Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" futbolistu Dembelē kritizē par disciplīnas trūkumu un draud ar pārdošanu

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Barcelona" futbolistu Dembelē kritizē par disciplīnas trūkumu un draud ar pārdošanu
Usmans Dembelē ar galveno treneri Ernesto Valverdi. Foto: EPA/Scanpix

Ceturtais dārgākais futbolists pasaulē Usmans Dembelē asi kritizēts par neprofesionalitāti un disciplīnas trūkumu, par ko kluba valde izteikusi ultimātu, kura sliktākajā gadījumā francūzis varētu tikt pārdots.

Francūža Usmana Dembelē attiecības ar “Barcelona” vadību un citiem kluba spēlētājiem šīs sezonas laikā ievērojami pasliktinājušās. Viņš šosezon katalāņu kluba rindās aizvadījis 14 spēles, kurās guvis piecus vārtus. Vairāki avoti apliecina, ka Dembelē pieklibo disciplīna “Barcelona” kluba rindās, kuras dēļ viņš saņēmis kritiku ne reizi vien no treneriem un spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā pēc pārejas uz Spānijas čempioni Dembelē bija lielas problēmas iedzīvoties jaunajā komandā, jo nespēja iemācīties spāņu valodu un viņam nebija daudz draugu. Tam sekoja problēmas ar formas uzturēšanu un vēlāk arī nopietna trauma. Dembelē esot bijušas problēmas ar spēlēšanu zem lielā spiediena no medijiem un faniem, kas sekoja pēc dārgās pārejas no “Dortmund Borussia”.

Liels lūzuma punkts šajā konfliktā bija spēlē pret “Sevilla”, kurā kluba lielākā zvaigzne Lionels Mesi salauza roku, kā rezultātā laukumā bija jālaiž Dembelē. Viņam bija nepieciešamas sešas minūtes, lai sagatavotos iešanai uz zāliena. Vēlāk viņš neaizvadīja veiksmīgu spēli, pēc kuras “Barcelona” pussargs Ivans Rakitičs medijiem teica: “Šodien laukumā bieži bijām mazākumā,” ar ko, visticamāk, izteica kritiku francūzim. Nākamajā dienā viens no kluba treneriem treniņā lika visiem, kas sāka iepriekšējā spēlē devās sākumsastāvā, un Dembelē (ātri nāca no maiņas) trenēties atsevišķi mierīgākā režīmā, uz ko kāds no spēlētājiem atcirta: “Dembelē vakar bija laukumā,” kam sekoja “Barcelona” spēlētāju smiekli.

Neilgi pirms izlašu pauzes ceturtdienas rītā Usmans Dembelē neieradās uz “Barcelona” treniņu, ko komandas treneris Ernesto Valverde skaidroja, ka spēlētājam bija vēdera sāpes. Vairāki mediji ziņo, ka šī informācija bija nepatiesa, jo Dembelē līdz vēlai nakts stundai bija spēlējis videospēles ar draugiem, un no rīta nogulējis treniņu. Kluba pārstāvji esot meklējuši viņu pusotru stundu, līdz beidzot viņš tika atrasts savā mājā. Nedēļas nogalē viņš netika iekļauts komandas pieteikumā, taču Valverde sacīja, ka tas nav sods šim spēlētājam. Dembelē rezervistu soliņam pievienojās, kad spēle jau sen bija sākusies.

Nereti jauno futbolistu kritizē arī Francijas valstsvienības treneris Didjē Dešāns, kurš uzskata, ka Dembelē neuzvedas kā profesionālis. “Usmanu izlasē esmu iepazinis pietiekami labi. Viņš pārāk bieži kavē, taču, ja viņam par to aizrāda, viņš mēģinās sevi aizstāvēt un teiks, ka arī citi nav ieradušies laicīgi,” turpināja pasaules čempionu treneris, “Ir jāsaprot, ka tas ir viņa darbs un tā nedrīkst darīt, neskatoties kur tu spēlē. Tas ir noticis vairākas reizes, un jo ātrāk viņš sapratīs savas kļūdas un mainīsies, jo labāk būs visiem.”

Dembelē komandas biedrs “Barcelona” komandas rindās Luiss Svaress aizstāvējis viņu, sakot: “Viņš ir pelnījis būt šeit, taču viņam jākoncentrējas vairāk uz futbola spēlēšanu un jābūt nopietnākam. Barselonā ir daudz izcili piemēri, no kuriem mācīties, un esmu drošs, ka viņš drīzumā saņemsies.”

Spāņu medijs “Sport” ziņo, ka “Barcelona” uzstādījis ultimātu jaunajam futbolistam – uzlabot savu attieksmi un sākt trenēties ar visu atdevi vai janvārī viņš tiks pārdots. Prognozētā transfēra vērtība par Dembelē varētu būt līdzīga vai nedaudz zemāka pārejas summai no Dortmundes uz Barselonu – ap 115 miljoniem eiro. Par viņu interesi izrādījušas vairākas Premjerlīgas komandas – “Arsenal”, “Chelsea”, “Liverpool” un citas.

Izmantotie avoti:
https://www.sport.es/es/noticias/ba...
https://www.goal.com/en-us/news/be-...
https://bleacherreport.com/articles...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-20 23:01, pirms 5 gadiem
Balottelli 2

     [+] [-]

, 2018-11-21 01:28, pirms 5 gadiem
Baigi jau šokējoši tas nav!!!