Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Par Jonasa aizstājēju KTM komandā kļuvis francūzis Vials

Ints Megnis
Ints Megnis

Par Jonasa aizstājēju KTM komandā kļuvis francūzis Vials
Toms Vials (pa kreisi) pēc līguma noslēgšanas. Foto: KTM

Par latvieša Paula Jonasa aizstājēju pasaules spēcīgākajā motokrosa komandā KTM kļuvis jaunais francūzis Toms Vials, kurš līdz ar to nākamajā sezonā startēs MX2 klasē kopā ar šī gada pasaules čempionu Horhi Prado.

Jonass par pasaules čempionu MX2 klasē kļuva pērn, bet šogad pēc lieliska sezonas sākuma otrā gada puse tik sekmīga neizdevās un viņš piekāpās komandas biedram Prado. KTM piloti ļoti pārliecinoši izcīnīja pirmās divas vietas gan MXGP, gan MX2 klases kopvērtējumā. Tā kā Jonass jau iepriekš bija paziņojis, ka 2019. gadā viņš brauks MXGP klasē, tas nozīmēja, ka viņam, visticamāk, nāksies meklēt jaunu komandu, kas tika atrasta "Husqvarna" rūpnīcas komandas izskatā.

Tagad KTM vienība paziņojusi, ka kā Jonasa aizstājēju izvēlējusies 18 gadus veco Vialu, kurš šogad EMX250 klasē Eiropas čempionātā izcīnīja astoto vietu kopvērtējumā, piecas reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Arī viņa tēvs Frederiks savulaik brauca pasaules čempionātā.

"Braukšana kopā ar čempioniem Džefriju Herlingsu, Toniju Kairoli un Horhi Prado mani daudz nesatrauc, jo zinu, ka tā būs lieliska iespēja mācīties no ātrākajiem," izteicies Vials.

"Rūpīgi sekojam EMX125 un 250 sērijām, skatoties, kas varētu būt nākamais nepārspējamais talants, kā pēdējos gados esam atraduši Džefriju un Horhi," paudis KTM motokrosa komandas vadītājs Džels Smetss. "Mēs jutām, ka Toms bija viens no spožākajiem šajā EMX250 sezonā un pēc kopēja darba tiku pārliecināts, ka šim puikam ir potenciāls."

Izmantotie resursi:
https://www.mxgp.com/motocross/news...