Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pogodins: "Kur tas redzēts, ka 20-gadīgs prasa maiņu pēc 45 minūtēm?"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pogodins: "Kur tas redzēts, ka 20-gadīgs prasa maiņu pēc 45 minūtēm?"
Sergejs Pogodins, ''Daugavpils'' galvenais treneris
Foto: bfcdaugava.lv

Piedāvājam treneru Vitālija Astafjeva un Sergeja Pogodina sacīto pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Daugavpili" un "Jelgavu" (0:2).

Vitālijs Astafjevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Pret "Daugavpili" mums vienmēr nav viegli un arī pēdējā apļa spēle nebija izņēmums - nācās pielikt maksimālas pūles, kaut arī sastāva un vecuma ziņā... var teikt, pretī stājās jaunieši. Un tomēr bija nepatīkami brīži - varējām ielaist vārtus un, ja 1.puslaikā neiesistu lieliskus vārtus, kad Suškins nodemonstrēja savu meistarību, nezinu, kā beigtos spēle, jo visas spēles garumā bija cīņa, bija pretinieka vēlme iesist mums vārtus. Savukārt mēs nedrīkstam zaudēt punktus, jo cīņa par medaļām ir saasinājusies. Labi, ka iesitām otros vārtus - tas mūs mazliet nomierināja, tiesa, galotne tāpat bija saspringta. Apsveicu savu komandu, līdzjutējus ar uzvaru. Tagad gaidīsim ciemos "Skonto"."

Sergejs Pogodins, "Daugavpils" galvenais treneris: "Jau ar spēles pirmajām minūtēm pretinieks uzdeva lielu tempu. Vienmēr puišiem saku, ka nekad nevajag vienkārši atsisties, jāspēlē uz pretuzbrukumiem, jādarbojas drosmīgāk, taču tik un tā jūtamas kaut kādas bailes. Pretinieks, tā autoritāte vai kas cits nospiež. Tikai, kad rezultāts vairs nespiež [domāts, kad komanda jau ir iedzinējos - aut.], puiši atbrīvojas un vairāk vai mazāk sāk spēlēt futbolu. Laikam tas ir jaunatnei raksturīgi psiholoģijā - nestabilitāte. Vienu spēli var nospēlēt labi, bet trīs citas tīri psiholoģiskā ziņā negatavi. Ielaidām 16.minūtē, bija pozicionālas kļūdas. Pieredzējušiem spēlētājiem nebūtu jābūt tādām kļūdām. Nesaprašanās - te vārtsargs spēlēs, te aizsargs. 2.puslaikā centāmies lauzt cīņas gaitu. Taču atkal - viens ir spēlēt uzbrukumā pozicionāli, kaut kas cits ir spēlēt pretuzbrukumos. Neielaižot otros vārtus, varbūt mums kādā brīdī paveiktos un atrastu iespēju iesist. Taču ielaidām otros un spēle lielā mērā bija uztaisīta. Tiesa, momenti vēl bija - neatceros, Mahņovs vai kurš tur soda sitienu varēja iesist. Būtu iesituši, sāktos haoss, kāds stūra sitiens, soda sitiens, varētu iebakstīt vēl vienus vārtus. Pagaidām izskatāmies tā..."

Pirmos vārtus guvis Musa. Vai viņš varētu iegūt lielāku spēles laiku?
Astafjevs: "Jāskatās ne tikai tas, cik viņš var vārtus gūt, bet arī cik labuma dot komandai. Ne velti viņš nāk uz maiņu, izgāja kā otrais, tātad progress ir acīmredzams, viņš jau ir tuvāk pamatsastāvam. Tomēr ir lietas, pie kurām vēl jāstrādā - pirmkārt, tā ir spēle aizsardzībā. Bet tā esmu apmierināts, ka viņš iznāca un guva tik svarīgus vārtus. Viņš ir komandā, rēķinos ar viņu."

Vai jau šodiena bija kā gatavošanās spēlei pret "Mettu" vai atsevišķi gatavojāties pret "Jelgavu"?
Pogodins: "Protams, ka katrai spēlei gatavojamies. Mēs nešķirojam spēles, vai tā būtu "Metta" vai "Skonto". Gatavojamies pret jebkuru un esam gatavi jebkuram sagādāt problēmas. Vienmēr spēlēsim uz uzvaru, vismaz centīsimies to izdarīt. Kas tas tāds - šai gatavošos, šai nē? Skaidrs, ka man ir pretenzijas gan pret mūsu jaunatni, gan pret visu Latvijas jaunatni - pret to, kā viņi gatavojas spēlēm. Nevar 20 gadus vecs spēlētājs prasīt maiņu, nenospēlējot 90 minūtes. Prasa maiņu pēc 45 minūtēm - kur tas ir redzēts? Man vajag veikt maiņas uzbrukumā, bet man balsta pussargs prasa maiņu. Kas tas tāds ir? Tās gan vairāk iekšējas pretenzijas savai komandai. Gatavojamies katrai spēlei."

  -1 [+] [-]

, 2015-09-20 10:40, pirms 9 gadiem
labs, un ja reizē trīs prasa .

  +4 [+] [-]

, 2015-09-20 10:47, pirms 9 gadiem
"Skaidrs, ka man ir pretenzijas gan pret mūsu jaunatni, gan pret visu Latvijas jaunatni - pret to, kā viņi gatavojas spēlēm." - pretenzijas ir kopumā pret to, kā tiek gatavota jaunatne Latvijas futbolā!

  -2 [+] [-]

, 2015-09-20 11:46, pirms 9 gadiem
Tā ir Latvijas bumbas spārdītāju skarbā realitāte!!