Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Jazz" pagarina līgumu ar galveno treneri Snaideru

Andrejs Siliņš

"Jazz" pagarina līgumu ar galveno treneri Snaideru
Kvins Snaiders. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Jūtas "Jazz" vadība uz vairākām sezonām pagarinājusi līgumu ar komandas galveno treneri Kvinu Snaideru.

Līdzšinējais Snaidera līgums ar "Jazz" paredzēja darba veikšanu vēl divas sezonas, taču tagad abas puses vienojušās par sadarbības turpināšanu vēl vairāku sezonu garumā. Oficiāli nav zināms, uz cik ilgu laiku līgums pagarināts un par kādu summu. Atšķirībā no spēlētājiem NBA klubu treneru atalgojumi netiek nodoti publiskai zināšanai, taču neoficiāla informācija liecina, ka līdz šim Snaiders pelnīja divus miljonus dolāru sezonā, kas bija viena no zemākajām galveno treneru algām līgā.

Snaiders pārņēma "Jazz" komandas vadīšanu 2014. gada vasarā, tiekot pie pirmā galvenā trenera darba NBA līmenī. Pēdējās trīs sezonās Soltleiksitijas komanda spēlējusi izslēgšanas turnīros, divreiz zaudējot Rietumu konferences pusfinālā, bet šogad jau pirmajā kārtā atzīstot Hjūstonas "Rockets" pārākumu. Vasarā veikti ievērojami uzlabojumi sastāvā, tiekot pie Maika Konlija, Bojana Bogdanoviča, Emanuela Mudieja, Džefa Grīna un citiem solīdiem spēlētājiem. Pirmssezonā "Jazz" zaudēja četras no piecām spēlēm.

52 gadus vecais Snaiders pēc Dūka universitātes absolvēšanas pievērsās trenera karjeras veidošanai, jau 1992./1993. gada sezonā veicot Losandželosas "Clippers" asistenta pienākumus. Sekoja seši gadi Dūkā kā Maika Kžiževska asistentam, bet no 1999. līz 2006. gadam Snaiders vadīja Misūri universitātes komandu, kur laika gaitā iekūlās rekrutēšanas skandālā.

Pēc Misūri pamešanas Snaiders nolēma beigt trenera karjeru, taču pēc gada pārtraukuma tomēr atgriezās šajā arodā, pieņemot Sanantonio "Spurs" piedāvājumu kļūt par fārmkluba Ostinas "Toros" galveno treneri. Nostrādājis trīs gadus Teksasā, Snaiders saņēma Filadelfijas "76ers" piedāvājumu kļūt par asistentu. Vēlāk par asistentu Snaiders strādāja arī Losandželosas "Lakers", bet 2012./2013. gada sezonā asistēja Etiorem Mesinam pie Maskavas CSKA stūres, kļūstot par Krievijas čempionu un Eirolīgas bronzas ieguvēju.

Pēc sezonas Eiropā Snaiders atgriezās Ziemeļamerikā, kļūstot par Atlantas "Hawks" trenera Maika Budenholcera asistentu. Iespēju strādāt par galveno treneri Snaiders beidzot sagaidīja 2014. gadā, kad "Jazz" meklēja jaunu galveno treneri pēc darba attiecību neturpināšanas ar Taironu Korbinu. 2018. gada vasarā Snaiders tika nosaukts par vienu no finālistiem cīņā par NBA sezonas labākā trenera atzinību, taču balvu saņēma Toronto "Raptors" tā brīža treneris Dveins Keisijs.