Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgu ievadīs Ikaunieka un Vaņina spēles, kā arī "Milan" viesošanās Luksemburgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas līgu ievadīs Ikaunieka un Vaņina spēles, kā arī "Milan" viesošanās Luksemburgā
"AC Milan" uzbrucējs Gonzalo Igvains. Foto: AP/Scanpix

Šovakar startēs UEFA Eiropas līgas jaunā sezona. Laukumā dosies vairākas pazīstamas komandas, piemēram, "Chelsea", "Arsenal", "Marseille", "Sevilla", "AC Milan", kā arī Latvijas izlases futbolistu Andra Vaņina un Dāvja Ikaunieka pārstāvētās vienības. Spēles sāksies pulksten 19:55 un 22:00.

24 gadus vecais uzbrucējs Dāvis Ikaunieks divas sezonas pārstāvēja Jihlavas "Vysocina". Pērn viņš 27 spēlēs guva desmit vārtus un tika atzīts par Čehijas čempionāta labāko ārzemnieku, neskatoties uz komandas izkrišanu no līgas. Kuldīdznieka talantu novērtēja čehu trešais spēcīgākais klubs "Jablonec", kam automātiski pienācās vieta Eiropas līgas grupu turnīrā, un šovakar priekšā pirmā spēle.

Pulksten 19:55 čehi viesosies pie Francijas kluba "Rennes". Ikaunieks jaunajā sezonā laukumā devies piecās spēlēs, vienu sākot starta sastāvā. Savukārt Latvijas izlases rindās viņš aizvadīja 61 minūti drausmīgajā neizšķirtā pret Andoru. Vēl K grupā cīnīsies Kijevas "Dinamo" un "Astana".

"Rennes" ar 38 spēlēs sakrātajiem 58 punktiem pagājušo sezonu noslēdza Francijas čempionāta piektajā vietā, priekšā palaižot PSG, "Monaco", "Lyon" un "Marseille". Komandu pārstāvējuši tādi futbolisti kā Petrs Čehs, Usmans Dembelē, Joans Gurkufs, Mikaēls Silvestrs, Silvēns Viltors un Asamoā Gjans, un arī tagad sastāvā atrodami pazīstami vārdi.

Šovasar no PSG pārnāca Hatems Ben Arfa, kurš aizvadījis 15 spēles Francijas izlasē, taču līdz galam nav izmantojis savu potenciālu. Komandas kapteinis ir balsta pussargs Benžamēns Andrē, kurš "Rennes" pārstāv četrus gadus. Par ļoti talantīgu tiek uzskatīts malējais uzbrucējs Ismaila Sars, kurš 20 gadu vecumā aizvadījis 17 mačus Senegālas izlasē, un viņš piedalījās arī Pasaules kausā.

38 gadus vecais Latvijas izlases kapteinis Andris Vaņins spēlē Šveices klubā "Zurich", un pulksten 22:00 viņam priekšā izbraukuma spēle pret Larnakas AEK no Kipras. Pagājušo sezonu Cīrihe pabeidza ceturtajā vietā, taču Eiropas līgas kvalifikācijā nebija jāspēlē, jo Šveices kausa finālā ar 2:1 tika pieveikta čempione Bernes "Young Boys". Sezonas kopvērtējumā komandas šķīra 35 punkti, taču vienā spēlē "Zurich" bija pārāka.

Vaņins nule sargāja komandas vārtus kausa mačā, tomēr svarīgākās spēles viņš vēro no malas, tāpat kā pērno kausa finālu. Priekšroka tiek dota 25 gadus vecajam šveicietim Janikam Breheram. AEK kļuva par Kipras ceturto spēcīgāko vienību, kvalifikāciju sākot no otrās kārtas, bet problēmas neradās – 4:0 pret īru "Dundalk", 7:0 pret austriešu Grācas "Sturm" un 4:1 pret slovāku "Trencin". Vēl A grupā spēlēs Leverkūzenes "Bayer" un Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas.

Eiropas līgā šosezon netrūks skaļu vārdu. Londonas "Chelsea" bez Edena Azāra sāks ar izbraukuma spēli pret Saloniku PAOK. Cita Londonas komanda "Arsenal" mājās uzņems Poltavas "Vorskla". "Marseille", kas pērn spēlēja finālā, spēkosies ar Frankfurtes "Eintracht". Interesants duelis gaidāms Leipcigā – vietējais RB uzņems Zalcburgas RB jeb mātes komanda spēkosies pret meitas komandu.

Vēsturiska diena būs Luksemburgas futbolam, jo čempione "Dudelange" kļuva par pirmo komandu, kurai izdevies kvalificēties Eirokausu grupas turnīram. Izšķirošajā kārtā ar 5:2 tika pieveikta rumāņu "Cluj". Turklāt pirmais mačs būs ievērojams – spēle savā laukumā, un pretiniekos slavenais "AC Milan". Tiesa, Itālijas čempionāts sācies ar palielu buksēšanu – trīs spēles un četri punkti dod tikai 15. vietu. Īpaši jāizceļ piedzīvotais zaudējums – Milāna viesos bija vadībā ar 2:0, taču beigās ar 2:3 piekāpās "Napoli".

