Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" pēc sausā zaudējuma atlaiž treneri, Lainem trīs vārti "Jets" uzvarā

Rolands Eliņš

"Blues" pēc sausā zaudējuma atlaiž treneri, Lainem trīs vārti "Jets" uzvarā
Patriks Laine. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt galvenā trenera amatu zaudējis Maiks Jeo, kurš pēc 0:2 zaudējuma Losandželosai tika atbrīvots no Sentluisas „Blues” komandas. Patriks Laine tikmēr izcēlās ar trim vārtiem „Jets” uzvarā pār „Canucks” ar 6:3, bet „Capitals” papildlaikā ar 5:4 pieveica „Canadiens”.

45 gadus vecais treneris Maiks Jeo Sentluisas kluba vadību pārņema 2017. gada sākumā, stājoties atlaistā Kena Hičkoka vietā. Jeo izdevās aizvest „Blues” līdz Stenlija kausa otrajai kārtai 2017. gadā, pēc tam sekoja sezona ar 44 uzvarām, ar kurām tomēr izrādījās par maz, lai atgrieztos „play-off”, bet šīs sezonas sākums nav izdevies īpaši spožs, 19 spēlēs gūstot tikai septiņas uzvaras.

Šonakt „Blues” palika bez vārtu guvuma mačā savā laukumā pret „Kings”, zaudējot ar 0:2. Savā NHL karjeras ceturtajā spēlē sausā palika ASV vārtsargs Kalvins Pītersens, kamēr savus pirmos NHL vārtus guva kanādietis Mets Lufs, un tie izrādījās uzvaru nesošie vārti. Spēles izskaņā „Kings” sastāvā ar vārtiem izcēlās arī slovēnis Anže Kopitars.

Pavisam drīz pēc spēles beigām „Blues” oficiāli paziņoja par Jeo atlaišanu. Viņa vietā pagaidām par galveno treneri nozīmēts Kregs Berubē, kurš iepriekš strādāja kā Jeo palīgs, bet viņam ir arī pusotras sezonas pieredze „Flyers” galvenā trenera amatā. Berubē kā hokejists NHL aizvadījis vairāk nekā 1000 spēles.

Ļoti rezultatīva spēle aizvadīta Otavā, kur „Panthers” ar 7:5 pārspēja „Senators”. Maiks Hofmans ar vārtu guvumu 59. minūtē guvu vismaz vienu punktu jau 16. spēlē pēc kārtas, kamēr četras rezultatīvas piespēles savā rēķinā ierakstīja 22 gadus vecais soms Juho Lamiko. Floridai šajā spēlē gan arī nepatīkams brīdis, traumu gūstot Vensānam Tročekam. Septiņus vārtus šonakt guva arī „Flames”, sakaujot pagājušās sezonas finālisti „Golden Knights” (7:2). Pa četriem punktiem šajā mačā guva Metjū Tkačuks (2+2) un Džonijs Gudro (1+3).

„Capitals” ar divu Aleksandra Ovečkina gūto vārtu palīdzību pieveica „Canadiens” ar 5:4. Papildlaikā uzvaras vārtus guva dānis Lārss Ellers, tāpat liela nozīme Vašingtonas uzvarā bija vārtsargam Breidenam Holtbijam, kurš nāca uz maiņu un atvairīja visus 22 sekojošos metienus. Savukārt Vinipegas „Jets” viesos ar 6:3 apspēlēja „Canucks”, un trīs vārtus guva jaunais soms Patriks Laine. Sezonā kopā viņam 19 spēlēs gūti 11 vārti.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Maple Leafs – Blue Jackets4:2Rangers-Stars2:1
Penguins-Sabres4:5 PCanadiens-Capitals4:5 P
Senators-Panthers5:7Blues-Kings0:2
Predators-Lightning3:2Flames-Golden Knights7:2
Canucks-Jets3:6

Izmantotie resursi:

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja