Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' papildlaikā neizmanto izcilu iespēju un sīvā cīņā cieš neveiksmi

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Dinamo'' papildlaikā neizmanto izcilu iespēju un sīvā cīņā cieš neveiksmi
Mača galotnes grēkāzis Ņikita Setdikovs (nr. 52). Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas aizraujošā spēlē parādīja raksturu, taču papildlaikā ar 3:4 atzina Mika Indraša pārstāvētās Maskavas ''Dynamo'' vienības pārākumu. Tagad rīdziniekiem priekšā trīs izbraukuma spēļu sērija.

Ģirta Ankipāna vadītā komanda šovakar parādīja raksturu, atspēlējoties no divu vārtu deficīta un pēc tam izvirzoties vadībā, taču ar to izrādījās nepietiekami uzvarai. Trīs vārti pret KHL rezultatīvāko maiņu tika zaudēti mazākumā, bet papildlaikā, kad uzvara jau bija rokas stiepiena attālumā, rīdzinieki pieļāva liktenīgu kļūdu, kad Ņikita Setdikovs vilcinājās ar metiena izdarīšanu tukšā stūrī.

Šovakar “Dinamo” sastāvs piedzīvoja diezgan vērienīgas izmaiņas. Treneri lēma atpūtu dot Aleksanderam Salākam, par vārtu drošību rūpes uzticot Andrejam Makarovam. Tāpat pēc vairāku spēļu izlaišanas veselības problēmu dēļ ierindā atkal bija abi rīdzinieku rezultatīvākie spēlētāji – Brendons Makmilans un Lauris Dārziņš.

Maskavas “Dynamo” un Latvijas izlases uzbrucējs Miks Indrašis kopā ar Andrē Petersonu un Aleksandru Petuņinu tikmēr darbojās otrajā maiņā. Ar abiem uzbrukuma partneriem Indrašis laukumā tika sūtīts arī skaitliskajā vairākumā.

Spēles teksta tiešraide – šeit!
Vairākas teicamas iespējas izvirzīties vadībā rīdziniekiem radās jau spēles pirmajās minūtēs, taču tās palika neizmantotas. Viesu vārtsargs Ivans Bočarovs glāba savu komandu pēc Kārtera Eštona metiena pretuzbrukumā, kā arī Makmilana un Ginta Meijas metieniem vairākumā. Pēc izturētā mazākuma apgriezienus strauji uzņēma maskavieši, pārliecinoši iegūstot mača iniciatīvu.

Viesi regulāri spēja izraustīt mājinieku aizsardzību ar asām, ātrām piespēlēm gan, spēlējot vienādos sastāvos, gan arī vairākumā, taču, neskatoties uz izdarīto spiedienu, Makarova sargāto vārtu rāmī pirmajā periodā lidoja vien septiņi metieni. Tikpat atvairīja arī Bočarovs, kaut arī “Dinamo” ar ripu bija krietni mazāk. Bīstamākie momenti pie rīdzinieku vārtiem radās pēc Andreja Aleksejeva un Daņila Tarasova individuālajām darbībām, kuras gan tika neitralizētas.

Veiksmīgs rīdziniekiem padevās arī otrās trešdaļas sākums, kad Uvja Balinska metiens norībināja vārtu pārliktni. 28. minūtē mājiniekiem izdevās atklāt spēles rezultātu, kad Brendons Makmilans pielaboja Laura Dārziņa mesto ripu vārtu priekšā (1:0). Kanādietim tas bija astotais vārtu guvums šosezon.

Tomēr tas bija tikai viens no trim (!) “Dinamo” izpildītajiem metieniem vārtu rāmī otrajā trešdaļā. Ļoti daudz darba turpretī bija Andrejam Makarovam, pa kura vārtiem tika izdarīti 16 metieni. Viesi radīja vienu momentu pēc otra, bet darbiņu nokārtoja skaitliskajā vairākumā, kur pie saspēli diriģēja KHL rezultatīvākie hokejisti Vadims Šipačovs un Dmitrijs Jaškins. Pirmos savas komandas vārtus guva līgas rezultatīvākais aizsargs Jūso Hietanens, raidot ripu tālajā stūrī (1:1), bet neilgi pirms otrā perioda beigu sirēnas vārtu priekšā ar “Dinamo” aizsardzību izrēķinājās Daņils Tarasovs (1:2).

