Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izveidota darba grupa sporta nozares pārvaldības un finansēšanas modeļa maiņai

Ints Megnis
Ints Megnis

Izveidota darba grupa sporta nozares pārvaldības un finansēšanas modeļa maiņai
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

Oficiāli izveidota darba grupa ministru prezidenta Māra Kučinska vadībā, kurai nepieciešams sagatavot priekšlikumus par sporta valsts pārvaldības finansējuma modeļa maiņu, kas veicinātu augstus sasniegumus sportā, kā arī sportiskas un veselīgas sabiedrības attīstību.

Pagājušajā mēnesī tika izveidota iniciatīva "Es atbalstu sportu!", kurā apvienojušās daudzas sporta organizācijas, treneri, sportisti, vēloties panākt uzlabojumus sporta sistēmā gan profesionālajā, gan skolu līmenī. Kā galvenais iniciatīvas rašanās iemesls tiek minēts, ka šogad Latvijā padarīti nelabvēlīgāki apstākļi ziedošanai, kas sporta federācijām un sportistiem likšot sākt "izdzīvošanas čempionātu". Sporta federācijām šī gada sākumā par 51% krities saņemto ziedojumu apmērs, turklāt gada turpinājumā šis kritums varētu būt vēl dramatiskāks.

Lai šo problēmu risinātu, izveidota sporta grupa, kuru vadīs Kučinskis. Tajā būs arī akciju sabiedrības "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, Eiropas Handbola izpilddirekcijas loceklis, Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kā arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Darba grupai uzdots sagatavot un līdz 2018. gada 31. oktobrim iesniegt Valsts kancelejā priekšlikumus par sporta valsts pārvaldības modeļa maiņu, lai nodrošinātu sporta nozares efektīvu pārvaldību un pienācīgu pārstāvniecību valdībā, kā arī izvērtēt esošo sporta nevalstisko organizāciju darbības modeli, lai veidotu efektīvu sadarbību ar nevalstiskā sektora partneriem. Līdz ar to noprotams, ka sporta nozari varētu vairs nepārvaldīt Izglītības un zinātnes ministrija. Tāpat uzdots iesniegt priekšlikumus par sporta valsts finansējuma modeļa maiņu, lai ieviestu caurskatāmu un efektīvu finansējuma izlietojumu.

Izmantotie resursi:
https://m.likumi.lv/doc.php?id=301753