Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas futbola leģenda: "Neimārs, Kavani un Mbapē Parīzē nav varoņi, viņi ir egoisti"

Rolands Eliņš

Francijas futbola leģenda: "Neimārs, Kavani un Mbapē Parīzē nav varoņi, viņi ir egoisti"
PSG lielais trio. Foto: AFP/Scanpix

Viens no 20. gadsimta izcilākajiem Francijas futbolistiem Žans Pjērs Papēns publiski izteicies, ka Parīzes „Saint Germain” līderiem Neimāram, Edinsonam Kavani un Kilianam Mbapē jāsāk strādāt komandas labā un vairāk palīdzēt aizsardzībā, citādi komandas sapnis par uzvaru UEFA Čempionu līgā nekad nepiepildīsies.

Pēc PSG nepārliecinošā snieguma Francijas čempionāta sezonas ievadā, kas gan netraucēja svinēt uzvaras visās spēlēs, un PSG zaudējuma Čempionu līgas pirmajā mačā kritiku Parīzes komandas līderiem veltījis Žans Pjērs Papēns, 1991. gada „Ballon d`Or” balvas ieguvējs, kurš savā karjerā guvis 30 vārtus Francijas izlasē un kopā ar „Milan” triumfējis Čempionu līgā.

„Parīzes sastāvā Neimārs, Kavani un Mbapē nav varoņi, viņi ir egoisti,” intervijā „Le Parisien” izteicās Papēns. „Pienāk brīdis, kad, vienalga, kāds ir tavs statuss, nepieciešams ziedoties komandai. Ir atšķirība starp futbola zvaigznēm, ko redzam ārzemēs un ko redzam Francijā. Francijā mums radies iespaids, ka lielās zvaigznes nevar kontrolēt. Bet kāpēc „Liverpool” var ielikt savas zvaigznes ierindā, bet mēs ne? Kad Neimārs spēlēja Barselonā, viņš laiku pa laikam spēlēja arī aizsardzībā.”

„Skaidrs, ka šiem spēlētājiem futbola kvalitāte nezūd, tā ir ierakstīta viņu DNS. Tā nav problēma,” sacīja Papēns. „Taču viņiem jāsanāk kopā, jāļauj, lai pārējie spēlētāji komandā iegūtu no viņu kvalitātēm un attiecīgi uzlabotu savu spēli. Nevar būt tā, ka viņi satraucas par to, kurš ir galvenā zvaigzne komandā. Kluba mērķis ir uzvarēt Čempionu līgā. Ja spēlētāji nesaņemsies un nemainīs savu attieksmi, viņi nekad to neizdarīs.”

Papēns norādīja, ka PSG būtu ļoti nepieciešama spēle, kurā komandas līderi ar piemēru apliecinātu savu psiholoģisko noturību un izcīnītu uzvaru: „PSG šajā sastāvā vēl nav uzvarējusi lielisku komandu. Tāda viena spēle varētu izrādīties par cementu, kas saliek komandu kopā, lai pēc dominēšanas Francijā tā varētu dominēt arī Eiropā.”

Izmantotie resursi:
leparisien.fr
PSG news: Neymar, Mbappe and Cavani slammed by...

  +8 [+] [-]

, 2018-09-20 19:56, pirms 6 gadiem
Latviski pareizi būtu DNS nevis DNA, bet literāri labāk būti bijis "ierakstīts gēnos..."

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 20:05, pirms 6 gadiem
slims esi? Eliņššš labāķ zin. būtu paturējis savu stulbo nekulturālo komentāru pie sevis. žurnālists atradies. Ja Eliņš saka DNA, tad ir DNA...