Trešā perioda otrajā minūtē gan izdevās maskaviešu spiedienu apslāpēt, kad izlīdzinājumu ar metienu vārtu augšējā stūrī panāca Miķelis Rēdlihs (2:2). Pieredzējušajam uzbrucējam tas bija tikai trešais vārtu guvums sezonā un pirmais pēc precīzi mēneša pārtraukuma. Otro vārtu guvums bija devis rīdziniekiem pozitīvu lādiņu, ko vēlāk izdevās pārvērst arī trešajā rezultatīvajā metienā – uzbrukumam pieslēdzās Kristaps Sotnieks un no tuvas distances pārspēja Bočarovu (3:2).

Neilgi pirms pamatlaika beigām gan rīdzinieki mazākumā zaudēja arī trešos vārtus. Makarovs glāba komandu vairākās sarežģītās situācijās, arī spēlētāji nevairījās stāties ripas ceļā, tomēr Mihalam Čajkovskim izdevās Makarovu pārspēt praktiski identiskā situācijā, kā pirms tam to bija iespējis Hietanens, un izraut papildlaiku (3:3). Pamatlaika pēdējā minūtē teicamu iespēju izraut viesiem uzvaru izveidoja Indrašis, taču rīdziniekiem pēc Mika metiena talkā nāca vārtu stabs.

Papildlaikā Rīgas ''Dinamo'' tika pie skaitliskā vairākuma, taču pilnu divu minūšu laikā tā arī neizdarīja nevienu metienu vārtu rāmī. Vēl vairāk - tika izniekota izcila iespēja. Ņikita Setdikovs saņēma ripu tukša stūra priekšā, visa ''Arēna Rīga'' gaidīja, kad uzbrucējs izdarīs metienu, taču tā vietā Setdikovs vēl nedaudz padriblēja ripu un izlēma atdot piespēli. Par šādu kļūdu maskavieši rīdziniekus uzreiz sodīja - līdz ar pagarinājuma beigām uzvaru savai komandai nokārtoja Šipačovs, kurš iebakstīja vārtos atlēkušo ripu pēc Jaškina metiena (3:4).

Rīgas ''Dinamo'' - Maskavas ''Dynamo'' 3:4 P (0:0;1:2;2:1;0:1)

Vārti: 27:41 Makmilans (Dārziņš, Sļepecs) 1:0, 29:33 Hietanens (Šipačovs, Čaikovskis, vair.) 1:1, 38:16 Tarasovs (Čaikovskis, Hietanens, vair.) 1:2, 41:18 Rēdlihs 2:2, 49:52 Sotnieks (Setdikovs, Protapovičs) 3:2, 56:16 Čajkovskis (Šipačovs, Jaškins, vair.) 3:3, 64:59 Šipačovs (Jaškins) 3:4.
Soda minūtes: 8:6
Metieni: 21:42
Vārtsargi: Andrejs Makarovs - Ivans Bočarovs

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Andrejs Makarovs (Aleksanders Salāks); Oskars Bārtulis – Nerijus Ališausks, Kristofers Berjlunds – Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis - Kristaps Zīle, Roberts Mamčics; Lauris Dārziņš - Brendons Makmilans - Kirils Sļepecs, Miķelis Rēdlihs – Daniels Bērziņš – Kārters Eštons, Gints Meija – Aleksandrs Protapovičs – Ņikita Setdikovs, Koltons Gilīss - Andris Džeriņš - Roberts Lipsbergs, Antons Trastašenkovs.

1 2 36 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2019-11-20 22:05, pirms 4 gadiem
Kas tas bija par p0rno papildlaika vairākumā???
Tiešām viņus kāds sit vai ko dara ik reiz,kad netrāpa vārtos, ka visiem ir tik lielas BAILES MEST PA VĀRTIEM?! Brīvs stūris, vismaz 2 sekundes čalis domā mest nemest. Dārzenis puvušais bez pārliecības ne hokejists.

Bet nu paldies vismaz par interesantiem un aizraujošiem 3 periodiem!

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:05, pirms 4 gadiem
Prieks par tik skaistu pēdējo golu savicka mongoļu varzas vārtos,savicka mongoļu varzai cieta drāte
Slēpts komentārs: W W E

  +2 [+] [-]

, 2019-11-20 22:08, pirms 4 gadiem
Atkal uzvarētu spēli paši pazaudēja. Diemžēl.

