Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PČ priekšvakarā pozitīvas dopinga analīzes kanoe airēšanas čempionei

Rolands Eliņš

PČ priekšvakarā pozitīvas dopinga analīzes kanoe airēšanas čempionei
Lorensa Vensāna-Lapointa. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

11-kārtējā pasaules čempione kanoe airēšanā Lorensa Vensāna-Lapointa nevarēs startēt pasaules čempionātā, jo viņai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes un piešķirta pagaidu diskvalifikācija. Pasaules čempionāts Ungārijā sāksies jau rītdien.

27 gadus vecā Lorensa Vensāna-Lapointa, Kanādas sportiste, ir izcīnījusi 11 zelta medaļas pasaules čempionātos. Viņai ir seši tituli 200 metru distancē, četri titulu 500 metru distancē divniekos, kā arī zelta medaļa 5km distancē.

Viņai tieši pirms šī gada pasaules čempionāta bijušas pozitīvas dopinga proves, un viņai liegta dalība sacensībās līdz turpmākam lēmumam.

„Esam ļoti vīlušies, ka šāds atgadījums pieredzēts tieši pirms mūsu gada lielākā notikuma,” situāciju komentējis Starptautiskās kanoe federācijas ģenerālsekretārs Simons Tulsons. „Taču mums visiem ir jāciena sportistes tiesības uz privātumu, tādēļ no mūsu puses par šo lietu plašāku komentāru nebūs līdz lietas izskatīšanas beigām.”

Pati sportiste Kanādas medijiem norādījusi, ka notikušais ir viņu šokējis, jo viņai nav ne jausmas, kā aizliegtās vielas varētu būt nokļuvušas viņas organismā. Vensāna-Lapointa, viena no Kanādas cerībām Tokijas olimpiskajās spēlēs, noliedza, ka būtu dopingu lietojusi apzināti.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/canoeing/...
https://www.cbc.ca/sports/olympics/...