Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas Futbola arodbiedrība aicina pārtraukt Virslīgas čempionātu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas Futbola arodbiedrība aicina pārtraukt Virslīgas čempionātu
Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Latvijas Futbola arodbiedrība (LaFA) izplatījusi publisku paziņojumu, kurā aicina Latvijas futbola federāciju (LFF) nekavējoties pārtraukt atlikušo spēļu izspēli Optibet Virslīgas čempionātā, savu lēmumu argumentējot ar Covid-19 epidēmiju un futbolistu veselības nodrošināšanu.

Spēlētāju drošības un veselības dēļ apturēt Optibet Virslīgas sezonu ir aicinājuši jau vairāki futbola klubi. ''Riga'' ir norādījusi, ka Virslīgas spēlēs piedalās arī amatieri un nepilngadīgi futbolisti un vairums klubu nevar nodrošināt Ministru kabineta noteikumu izpildi. Arī ''Valmiera'' pēc Covid19 uzliesmojumiem Rīgā un to, ka vairāki klubi nespēj izpildīt MK izsludinātos noteikumus, ir aicinājusi pieņemt lēmumu par tūlītēju virslīgas sezonas pārtraukšanu. Pēdējie starptautiskie pētījumi liecina, ka profesionālie sportisti ietilpst paaugstinātā riska grupā un pakļauj sevi papildus, inficējoties ar Covid19. Pētījumu rezultātā sportistiem konstatētās sirdsdarbības izmaiņas pie inficēšanās ar Covid19, ir pastiprinājušas bažas par to, ka kopumā šiem jaunajiem, veselīgajiem sportistiem, saslimstot ar Covid19 vieglā formā, vēlāk var tikt konstatētas dažādas sirds patoloģijas.

Latvijas futbola arodbiedrība ir apkopojusi savu biedru viedokli, kuri pārstāv Virslīgas klubus. Nospiedošais vairākums norāda, ka klubu nodrošinātie apstākļi nav pietiekami, lai garantētu spēlētāju drošību, un pauž bažas par savu un ģimenes locekļu veselību. Tāpat tiek atzīts, ka šādos psiholoģiskajos apstākļos ir neiespējami pilnvērtīgi gatavoties spēlēm. Kāds Virslīgas futbolists, kurš vēlējās palikt anonīms, skaidro: ''Balstoties uz esošo situāciju ar Covid-19 virslīgas klubu spēlētāju vidū, čempionāts būtu jāpārtrauc, jo spēlētāji, kuri ir pašizolācijā, nebūs spējīgi pilnvērtīgi aizvadīt sezonas noslēgumu. Lai būtu optimālā fiziskā formā, tiem nāktos veikt nepieciešamu sagatavošanās periodu, kas ievilktu vēl uz nenoteiktu laiku čempionāta noslēgšanos. Pretējā gadījumā, čempionāts tiktu noslēgts zemākā sacensību līmenī un nespētu sniegt komandu sezonas garumā sniegto spēles līmeni. Turpināšanas iemesls ir tikai tāds, ka ir palikušas pāris kārtas čempionātā.''

Šajos izaicinošajos apstākļos futbola sabiedrībai ir jāspēj solidarizēties un nostādīt futbolā iesaistīto labsajūtu un veselību prioritāri jebkurām sportiskajām ambīcijām. Šī ir bijusi izaicinājumiem pilna sezona gan sporta organizācijām, gan spēlētājiem, taču nebūtu tālredzīgi aizvadīt atlikušās spēles, iespējams, nepilnos sastāvos zem paaugstināta psiholoģiskā spiediena, riskējot ar spēlētāju veselību. Esam nosūtījuši Latvijas futbola federācijai oficiālu vēstuli, kur mēs lūdzam LFF ņemt vērā publiskajā telpā izskanējušo Virslīgas un to pārstāvošo klubu viedokli, kā arī spēlētāju un viņu tuvinieku drošības un veselības apsvērumus, un, nekavējoties, priekšlaicīgi pārtraukt 2020.gada Optibet Virslīgas čempionātu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Futbola arodbiedrība

  +2 [+] [-]

, 2020-11-20 12:11, pirms 3 gadiem
Ja komandās vēl nepārādās inficētie, tad tās divas kārtas svaigā gaisā vajag izspēlēt. Ja uzskata, ka risks, var atsacīties no kopējām ģerbtuvēm.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-20 12:16, pirms 3 gadiem
Jebkurš nākamais covid -19 gadījums Latvijas futbolā , būs uz ļašenko sirdsapziņas , tā jau viņam problēmas ar karmu, tagad karma aizbēgs no viņa 😂😂😂

  -3 [+] [-]

, 2020-11-20 12:21, pirms 3 gadiem
Ir vairāk kā skaidrs kāpēc LFF un LFV organizatori nevēlās atcelt LFV izspēli u.t.i., kamēr komandām nebūs vienāds spēļu skaits:
1. Nevar tikt kronēti LFV čempions un medaļu ieguvēji;
2. Nav čempionā, nav kam LFV nākamsezon pārstāv UEFA Čempinu līgā.

Vienkārša aritmētika!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-20 12:26, pirms 3 gadiem
Pretējā gadījumā, čempionāts tiktu noslēgts zemākā sacensību līmenī un nespētu sniegt komandu sezonas garumā sniegto spēles līmeni.

HAHA - šito varoni studijā

  +1 [+] [-]

, 2020-11-20 12:53, pirms 3 gadiem
Futbolists,ieejot veikalā arī var noķert kovidu... vai vnk ejot pa ielu...
nevarēs futbolists trenēties...kā tad zvaignez pēc tam citur eiropā spēlē???

     [+] [-]

, 2020-11-20 13:40, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ir vairāk kā skaidrs kāpēc LFF un LFV organizatori nevēlās atcelt LFV izspēli u.t.i., kamēr komandām nebūs vienāds spēļu skaits:
1. Nevar tikt kronēti LFV čempions un medaļu ieguvēji;
2. Nav čempionā, nav kam LFV nākamsezon pārstāv UEFA Čempinu līgā.

Vienkārša aritmētika!
Atcelšana nenozīmē, ka nav čempions. Ir jau citu valstu pieredze, ka vietas sadala rēķinot procentuāli pret spēļu skaitu iegūtos punktus. Normāls lēmums. Situācijā, kad valstī ir izsludināts ārkārtās stāvoklis, ar juridisko pamatojumu nevejadzētu būt problēmām. Jautājums par politisko gribēšanu. Bet Ļašenka droši vien tādu lēmumu raustās pieņemt, būs kādam jātaisnojas...

     [+] [-]

, 2020-11-20 14:18, pirms 3 gadiem
Tādi mīzēji..kur ir palikuši visi pārējie sezonālie vīrusi,izkūpējuši pēkšņi?Aitu bars!

     [+] [-]

, 2020-11-20 14:57, pirms 3 gadiem
Oho iekustinājuši nopietnu kampaņu.

Kāpēc viņi neaicināja futbolistus ievērot noteiktos pulcēšanās un drošības noteikumus?

     [+] [-]

, 2020-11-21 09:49, pirms 3 gadiem
Vai darbaļaudis vēstules nav iesūtījuši ar prasību pārtraukt virslīgu?