  -3 [+] [-]

, 2019-11-20 22:09, pirms 4 gadiem
Superiigi interesants hokejs! Bet zheel tomeer ka nedavilka liidz peecspeeles metieniem...ufff

  +4 [+] [-]

, 2019-11-20 22:10, pirms 4 gadiem
Kā saka, neiemet Tu, iemet Tev!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:11, pirms 4 gadiem
Bļ@, Ankipāns mazāk būtu plātījies, bet vairāk treniņos pie vairākuma strādājis, un beidzis to mīzēju taktiku pie +1 spēlēt to otkatku, kur 99% gadījumu noved pie zaudētiem vārtiem. Tāpat arī jau bullīšus gaidīja, bet aizmirsa, ka jāspēlē līdz beigām.

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:12, pirms 4 gadiem
kārtējais pelnītais pēriens, par nesportisku attieksmi un savu bailīgumu.
kā DR +1 tā uzreiz iesēžas aizsardzībā. atkal leiša nevajadzīgs noraidījums, tad krievs vairākumā nemet vārtos, tad Makmilans atdod ripu un Miķelis aizslido prom ļaujot naidniekam iestumt uzvaras ripu!!!

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:13, pirms 4 gadiem
Apsveicu visus ar uzvaru! 16/19! Turpinam pārliecinoši! Līdz nākamai spēlei!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:14, pirms 4 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Bļ@, Ankipāns mazāk būtu plātījies, bet vairāk treniņos pie vairākuma strādājis, un beidzis to mīzēju taktiku pie +1 spēlēt to otkatku, kur 99% gadījumu noved pie zaudētiem vārtiem. Tāpat arī jau bullīšus gaidīja, bet aizmirsa, ka jāspēlē līdz beigām.
Tas gan, labākais vairākuma variants 4 pret 3 un neviena paša metiena. Ja reiz laida laukumā 4 uzbrucējus, varēja vismaz pateikt, lai kāds met pa vārtiem nevis saspēles taisa. Tiešām nevienam nav pārliecības pašam par sevi, kad tik maz one timeru notiek. Piespēles bija pietiekami labas, lai šautu neapturot, bet neviena paša metiena.

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:15, pirms 4 gadiem
andriic16 rakstīja: Kas tas bija par p0rno papildlaika vairākumā???
Tiešām viņus kāds sit vai ko dara ik reiz,kad netrāpa vārtos, ka visiem ir tik lielas BAILES MEST PA VĀRTIEM?! Brīvs stūris, vismaz 2 sekundes čalis domā mest nemest. Dārzenis puvušais bez pārliecības ne hokejists.

Bet nu paldies vismaz par interesantiem un aizraujošiem 3 periodiem!
Pats esi pajoli sapuvis!Dārziņš pirmo golu uztaisīja,nu un papildlaikā parasti neviens normāls treneris nelaiž 4 uzbrucējus vairākumā-čaļi īsti nezināja,ko darīt.nācās baigi improvizēt un tā rodas kļūdas.

  -3 [+] [-]

, 2019-11-20 22:16, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Kā saka, neiemet Tu, iemet Tev!
Neiemestu Setdikovs tur vairākumā. Tāpat ja mestu Maskavai sanāktu pretuzbrukums un tur gan būtu gols. Labi ir kad nemeta tai brīdī.

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:16, pirms 4 gadiem
Nez ko tagad par Seģikovu teiks viņa lielie pielūdzēji - kāpēc jaunais superstārs, kā diži viņu te pasniedz, tā vietā, lai uzšķiltu ar neērto stāv un domā tukša vārtu stūra priekšā?

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:17, pirms 4 gadiem
andriic16 rakstīja: Kas tas bija par p0rno papildlaika vairākumā???
Tiešām viņus kāds sit vai ko dara ik reiz,kad netrāpa vārtos, ka visiem ir tik lielas BAILES MEST PA VĀRTIEM?! Brīvs stūris, vismaz 2 sekundes čalis domā mest nemest. Dārzenis puvušais bez pārliecības ne hokejists.

Bet nu paldies vismaz par interesantiem un aizraujošiem 3 periodiem!
Tad jautājums cik sūdīgs ir Dinamo un Latvijas izlase, ja tas "puvušais" abos ir līderis, spēlējot "bez attieksmes"?

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:17, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nez ko tagad par Seģikovu teiks viņa lielie pielūdzēji - kāpēc jaunais superstārs, kā diži viņu te pasniedz, tā vietā, lai uzšķiltu ar neērto stāv un domā tukša vārtu stūra priekšā?
Skumji, ka troļļu viedoklis Tev ir tik nopietni ņemams, ka jāpiemin tas te.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-20 22:18, pirms 4 gadiem
Punkts pret Maskavas Dinamo ir OK protams. Bet varēja arī uzvarēt.

