Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ar kādreiz slaveno divkauju cīņā iesaistīsies atlikušās vienības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar kādreiz slaveno divkauju cīņā iesaistīsies atlikušās vienības
Cēsu "Lekrings"
Foto: Lekrings.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola jaunajā sezonā savas pirmās spēles aizvadīs Cēsu “Lekrings” un līgas jaunpienācēji “RTU/Rockets”. Maču no pulksten 17:00 būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

Kamēr daļa komandu aizvadījušas jau pa divām cīņām, Cēsu un Lielvārdes komandas šovakar laukumā dosies pirmo reizi. Savulaik komandas ar šādiem nosaukumiem bieži vien bija pieskaitāmas galvenajām favorītēm uz titulu. Cēsniekiem arī šobrīd noteikti ir doma par augstākajiem sasniegumiem, savukārt “RTU/Rockets” vienībai jāsaka paldies, ka pēc vairaku gadu pārtraukuma Latvijas spēcīgākajā florbola līgā vīriešiem atkal būs komanda no galvaspilsētas.

Līdzīgi kā lielai daļai citu komandu, arī “Lekringam” nav notikušas krasas sastāva korekcijas, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Atceroties, ka tieši cēsnieki sezonas izskaņā gana pārliecinoši triumfēja regulārajā sezonā, nav iemesla nepieskaitīt viņus favorītiem arī šīs sezonas kontekstā. Arī “raķetes” lielā mērā savu spēli balstīs uz saviem audzēkņiem, ar kuriem varēja gana pārliecinoši pērn spēlēt 1.līgas čempionātā, bet Elvi florbola līgā komandai varētu klāties diezgan smagi. Vienībā gan ir vairāki spēlētāji ar virslīgas spēļu pieredzi, tādēļ par komandas patieso spēku kaut kādu padziļinātāku analīzi būs iespējams izdarīt vien pēc pirmās oficiālās spēles.

Savulaik “Lekringam” un RTU klubam bijis daudz kā kopīga, bija pat sezona, kad abas vienības bija apvienojušās, jo cēsniekiem bija finanšu problēmas, kamēr RTU bija sarežģījumi ar spēlētāju resursu. Sākot ar 2008. gadu abas komandas aktīvi cīnījās par valsts čempionu godu, tācu pēc 2015./16. gada sezonas RTU ar diezgan lielu skandālu atvadījās no virslīgas kluba atbalstīšanas.
Nākamajā sezonā “Rockets” saviem spēkiem vēl nospēlēja virslīgā, divreiz zaudējot cēsniekiem (6:7 pēcspēles metienos savās mājās un 5:9 Cēsīs), lai pēc tam atkāptos uz Latvijas čempionāta 1.līgu, no kuras uz stiprāko turnīru izdevies atgriezties vien šovasar.