Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Rīgā spēlējušais "Crvena Zvezda" līderis Radoņičs tiks pārdots par 12 miljoniem eiro

Agris Suveizda

Rīgā spēlējušais "Crvena Zvezda" līderis Radoņičs tiks pārdots par 12 miljoniem eiro
Nemaņa Radoņičs pret Alekseju Višņakovu
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Francijas futbola klubs Marseļas "Olympique" ir panācis vienošanos ar Belgradas "Crvena Zvezda" par Serbijas izlases malējā pussarga Nemaņas Radoņiča transfēru, vēsta RMC.

Serbijas čempione "Crvena Zvezda" rītvakar savā laukumā uzsāks cīņu par iekļūšanu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, savā laukumā uzņemot Austrijas grandu "Salzburg". Atbildes spēle notiks 29. augustā, un Belgradas un Marseļas klubi ir vienojušies, ka Radoņiča pāreja notiks tikai pēc atbildes spēles, lai komandas līderis varētu palīdzēt svarīgajos Čempionu līgas mačos.

22 gadus vecais malējais pussargs Belgradas "Crvena Zvezda" pievienojās iepriekšējā vasarā, parakstot četru gadu līgumu, bet pirms tam viņš piederēja Itālijas "Roma" un divas sezonas īrē pavadīja Serbijas klubā "Čukarički". Iepriekšējā sezonā Radoņičs Serbijas Superlīgā aizvadīja 28 spēles, no kurām gan sāka vien 16, guva piecus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Čempionu līgas kvalifikācijā Radoņičs sešās spēlēs guva četrus vārtus. Pirmos trīs viņš iesita Marijampoles "Sūduvai" (3:0, 2:0), bet ar ceturtajiem ieveda "Crvena Zvezda" play-off kārtā, pagarinājumā izraujot panākumu pār Trnavas "Spartak" (1:1, 2:1). Radoņičs sāka arī abas spēles pret Jūrmalas "Spartaku" (0:0, 2:0), taču vārtus neguva.

Par Radoņiča pakalpojumiem nopietni interesējās arī Spānijas "Sevilla", taču izšķirošais faktors acīmredzot bijis Marseļas "Olympique" galvenais treneris Rudi Garsija, kurš jau iepriekš zināja Radoņiču – kamēr Garsija vadīja "Roma" pieaugušo komandu, Radoņičs pievienojās kluba jauniešu vienībai. Pārejas maksa būs 12 miljoni eiro. Serbijas izlasē Radoņičs ir aizvadījis piecas spēles un divos mačos izgāja uz maiņu arī Pasaules kausa finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...