Spēles 19:55

Rapid – Spartak Moskva
Villarreal – Rangers
Lazio – Apollon
Marseille – Frankfurt
Genk – Malmo
Besiktas – Sarpsborg
Akhisar – Krasnodar
Sevilla – Standard
Dynamo Kyiv – Astana
Rennes – Jablonec
Vidi – BATE
PAOK – Chelsea

Spēles 22:00

Ludogorets – Leverkusen
AEK – Zurich
Celtic – Rosenborg
Leipzig – Salzburg
Slavia – Bordeaux
Kobenhavn – Zenit
Dinamo Zagreb – Fenerbahce
Spartak Trnava – Anderlecht
Arsenal – Vorskla
Sporting – Qarabag
Olympiacos – Betis
Dudelange – Milan

  +3 [+] [-]

, 2018-09-20 11:37, pirms 6 gadiem
Baltija ir tāda futbola perifērija.

Faktisi var vispār teikt, ka mēs uz tās kartes neeksistējam kā reģions.

     [+] [-]

, 2018-09-20 12:00, pirms 6 gadiem
Luksenburgā futbols ļoti progresējis, ja spēlē Eiropas līgas grupu turnīrā.

     [+] [-]

, 2018-09-20 12:01, pirms 6 gadiem
DaMarcus rakstīja: Baltija ir tāda futbola perifērija.

Faktisi var vispār teikt, ka mēs uz tās kartes neeksistējam kā reģions.
Latvija, Latvija, tomēr D.Ikaunieks un Vaniņš. Latvijas izlase.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 12:59, pirms 6 gadiem
DaMarcus rakstīja: Baltija ir tāda futbola perifērija.

Faktisi var vispār teikt, ka mēs uz tās kartes neeksistējam kā reģions.
Tā tas šobrīd ir. Vēl 2000. gadu sākumā aina bija drusku labāka - Skonto tomēr bija reģionā zināms vārds, bija spēlētāji Premjerlīgā, La Liga, stipros Krievijas un Ukrainas klubos, baltieši bija Fullham, Southempton, Arsenal, Valencia, Sunderland, Porto, CSKA, Kijevas Dinamo... Grūti to šobrīd iztēloties.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 13:08, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tā tas šobrīd ir. Vēl 2000. gadu sākumā aina bija drusku labāka - Skonto tomēr bija reģionā zināms vārds, bija spēlētāji Premjerlīgā, La Liga, stipros Krievijas un Ukrainas klubos, baltieši bija Fullham, Southempton, Arsenal, Valencia, Sunderland, Porto, CSKA, Kijevas Dinamo... Grūti to šobrīd iztēloties.
Jā, un Skontiks bija Sadraudzības kausā milzis, no kā mīza Maskavas Spartaks, Ventspils spēlēja Eiropas līgā, Latvija tika uz EURO, pēc vairakiem gadiem Igaunija apstājās play off, neviens ļaunakajos murgos neredzeja, ka Latvija un Lietuva ir aiz 100-nieka FIFA rangā.... Un tas viss 2000.-2009. gadā, tagad faktiski nekā... Kam no baltiešiem sānakusi, pēdējos 5 gados, vērā ņemama Eiropas toplīgu karjera? Klavans un Rudņevs.

     [+] [-]

, 2018-09-20 13:37, pirms 6 gadiem
D.Ikauniekam pret Rennes. Tikko Ventspils ar citu Francijas klubu Bordeaux spēlēja. Gan jau, ka viegli nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 13:40, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tā tas šobrīd ir. Vēl 2000. gadu sākumā aina bija drusku labāka - Skonto tomēr bija reģionā zināms vārds, bija spēlētāji Premjerlīgā, La Liga, stipros Krievijas un Ukrainas klubos, baltieši bija Fullham, Southempton, Arsenal, Valencia, Sunderland, Porto, CSKA, Kijevas Dinamo... Grūti to šobrīd iztēloties.
Žēl, ka FC Riga Sofijas CSKA 11m zaudēja. Tā varētu domāt, ka futbols Latvijā atdzīvojas.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 13:43, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Jā, un Skontiks bija Sadraudzības kausā milzis, no kā mīza Maskavas Spartaks, Ventspils spēlēja Eiropas līgā, Latvija tika uz EURO, pēc vairakiem gadiem Igaunija apstājās play off, neviens ļaunakajos murgos neredzeja, ka Latvija un Lietuva ir aiz 100-nieka FIFA rangā.... Un tas viss 2000.-2009. gadā, tagad faktiski nekā... Kam no baltiešiem sānakusi, pēdējos 5 gados, vērā ņemama Eiropas toplīgu karjera? Klavans un Rudņevs.
Tas viss bija lieliski. Un visu aizlaida podā, neattīstot infastruktūru, neaudzinot jaunos trenerus, sēžot uz lariem. Zivs galva jau tad bija sapuvusi, nu puve pārņēmusi visu....No tiem laikiem palikušas tika labās atmiņas. Tomēr vēl uz vienu lietu ceru - tā laika spēlētāji, kuri redzēja lielo futbolu klātienē, bija tajā iekšā tagad strādā par treneriem tas varētu būt lielākais ieguvums nākotnes kontekstā.

     [+] [-]

, 2018-09-20 21:38, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: D.Ikauniekam pret Rennes. Tikko Ventspils ar citu Francijas klubu Bordeaux spēlēja. Gan jau, ka viegli nebūs.
Ikaunieks silda beņķi.