Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL ievadā grandu duelis Parīzē, Mesi uzņems ungārus, "Chelsea" - Eiropas līgas čempioni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ČL ievadā grandu duelis Parīzē, Mesi uzņems ungārus, "Chelsea" - Eiropas līgas čempioni
Lionels Mesi. Foto: Angel Perez/Zumapress.com/Scanpix

Šovakar ar astoņām spēlēm sāksies UEFA Čempionu līgas jaunās sezonas grupu turnīrs, centrālajā no tām pagājušās sezonas finālistei Parīzes "Saint-Germain" pulksten 22:00 pēc Latvijas laika spēkojoties pret sezonu nestabili iesākušo Mančestras "United".

Francijas superkluba PSG un Mančestras "United" duelis iegūst papildus intrigu, jo H apakšgrupu var uzskatīt par "nāves grupu", tajā tiekot ielozētai arī pagājušās sezonas Čempionu līgas pusfinālistei Leipcigas "RasenBallsport", kas šovakar uzņems Turcijas labāko komandu Stambulas "Başakşehir".

Pēc negācijām un neveiksmēm apvītā sezonas sākuma, kad Francijas "Ligue 1" čempionātā ar 0:1 tika zaudēts gan "Lens", gan "Marseille" komandām parīzieši spējuši atgūties, nākamajās piecās spēlēs izcīnot piecas uzvaras, ar kopējo vārtu starpību 16:1. Savukārt Mančestras "United" sezona, pēc galvenā trenera Ūles-Gunnara Sulšēra vārdiem, sākās tikai ar sarkano velnu pēdējo spēli, kurā tie viesos atspēlējās un ar 4:1 sakāva Ņūkāslas "United", pakāpjotis uz 15. pozīciju Premjerlīgā.

Parīziešu sastāvā, visticamāk, atgriezīsies Neimars, kurš Francijas čempionātā nespēlēja diskvalifikācijas dēļ, savukārt no tā, visticamāk, iztrūks savainoto Juliāna Drakslera, Mauro Ikardi, Marko Verati, Huana Bernata, Tilo Kērera un Danilu Pereiras. "United" rindās neredzēsim urugvajieti Edinsonu Kavani, kuram izpaliks atgriešanās bijušajā mājas stadionā, Meisona Grīnvuda un Harija Magvaira.

Zīmīga bija abu komandu pēdējā savstarpējā tikšanās reize, kad 2018./19. gada Čempionu līgas astotdaļfinālā mančestrieši atbildes spēlē Parīzē atspēlēja pirmajā mačā iekrāto divu vārtu deficītu, sensacionāli izraujot panākumu divu spēļu summā kompensācijas laikā.

Pirmoreiz kopš 1995./96. gada sezonas Čempionu līgas grupu turnīrā spēlēs Budapeštas "Ferencváros" no Ungārijas, kas atgriešanās spēlē viesosies leģendārajā "Camp Nou" stadionā, cenšoties pārsteigt Lionelu Mesi un "Barcelona". Katalonijas superklubs pēc izgāztās pagājušās sezonas šo sezonu iesāka ar dažām uzvarām pēc kārtas, tomēr pēdējā laikā atkal piedzīvotas problēmas - Spānijas "La Liga" čempionātā spēlēts 1:1 pret "Sevilla" un piedzīvots 0:1 zaudējums pret "Getafe". Katalāņiem nāksies iztikt bez savainotajiem vārtsarga Marka Andrē ter Štēgena un aizsargiem Žodi Albas, kā arī Semjuela Jumtiti.

Kopā ar "Barcelona" un "Ferencváros" G grupā spēlēs arī Kijevas "Dynamo" un Turīnas "Juventus", kuras abas šovakar jau pulksten 19:55 pēc Latvijas laika spēkosies Ukrainā. Itālijas čempionei nāksies iztikt bez savas lielākās zvaigznes portugāļa Krištianu Ronaldu, kas inficējies ar Covid-19. Ronaldu funkcijas "Juventus" uzbrukuma smailē, visticamāk, pildīs spānis Alvaro Morata. Sezonas sākums "Juventus" vienībai nav bijis spīdošs - Itālijas A sērijas turnīrā izcīnītas divas uzvaras un divas reizes spēlēts neizšķirti.

Intriģējošs duelis futbola līdzjutējus sagaida arī E apakšgrupā, kur Frenka Lamparda trenētā Londonas "Chelsea" uzņems UEFA Eiropas līgas karalieni un pašreizējo čempioni "Sevilla". Abām komandām jaunās sezonas ievads nav bijis tas sekmīgākais - "Chelsea" Anglijas Premjerlīgā ieņem astoto pozīciju, kā arī ir priekšlaicīgi izstājusies no Anglijas Līgas kausa izcīņas, bet "Sevilla" pēc zaudējuma UEFA Superkausa spēlē šobrīd Spānijas čempionātā ir tikai desmitā, nedēļas nogalē izbraukumā piedzīvojot neveiksmi ar 0:1 pret "Granada".

Jāatzīmē, ka E grupā Čempionu līgas grupu turnīrā debitēs Krievijas klubs "Krasnodar", kas izbraukumā tiksies ar Francijas "Rennes".