Kurš zīmē DR mazākumu??? Nu kā var četrus mazākumus vienādi nostāvēt, ielaist 3 gandrīz vienādus golus un ļaut Šipačovam reizes 10 izspēlēt uz aizsargu pa metienam? Likās, kā atkārtojumā skatīties tos mazākumus atkal un atkal. Uz Hietanenu četras reizes identiski izspēlēja VIENĀ vairākumā, minūtes laikā, kamēr iemeta!!! Vai tad nebija vērts kaut vai tikai pamēģināt kko pamainīt?

OT vairākuma brigāde... Bez Makmilana un bez neviena kurš no zilās uzmestu.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:19, pirms 4 gadiem
profesorsk rakstīja: Apsveicu visus ar uzvaru! 16/19! Turpinam pārliecinoši! Līdz nākamai spēlei!
Paldies, draugs, par vieglu naudu!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:20, pirms 4 gadiem
Interesants mačs,jautrs!Bet nu papildlaikā Ankipāna eksperiments ar 4 uzbrucējiem manuprāt galīgi neatmaksājās!Turklāt viņi nav spēlējuši praktiski kopā,bija redzams,ka saspēle nevedās.Tak vajadzēja tomēr 1 aizsargu laist,Bārtulis labs pozicionāli,arī Balinskis,abi var labi uzmest.

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:22, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Skumji, ka troļļu viedoklis Tev ir tik nopietni ņemams, ka jāpiemin tas te.
man vienkārši interesē, kādas "atmazkas" tam sekos - vienmēr ir jautri pasmieties, kā cilvēks - vienalga dzīvē vai internetā, cenšās izlocīties, mēdzot aizstāvēt aplamu viedokli

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:23, pirms 4 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Pats esi pajoli sapuvis!Dārziņš pirmo golu uztaisīja,nu un papildlaikā parasti neviens normāls treneris nelaiž 4 uzbrucējus vairākumā-čaļi īsti nezināja,ko darīt.nācās baigi improvizēt un tā rodas kļūdas.
Nu var jau laist arī 4, ja viņi zin, ko darīt, bet tajā momentā, kad pustukšos vārtos nemete, bet meklēja vēl burzmā piespēli, pierādījās, ka nav skaidrs. Katra trešā piespēle kkur pilnīgi garām vai kājās bez nekāda asuma. Mēģina spēlēt to pašu, ko pagājušajā gadā ar videlu ar ieslidošano no viduszonas, bet, bļin, aizmirst, ka tur vajag arī Videlu tad . Tad jau arī Hosas punktā noliekat Batņu vai Gilisu, lai krāmē golus

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:24, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Neiemestu Setdikovs tur vairākumā. Tāpat ja mestu Maskavai sanāktu pretuzbrukums un tur gan būtu gols. Labi ir kad nemeta tai brīdī.
Un kāds tieši bija ieguvums no tā?

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:25, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tad jautājums cik sūdīgs ir Dinamo un Latvijas izlase, ja tas "puvušais" abos ir līderis, spēlējot "bez attieksmes"?
Tieši tā-nu fiziskais nav pašlaik Dārziņam kā nākas,krīt uz līdzenas vietas,arī pazaudē ripas,bet tehniski un taktiski joprojām domāju labākais LV uzbrucējs.

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:27, pirms 4 gadiem
Čīčiks savā stilā-viņu spēlētāji aubē neņem un turpina noraidīties;tikko jauni hokejisti parādījušies un tie jau par glābējiem izšķirošajā vairākumā.
Taktika Nu,lai veicas-mūsu Latvijas izlases bāzes blicei!

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:27, pirms 4 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Bļ@, Ankipāns mazāk būtu plātījies, bet vairāk treniņos pie vairākuma strādājis, un beidzis to mīzēju taktiku pie +1 spēlēt to otkatku, kur 99% gadījumu noved pie zaudētiem vārtiem. Tāpat arī jau bullīšus gaidīja, bet aizmirsa, ka jāspēlē līdz beigām.
Jā,vairākumu vajadzētu kautkā atstrādāt,nevis kautko visu laiku meklēt,un beigās arī kā vīram atdzīt zaudējumu,nevis glupi plātīties un bļaustīties!

