Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" kapteinim Aikelam konstatēta gripa, divi uzbrucēji iedzīvojušies savainojumos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" kapteinim Aikelam konstatēta gripa, divi uzbrucēji iedzīvojušies savainojumos
Džeks Aikels. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" šonakt izbraukumā ar 1:6 zaudēja Filadelfijas "Flyers". Laukumā nevarēja doties komandas līderis Džeks Aikels, kuram esot konstatēta gripa.

Aikels bija uz ledus iesildīšanās laikā, bet tikai 13 minūtes pirms spēles tika paziņots, ka centra uzbrucējs nebūs pieteikts. "Sabres" oficiālā versija ir ķermeņa augšdaļas savainojums, bet Kanādas medijs TSN vēsta, ka Aikelam ir gripa. Tas nozīmētu, ka Bufalo līderim secen ies vēl pāris mači.

"Ja runājam par Džeka nespēlēšanu, tad vairāk informācijas sniegsim rītdien. Tā bija situācija, kas attīstījās iesildīšanās laikā, tāpēc mums tā vispirms jānovērtē, un tikai rīt varēsim pateikt vairāk. Par konkrētām lietām pašlaik nerunāsim. Paskaidrojumus sniegsim, kad paši būsim visu sapratuši," noslēpumains par Aikela nespēlēšanas iemesliem uzreiz pēc mača bija "Sabres" galvenais treneris Ralfs Krīgers.

Saskaņā ar Nacionālās hokeja līgas noteikumiem, palikšana rezervē nozīmē to, ka beigusies Aikela 17 spēļu rezultativitātes sērija. Šajā nogrieznī centra uzbrucējs guva 16 vārtus un sakrāja 31 punktu, kļūstot par līgas vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem. Aikela kontā tagad ir 50 punkti, kas dod sesto vietu. "Sabres" rekords jau 47 gadus ir 18 rezultatīvas spēles pēc kārtas, un Aikelam pagaidām to neizdosies atkārtot vai pat labot.

Jau spēles laikā savainojumā iedzīvojās zviedru centra uzbrucējs Jūhans Lāšons, kurš spēlē vienā maiņā ar Zemgu Girgensonu. Traumas dēļ dueli pret "Flyers" nevarēja pabeigt arī Evans Rodrigess, kurš arī pēdējā laikā izmantots kā centra uzbrucējs. Ņemot vērā apstākļus, Girgensons laukumā pavadīja 17:59 minūtes, kas bija viņa otrais ilgākais spēles laiks šosezon.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1475998/201...