Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bartomeu: "Eirolīga ir tuvu klubam Londonā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Bartomeu: "Eirolīga ir tuvu klubam Londonā"
Eirolīgas prezidents Žordi Bartomeu. Foto: Sputnik / Scanpix

Basketbola Eirolīgas izpilddirektors Žordi Bartomeu atklājis, ka jau pavisam drīz ULEB Eirolīgas sacensībās ar pastāvīgo licenci varētu parādīties komanda no Londonas.

11 no 16 turnīra šī brīža komandām ir pastāvīgās licences, kas nozīmē, ka to vieta sacensībās nav apdraudēta arī tādā gadījumā, ja tiek aizvadīta neveiksmīgāka sezona nacionālajā čempionātā. Tikmēr, piemēram, Grieķijas komanda Pirejas "Olympiacos" pēc strīda ar nacionālajām amatpersonām gaidāmajā sezonā nemaz nespēlēs valsts augstākajā līgā.

"Mēs vēlamies, lai mūsu spēlētāji ir laimīgi. Mēs nespētu gūt savus panākumus bez spēlētājiem," Bartomeu iztieices par Eirolīgas spēlētāju asociāciju (ELPA). "Nākamais mērķis ir kolektīvā vienošanās un domāju, ka esam tai tuvu."

"Tāpat mēs tiecamies pēc licencētas komandas Londonā," teica Bartomeu, liekot manīt, ka nākotnē turnīrā visām 16 komandām varētu būt ilgtermiņa licences, padarot ULEB Eirolīgu par pilnībā slēgtām sacensībām. "Daudzi varētu atcerēties, ka mums bija "London Towers" komanda. Mūsu mērķi nav pazuduši un esam tam tuvāk nekā pirms pieciem gadiem."

Komanda "London Towers" pastāvēja no 1984. līdz 2009. gadam, četras reizes uzvarot nacionālajā čempionātā. Tā spēlēja gan Eirolīgā, gan citās Eirokausu sacensībās, gan savulaik arī Ziemeļeiropas Basketbola līgā (NEBL).

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

     [+] [-]

, 2019-09-21 11:01, pirms 5 gadiem
Ne tikai dēļ FIBA bet arī dēļ šī spāņu sūda brāļa nacionālajām izlasēm kvalifikācija pasaules čempionātam un olimpiskajām spēlēm ir sačakarēta...