     [+] [-]

, 2019-11-20 22:31, pirms 4 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nu var jau laist arī 4, ja viņi zin, ko darīt, bet tajā momentā, kad pustukšos vārtos nemete, bet meklēja vēl burzmā piespēli, pierādījās, ka nav skaidrs. Katra trešā piespēle kkur pilnīgi garām vai kājās bez nekāda asuma. Mēģina spēlēt to pašu, ko pagājušajā gadā ar videlu ar ieslidošano no viduszonas, bet, bļin, aizmirst, ka tur vajag arī Videlu tad . Tad jau arī Hosas punktā noliekat Batņu vai Gilisu, lai krāmē golus
Nu tā jau ir,bet tad pašiem būtu jāzin uzbrucējiem ko darīt,kurš metīs ,kurš stāvēs vārtu priekšā utt.!

  +3 [+] [-]

, 2019-11-20 22:37, pirms 4 gadiem
Rīgas k/s jaunieskaņojums: Petešon, nedariet muļķības !

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:40, pirms 4 gadiem
ogreskijs rakstīja: Punkts pret Maskavas Dinamo ir OK protams. Bet varēja arī uzvarēt.

Kurš zīmē DR mazākumu??? Nu kā var četrus mazākumus vienādi nostāvēt, ielaist 3 gandrīz vienādus golus un ļaut Šipačovam reizes 10 izspēlēt uz aizsargu pa metienam? Likās, kā atkārtojumā skatīties tos mazākumus atkal un atkal. Uz Hietanenu četras reizes identiski izspēlēja VIENĀ vairākumā, minūtes laikā, kamēr iemeta!!! Vai tad nebija vērts kaut vai tikai pamēģināt kko pamainīt?

OT vairākuma brigāde... Bez Makmilana un bez neviena kurš no zilās uzmestu.
Kamēr pie stūres antiņš neko labāku negaidi!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:44, pirms 4 gadiem
Forši, ka arī DR komentētāji sāk izmantot Petešonu likumu.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:52, pirms 4 gadiem
Bikiņ atkāpās ģinamka no atsāktā zāģa kursa un pajēmusi punktu, bet tāpat pakāsiens. Tas priecē!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 22:54, pirms 4 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Interesants mačs,jautrs!Bet nu papildlaikā Ankipāna eksperiments ar 4 uzbrucējiem manuprāt galīgi neatmaksājās!Turklāt viņi nav spēlējuši praktiski kopā,bija redzams,ka saspēle nevedās.
rodas šaubas vai skatījies spēli. pirms vairākuma Ankipāns paņēma pārtraukumu un treneri mierīgi uzzīmēja shēmu kā izspēlēt, nevar teikt ka nezināja ko darīt. bet tā kā ripu slidināja pa zilo līniju, tad izskatījās ka pietrūkst aizsarga, kas izlemtu uzmest.

     [+] [-]

, 2019-11-20 23:41, pirms 4 gadiem
Forša spēle. Jau sākam pierast, ka DR iemet vairāk par 1-2 vārtiem spēlē. Mazākums negāja, vairākums diezgan labs izskatījās, bet dīvāna treneri zina labāk. Ir vārti - labs vairākums, nav vārti - slikts. Viņiem nekas nav jāanalizē-visu parāda rezultāts. Pavlovs pietrūka mazākumā.
Cik izbraukumā punktus ņemsim?

     [+] [-]

, 2019-11-21 00:21, pirms 4 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Pats esi pajoli sapuvis!Dārziņš pirmo golu uztaisīja,nu un papildlaikā parasti neviens normāls treneris nelaiž 4 uzbrucējus vairākumā-čaļi īsti nezināja,ko darīt.nācās baigi improvizēt un tā rodas kļūdas.
Haha. Un ka vel laizh 4 uzbrucejus. Tikai tie uzbruceji ir nespejigi

     [+] [-]

, 2019-11-21 01:28, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Forši, ka arī DR komentētāji sāk izmantot Petešonu likumu.
Mums jau tagad pieņemts-visur dziedāt rietumiem līdzi!40 gadus bija normāli Petersons,nu petešons!

     [+] [-]

, 2019-11-21 01:31, pirms 4 gadiem
buucins rakstīja: Haha. Un ka vel laizh 4 uzbrucejus. Tikai tie uzbruceji ir nespejigi
Nu ja 5 spēlē tad laiž bieži,bet visus 4 nu tas bišķi pēc izmisuma izskatās.Jā un jābūt arī meistarībai,nu nav jau tie jaunie krievi nekādi stāri vēl ,ja būtu ātri jau būtu savākti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 36 komentāri