Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Slovēniju līdz titulam aizvedušais Kokoškovs pārņem Serbiju un turpinās darbu arī NBA

Agris Suveizda

Slovēniju līdz titulam aizvedušais Kokoškovs pārņem Serbiju un turpinās darbu arī NBA
Igors Kokoškovs. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/Sipa/Scanpix

Serbijas Basketbola federācija pavēstījusi par vienošanās panākšanu ar serbu treneri Igoru Kokoškovu, kurš kopš 2000. gada dažādos amatos strādājis Nacionālajā basketbola asociācijā, bet 2017. gadā kopā ar Slovēniju kļuva par Eiropas čempionu.

"Šis darbs man un manai ģimenei ir liels gods," federācijas mājaslapā citēts Igors Kokoškovs, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par pirmo eiropieti-galveno treneri NBA komandā, taču no Fīniksas "Suns" tika atlaists jau pēc debijas sezonas (19-63). "Ļoti labi zinu, cik ļoti Serbijā cilvēki mīl un atbalsta basketbola izlasi, un arī to, cik augsti ir šīs izlases panākumu standarti. Prasības no faniem allaž bijušas ļoti augstas, un jebkurš treneris šajā reģionā sapņo par izlases trenēšanu. Mana galvenā motivācija pieņemt piedāvājumu bija spēcīgas personiskās jūtas un vēlme beidzot atgriezties tur, kur sāku: pēc 20 gadiem, kurus esmu strādājis NBA, un vairāk nekā desmit gadiem, kurus esmu pavadījis citās izlasēs. Šis darbs man būs lielākais izaicinājums manā karjerā."

Pēc atlaišanas no Fīniksas "Suns" galvenā trenera amata Kokoškovs atgriezās asistenta arodā un pievienojās Sakramento "Kings", kā ģenerālmenedžeris ir serbu leģenda Vlade Divacs. "Lai arī [es un izlases spēlētāji] dzīvojam dažādos kontinentos, 21. gadsimts ir tehnoloģiju laikmets," Kokoškovs neuzskata, ka "Kings" asistenta pienākumu savienošana ar darbu izlasē radīs problēmas. "Zinu, ka lielāko daļu brīvā laika tagad pavadīšu pie datora, skatoties spēles no Eiropas, vai pie telefona, sazinoties ar spēlētājiem vai maniem palīgiem. Tas man nebūs nekas jauns."

Kokoškovs ilgus gadus ir vadījis arī Gruzijas izlasi, bet 2004. un 2005. gadā viņš bija Žeļko Obradoviča asistents Serbijas un Melnkalnes valstsvienībā. NBA viņš ir bijis asistents arī tādās komandās kā Losandželosas "Clippers", Detroitas "Pistons", Fīniksas "Suns", Klīvlendas "Cavaliers", Orlando "Magic" un Jūtas "Jazz". Gluži kā Toronto "Raptors" asistents Serdžo Skariolo, kurš ir Spānijas galvenais treneris, Kokoškovs no "Kings" ir saņēmis atļauju trenēt Serbiju visos izlašu logos. "Eurobasket 2021" kvalifikācijā Serbija būs vienā apakšgrupā ar Somiju, Gruziju un Šveici, bet olimpisko kvalifikācijas turnīru uzņems Belgradā.

Tikmēr amerikānis Riks Pitino, kurš nesen kļuva par Grieķijas izlases jauno treneri, visdrīzāk atgriezīsies pie Atēnu "Panathinaikos" stūres. Lai arī "Panathinaikos" vēl nav izplatījis oficiālu paziņojumu, par atgriešanos Pitino pavēstīja sociālo tīklu vietnē Twitter. Atēnu klubs, kas Eirolīgā ar piecām uzvarām un četriem zaudējumiem ieņem astoto vietu, iepriekš no amata atbrīvoja Argiri Pedulaki. Slavenais NCAA treneris Pitino "Panathinaikos" vadīja jau iepriekšējās sezonas otrajā pusē, izcīnot Grieķijas čempiona titulu un Grieķijas kausu.

Izmantotie resursi:
Košarkaški savez Srbije – Igor...
https://twitter.com/RealPitino/stat...

  -1 [+] [-]

, 2019-11-20 17:24, pirms 4 gadiem
_Tu esi Pūce?
_ Nē vālodze
_Kāpēc tik lielas acis?
_ Daudz dir.šu...

  -1 [+] [-]

, 2019-11-20 17:28, pirms 4 gadiem
Name: Kukuš Cow...

     [+] [-]

, 2019-11-20 20:15, pirms 4 gadiem
Latviju arī līdz Eiropas čempim aizvestu?