reizes izlīdzināt rezultātu (2:2, 3:3), taču Douss, kuram šajā mačā 2+1, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, pēc Romāna Starčenko piespēles vārtu priekšā, kritienā raidīja ripu savu 200. spēli KHL regulārajos čempionātos aizvadījušā Aleksandra Lazušina sargātajos vārtos, nodrošinot “Barys” uzvaru ar 4:3.

Toljati vienībai šis bija sestais zaudējums pēc kārtas, savukārt Kristaps Sotnieks mačam atkal netika pieteikts.

Neskatoties uz panākumu, “Barys” šķirās no cerībām iekļūt Gagarina kausa izcīņā, jo citā mačā Novosibirskas “Sibir” svinēja savu devīto uzvaru pēdējās desmit aizvadītajās spēlēs, savu skatītāju priekšā ar 3:0 pieveicot Jekaterinburgas “Avtomobilist”.

KHL spēles, 21. janvāris

SpēleRezultāts
Sibir – Avtomobilist3:0
Salavat Yulaev – Slovan5:3
Barys - Lada4:3
Ak Bars - Vityaz0:2
Ņeftehimik – Jokerit3:2
Sochi – CSKA1:3

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2018-01-21 17:26, pirms 6 gadiem
Bārtulis būs uzminējis ar jauno klubu!