Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kovaļevska priekšā Rašmanei pēc Eiropas čempionāta pirmās dienas

Ints Megnis
Ints Megnis

Kovaļevska priekšā Rašmanei pēc Eiropas čempionāta pirmās dienas
Latvijas šāvēji Rihards Zorge (no kreisās), Selīna Kovaļevska, Ernests Erbs un Agate Rašmane. Foto no Rašmanes Facebook profila

Latvijas šāvēja Selīna Kovaļevska piektdien ieņem augsto, desmito, vietu pēc Eiropas čempionāta pirmās dienas sacensībās ar sporta pistoli 25 metru distancē. Šajās sacensībās tiks sadalītas arī divas olimpiskās ceļazīmes.

Kovaļevska pirmo dienu aizvadīja negaidīti veiksmīgi, trijās sesijās savācot attiecīgi 96, 97 un 98 punktus, kas summā deva 291 punktu. Viņa vien par trim punktiem atpaliek no labāko trijnieka.

Tikmēr potenciālais Latvijas pirmais numurs Agate Rašmane ar 288 (95-99-94) punktiem atrodas 18. vietā, kamēr Anita Krieķe-Jermacāne ar 280 (96-95-89) punktiem ir 48. pozīcijā starp 55 sportistēm.

Komandu ieskaitē Latvija pēc pirmās dienas ar 859 punktiem ir piektajā pozīcijā starp 11 izlasēm, no trijnieka atpaliekot vien par sešiem punktiem.

Noslēdzošās divas sesijas notiks sestdien. Divas labākās sacensību sportistes kvalificēsies Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet var pietikt arī ar kādu pozīciju zemāk, jo, piemēram, trešajā vietā esošā vāciete Monika Karša ceļazīmi ir nodrošinājusi jau iepriekš.

Ceturtdien Latvijai diezgan veiksmīgas bija arī sacensības ar sporta pistoli 50 metru distancē junioriem, Rihardam Zorgem ar 541 punktu ieņemot piekto vietu starp 14 sportistiem. Tikmēr Daniels Vilciņš ar 513 punktiem samierinājās ar 14. pozīciju.

Eiropas čempionāts 25 un 50 metru distancēs ir viena no pēdējām iespējām ložu šāvējiem tikt pie ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Vēl viņiem paliks tikai Eiropas čempionāts desmit metros un nākamgad pavasarī gaidāmās noslēdzošās olimpiskās atlases sacensības, bet pēc tam vēl pāris ceļazīmes tiks sadalītas pēc pasaules ranga. Šovasar otrajās Eiropas spēlēs Lauris Strautmanis izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, turklāt bija tikai dažu milimetru attālumā no vajadzīgās punktu summas savākšanas, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes, bet augusta beigās Rašmane Pasaules kausa etapā bija tikai divas pozīcijas no ceļazīmes.