Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Popkovs: "Cilvēks var nošaut ar automātu, bet vienalga viņu var attaisnot"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Popkovs: "Cilvēks var nošaut ar automātu, bet vienalga viņu var attaisnot"
Jurijs Popkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pēc "Daugavas" komandu derbija pie Daugavas upes rīdzinieku galvenais treneris Jurijs Popkovs vēlreiz pieskārās tiesāšanas jautājumam, savukārt Ivans Tabanovs aicināja savus spēlētājus noticēt saviem spēkiem.

Jurijs Popkovs, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris: "Spēles rezultāts ir likumsakarīgs. Spēlētāju klase ir atšķirīga, tas arī jutās pirmajā puslaikā. Diemžēl vēl pilnībā neesam atguvušies pēc iepriekšējās spēles, diskvalifikāciju dēļ nevarēja spēlēt divi mūsu pamatpussargi [Gramovičs un Gripa], kuri nosaka komandas sniegumu. Mūsu komandā savākti futbolisti, kuri nekad nav spēlējuši augstā līmenī. Ļoti daudz jaunu puišu, viņiem trūkst pieredzes cīņā par punktiem. Individuāli viņi ir spējīgi, bet komandas darbības vēl nav tik augstā līmenī. Gribētu izcelt mājinieku spēli pirmajā puslaikā, kuri izmantoja savas iespējas. Grūti pateikt, vai tur bija 11 metru soda sitiens, līdzīga situācija bija arī iepriekšējā mačā. Mūsdienās futbola noteikumi ir unikāli! Viss ir kā dzīvē - cilvēks var nošaut citu ar automātu, bet viņu var attaisnot. Tas pats ir arī futbolā, noteikumi ir unikāli. Gribētu uzslavēt savus puišus par sniegumu otrajā puslaikā, jo bija pazudusi sākotnējā bijība. Sākām kaut ko veidot uzbrukumā, bet trūka precīza noslēguma. Novēlu "Daugavai", kurai ir lielisks sastāvs, veiksmi."

Ivans Tabanovs, Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris: "Pēc zaudējuma Ventspilī centāmies atgūties, mums bija jāatjaunojas. Galvenais uzdevums bija iegūt trīs punktus, negūt traumas un nevajadzīgus noraidījumus. Tas arī izdevās. Protams, ka gribējām parādīt arī skaistu futbolu, kas epizodiski izdevās. Lai nu kā, galvenais bija iegūt trīs punktus.

Edgars Jermolajevs nospēlēja ļoti labi. Es viņam jau iepriekš teicu, ka viņš savu iespēju sagaidīs, galvenais ir trenēties. To viņš arī darīja, nekādu pretenziju pret viņa darbību treniņos. Ja viss būs kārtībā, domāju, ka viņš spēlēs arī turpinājumā.

Viena spēle seko cita citai, tādēļ ļoti svarīgi ir atjaunoties. Pēc uzvarētām spēlēm tas padodas vieglāk. Centīsimies labi nospēlēt arī pret "Spartaku". Daudz kas būs atkarīgs no pašiem futbolistiem - kā viņi pavadīs savu brīvo laiku, gatavojoties spēlēm.

Šosezon mēs izbraukumā pret līderiem spēlējam sliktāk. Manuprāt, futbolisti vēl īsti nav sapratuši, ka viņi var iegūt pirmo vietu. Viņiem ir jāapzinās, ka viņi ir laba līmeņa spēlētāji. Mājas mačos var redzēt, ka mēs varam apspēlēt visus pretiniekus, bet viesos tas nesanāk. Kad puiši sapratīs, ka var uzvarēt arī viesos, tad nebūs problēmu ne pret "Skonto", ne "Metalurgu"."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja