Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Taunss trešo reizi atzīts par NBA nedēļas spēlētāju, Derouzens – sesto

Rolands Eliņš

Taunss trešo reizi atzīts par NBA nedēļas spēlētāju, Derouzens – sesto
Kārls Entonijs Taunss
Foto: Minneapolis Star Tribune/TNS/Sip/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē nosaukts Toronto „Raptors” aizsargs Demārs Derouzens, bet Rietumos par labāko atzīts Kārls Entonijs Taunss no Minesotas „Timberwolves”.

Kārls Entonijs Taunss aizvadītajā nedēļā palīdzēja „Timberwolves” uzvarēt trijās no četrām spēlēm. Minesota tika galā ar Jūtu, Sanantonio un Detroitu, pēc tam ar trīs punktu starpību zaudējot Detroitai.

Taunss bija „tikai” 15. rezultatīvākais spēlētājs Rietumu konferencē aizvadītajā nedēļā ar vidēji gūtiem 20.3 punktiem, kas bija teju uz divreiz mazāk nekā līgas līderim Džeimsam Hārdenam (38.3 punkti). Taču Taunss izcēlās arī ar 12.3 atlēkušajām bumbām un divām piespēlēm, kā arī ieguva +/- rādītāju plus 28.

22 gadus vecā Taunsa karjerā šī ir trešā reize, kad viņš atzīts par NBA nedēļas vērtīgāko spēlētāju. Iepriekš viņš šo sasniegumu guva arī savas debijas sezonas pēdējā nedēļā un pagājušās sezonas martā.

Savukārt sesto reizi karjerā par nedēļas MVP Austrumu konferencē nosaukts Demārs Derouzens, „Raptors” aizsargs, kurš palīdzējis savai komandai uzvarēt četrās spēlēs pēc kārtas un sešās no pēdējām septiņām.

Derouzens aizvadītajā nedēļā bija ceturtais rezultatīvākais Austrumos ar vidēji 26.8 punktiem, atpaliekot no Džoelam Embīda, Kembas Vokera un Lebrona Džeimsa. Derouzens trāpīja 57% metienu no spēles, kā arī savāca 7.3 atlēkušās bumbas un izdalīja sešas rezultatīvas piespēles. Derouzena sniegums palīdzēja gūt uzvaras pār Hjūstonu, Ņūorleānu, Vašingtonu un arī „Knicks”, pret kuru Derouzens sameta 22 punktus.

Kristaps Porziņģis aizvadītajā nedēļā ar vidēji gūtiem 18.3 punktiem bija 23. vietā Austrumu konferences rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet sezonā kopumā ir NBA ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Nedēļas MVP balvu ieguvēji 2017./18. gada sezonā

DatumsAustrumosRietumos
23.10J. Adetokunbo (Bucks)Dž. Hārdens (Rockets)
30.10V. Oladipo (Pacers)D. Kazinss (Pelicans)
6.11K. Porziņģis (Knicks)Dž. Hārdens (Rockets)
13.11T. Heriss (Pistons)N. Jokičs (Nuggets)
20.11D. Derouzens (Raptors)K. Taunss (Timberwolves)

  -2 [+] [-]

, 2017-11-21 02:00, pirms 6 gadiem
Nu nez par Taunsu