Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulim 25 minūtes un -2 zaudējumā, negatīvs arī Sotnieks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bārtulim 25 minūtes un -2 zaudējumā, negatīvs arī Sotnieks
Oskars Bārtulis un Džonatons Blūms
Foto: hcadmiral.ru

Kontinentālajā hokeja līgā piekto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs piedzīvoja Vladivostokas "Admiral", kas mājās izsēja divu vārtu pārsvaru un pēcspēles metienos ar 3:4 atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. Komandas kapteinis Oskars Bārtulis spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Lai atklātu mača rezultātu, Vladivostokas "Admiral" bija nepieciešamas tieši septiņas minūtes. Laukuma saimnieki tika pie skaitliskā vairākuma, sekoja piespēle no labās malas uz kreiso, izplešot Kazaņas "Ak Bars" aizsardzību, un vārtu priekšā nepieskatīs palika Dmitrijs Sajustovs, kurš meistarīgi pielika nūju. Tomēr sāncenši ātri panāca izlīdzinājumu, pretuzbrukumā pie atlēkušas ripas tiekot kapteinim Aleksandram Svitovam.

Tomēr pirmās trešdaļas beigās Vladivostokas "Admiral" vēlreiz realizēja vairākumu un atgriezās vadībā. Plaukstas metienu no zilās līnijas izdarīja amerikāņu aizsargs Džonatons Blūms, kurš savainojuma dēļ spēlē aizsargmaskā, vārtsarga atvairītā ripa uzlidoja augstu gaisā un atrada ceļu vārtos. 24. minūtē pārsvars tika dubultots - 3:1 panāca Artjoms Zemčjonoks, kurš pēc spiediena bija precīzs no distances.

Taču ar to uzvarai nepietika. Vēl otrajā trešdaļā vēlreiz izcēlās Svitovs, atkal izmantojot ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā, bet izlīdzinājumu 45. minūtē panāca Fjodors Malihins, kurš savāca atlēkušo ripu un panāca 3:3. Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā vienīgais rezultatīvais mēģinājums padevās Vladimiram Tkačovam no Kazaņas "Ak Bars" - uzvara ar 4:3. Divus gadus jaunākajam Vladivostokas "Admiral' uzbrucējam Vladimiram Tkačovam bullīti realizēt neizdevās.

Vladivostokas "Admiral" kapteinis Oskars Bārtulis spēlēja pirmajā maiņā, laukumā pavadot 25 minūtes un 22 sekundes, kas bija ilgākais laiks komandā. Viņš izdarīja divus metienus un divus spēka paņēmienus, tomēr maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Ar desmit mačos sakrātajiem 11 punktiem "Admiral" ieņem 12. vietu Austrumu konferencē.

Astoto vietu ieņem Habarovskas "Amur", kas ar 1:0 pieveica devītajā vietā esošo Toljati "Lada". Uzvaras vārtus nepilnas deviņas minūtes līdz noslēgumam piemeta Vladislavs Ušeņins, kurš saņēma piespēli no aizvārtes un izdarīja netraucētu metienu no tuvas distances, bet visus 26 pretinieku metienus atvairīja somu vārtsargs Juha Metsola.

Kristaps Sotnieks darbojās Toljati "Lada" pirmajā aizsargu pārī, spēlējot 20 minūtes un 34 sekundes. Viņš bija laukumā, kad pretinieki guva vienīgos vārtus, tādējādi nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1. Sotnieka kontā arī divi metieni pa vārtiem un trīs spēka paņēmieni. Edgars Masaļskis, kurš aizvadījis tikai vienu spēli, atkal palika rezervē, bet konkurents Iļja Ježovs vairākas reizes glāba komandu no nonākšanas iedzinējos.