Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova Uhaņā ielozēta Pliškovas sekcijā, sāks pirmdien pret Makheilu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova Uhaņā ielozēta Pliškovas sekcijā, sāks pirmdien pret Makheilu
Anastasija Sevastova. Foto: AP/Scanpix

Anastasija Sevastova Uhaņas "Premier 5" sērijas turnīru sāks pirmdien ar maču pret kvalifikācijā uzvarējušo ASV spēlētāju Kristīnu Makheilu, kura piektdien un sestdien Ķīnā guva divas uzvaras.

Uhaņā notiks regulārās sezonas priekšpēdējais turnīrs ar lielu punktu daudzumu piedāvājumā – čempione iegūs 900 punktus, fināliste saņems 585. Vēl nozīmīgāks turnīrs šogad būs tikai aiznākamajā nedēļā Pekinā, kur būs sezonas pēdējais "Premier Mandatory" turnīrs ar 1000 punktiem uzvarētājai un 650 finālistei.

Uhaņā 1. kārtu izlaidīs Top 8 izsētās spēlētājas, bet kopumā izliktas ir 16, kuru pulkā ir arī ranga 18. vietā esošā Anastasija Sevastova (14. numurs). Sevastovai Uhaņā ir nepatīkams ātrs segums, uz kura viņa zaudējusi visos trīs mačos, turklāt Anastasijai Uhaņā arī vēl nav neviena uzvarēta seta (0-6).

Sevastova savu pirmo pretinieci ceturtajā "Wuhan Open" uzzināja pēc kvalifikācijas turnīra pabeigšanas, tiekot pie laba varianta, jo ranga 100. vietā esošā Kristīna Makheila šogad ir sliktā formā, pamatturnīros sakrājot tikai piecas uzvaras. Abām tā būs otrā tikšanās, Sevastova pirmajā mačā zaudēja 2017. gadā Notingemā uz sev neērtā zālāja seguma ar rezultātu 0:6, 7:5, 6:7(2).

Sevastova revanša gadījumā 2. kārtā tiktos ar agresīvo ukrainieti Dajana Jastremsku(#28) vai Austrālijas tenisisti Ailu Tomļanoviču (#42), kuru Sevastova uzveikusi abās iepriekšējās tikšanās reizēs. Sevastovas sekcijā pirmā izsētā spēlētāja 3. kārtā ir šomēnes Džendžou "Premier 700" turnīrā uzvarējusī pasaules otrā rakete Karolīna Pliškova.

Uhaņas pamatturnīrā pēdējā tenisiste ar reitingu iekļuva 56. numura īpašniece Džesika Pegula. Atlases brīdī 75. vietā bijusī Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura šobrīd ir vienu pakāpienu augstāk, Uhaņā negribēja spēlēt kvalifikācijā, tāpēc izmantoja alternatīvu opciju – braukt uz Taškentas "International" turnīru, kur būs lielākā zvaigzne un arī viena no izsētajām tenisistēm.

Ostapenko Taškentā izlikta ar ceturto numuru, pirmie trīs ir Viktorijai Kužmovai (#53), pagājušā gada čempionei Margarita Gasparjanai (#56) un Alisonai van Eitvankai (#62). Aļona pirmajā mačā tiksies ar Ukrainas tenisisti Katarinu Zavacku (#139).