Visbeidzot F grupas spilgtākajā duelī Romas "Lazio" mājās spēlēs pret Dortmundes "Borussia". "Lazio" Čempionu līgā atgriezusies pēc vairāku sezonu pārtraukuma, tomēr optimistisks skats uz gaidāmo dueli izpaliek - Itālijas A sērijā pirmajās četrās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi un izcīnītas pa vienai uzvarai un neizšķirtam, kas dod tikai 15. pozīciju. Savukārt dortmundieši Vācijas Bundeslīgas ievadā svinējuši trīs panākumus četrās kārtās, ar četriem vārtu guvumiem izceļoties norvēģim Erlingam Holanam.

Čempionu līga, 20. oktobris

GrupaLaiksSpēle
E22:00Chelsea - Sevilla
Rennes - Krasnodar
F19:55Zenit - Club Brugge
22:00Lazio - Borussia Dortmund
G19:55Dynamo Kyiv - Juventus
22:00Barcelona - Ferencváros
H22:00RB Leipzig - İstanbul Başakşehir
PSG - Manchester United

  +1 [+] [-]

, 2020-10-20 12:47, pirms 3 gadiem
ManUTD! ';

     [+] [-]

, 2020-10-20 14:01, pirms 3 gadiem
Dinamo Kyiv !

     [+] [-]

, 2020-10-20 15:53, pirms 3 gadiem
W W E rakstīja: ManUTD!
Vakara saldais ēdiens

     [+] [-]

, 2020-10-20 16:59, pirms 3 gadiem
Ukraiņi varētu paņemt, viss atkarīgs,.ko darīs Divala.

  +6 [+] [-]

, 2020-10-20 17:31, pirms 3 gadiem
Kurš pie pilnas saprašanas esošs cilvēks uzskata ManU un PSG par saldo ēdienu???ManU ir jau labu laiku dziļā bedrē.Un no granda ir viens nosaukums.Man viņi asociējas ar Milan.Kādreiz bija labi,bet tagad nevar ne sastāvu iespēlēt,ne stabilu treneri atrast.
Es tikai nesaprotu ,kur tā problēma ir?Selekcijas speciālisti klubam ir?

     [+] [-]

, 2020-10-20 17:34, pirms 3 gadiem
Vairāk interesē vai Lacio turpinās būt ēna no tā, kas bija vēl pavasara sākumā.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-20 17:35, pirms 3 gadiem
MU salīdzināt ar AC vairs nav korekti, jo AC šķiet uz brīdi atraduši gan līderi, kas pavelk citus, gan treneri.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-20 18:35, pirms 3 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Kurš pie pilnas saprašanas esošs cilvēks uzskata ManU un PSG par saldo ēdienu???ManU ir jau labu laiku dziļā bedrē.Un no granda ir viens nosaukums.Man viņi asociējas ar Milan.Kādreiz bija labi,bet tagad nevar ne sastāvu iespēlēt,ne stabilu treneri atrast.
Es tikai nesaprotu ,kur tā problēma ir?Selekcijas speciālisti klubam ir?
Uzvarēta EL, tad ČL 1/4 fināls, EL 1/2. Top3 EPL ar jaunāko sākumstāvau anglijas premjerlīgā. Tikai tapēc ka pirmstam maurs neizmantoja potencialu ar to sastāvu un tagad gadās stabilitātes trūkums jaunā sastāva dēļ cilvēki aizvien vel uzskatā ka MU ir bedrē? Pēc pāris gadiem, kad pool un city speletaji beigs karjeru, MU būs labākajos gados un būs virsotnē. Drīz Barsa un vēl daži labi lielie dūži būs pamatīga bedrē un arī tie tad jau vairs nebūs nekādi grandi. Palielam Barsa jau tagad nav nopietns spēks uz eiropas skatuves.

     [+] [-]

, 2020-10-20 19:43, pirms 3 gadiem
Kad notiks kas? City spēlētāji novecos???
City pirka un pirks spēlētājus.Novecos Aguero nāks vietā jauns uzbrucējs.City jau nu noteikti nebūs problēmu aizstāt esošos vadošos spēlētājus.
Kad ManU izcīnīs EPL ,tad parunāsim...Nevienam neinteresē cik jauns ir tavs sastāvs...

     [+] [-]

, 2020-10-20 20:18, pirms 3 gadiem
Izskatās ka Dibala nemaz nespēlē!

     [+] [-]

, 2020-10-20 21:00, pirms 3 gadiem
Wishful thinking ir labi zināma darbošanās stadija. Diez vai MU šobrīd var uzskatīt par grandu spēles ziņā. Kā nekā tikai otrā reize pēdējo 5 sezonu laikā, kad klubs vispār ticis pie spēlēšanas ČL. Tas, ka MU joprojām ir viens no populārākajiem un atbalstītājiem klubiem pasaulē, ir cits stāsts. Šajā ziņā MU noteikti ir un paliks grands, bet runājot par sportisko pusi, šis apzīmējums šobrīd šķiet drīzāk kā smaga nasta.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-20 21:25, pirms 3 gadiem
Kijevas stadions diezgan piepildīts!

     [+] [-]

, 2020-10-20 21:39, pirms 3 gadiem
Moratta saplosa Kijevu