Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" piesaista NBA spēlējušo Bleku, Šengelija pagarina līgumu ar "Baskonia"

Andrejs Siliņš

"Maccabi" piesaista NBA spēlējušo Bleku, Šengelija pagarina līgumu ar "Baskonia"
Teriks Bleks
Foto: AFP / Scanpix

Izraēlas čempione basketbolā Telavivas "Maccabi" parakstījusi līgumu uz vienu sezonu ar amerikāņu centra spēlētāju Teriku Bleku, kurš līdz šim spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Savukārt Spānijas vicečempione Vitorijas "Baskonia" pagarinājusi līgumu ar gruzīnu spēka uzbrucēju Torniki Šengeliju.

26 gadus vecais Bleks pagājušajā sezonā spēlēja Hjūstonas "Rockets" rindās, 51 mačā vidēji laukumā pavadot 10,5 minūtes un gūstot 3,5 punktus, kā arī izcīnot 3,2 atlēkušās bumbas. 206 centimetrus garais un 113 kilogramus smagais Bleks ienāca līgā 2014. gadā tieši "Rockets" rindās, bet vēlāk uzspēlēja trīs sezonas arī Losandželosas "Lakers". 2014./2015. gada sezonā "Lakers" rindās Bleks vidēji 21 minūte guva 7,2 punktus un izcīnīja 6,3 bumbas.

Līgumu ar "Maccabi" basketbolists noslēdzis uz vienu sezonu. "Maccabi" šajā starpsezonā piesaistīja arī citu amerikāņu centru Džoniju O'Braientu, kurš iepriekš četras sezonas pavadīja dažādās NBA komandās. Pretējā virzienā savukārt devies austrāliešu spēka uzbrucēj Džona Boldens, kurš pievienojies Filadelfijas "76ers".

Telavivas superklubam šovasar pievienojās arī aizsargi Skotijs Vilbekins un Kendriks Rejs, kā arī uzbrucēji Nimrods Levi un ASV dzimušais un augušais itālietis Andželo Kalojaro.

"Baskonia" tikmēr pagarinājusi līgumu ar komandas kapteini Torniki Šengeliju. Gruzīnu uzbrucējs pagājušajā sezonā Eirolīgā vidēji 25,5 minūtēs guva 13,7 punktus, izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles, izpelnoties vietu Eirolīgas sezonas simboliskajā pieciniekā. Jaunais līgums būs spēkā līdz 2022. gada vasarai.

26 gadus vecais Šengelija pārstāv "Baskonia" kopš 2014. gada, pirms tam divas sezonas gruzīns spēlēja NBA, bet karjeras ievadā pārstāvēja spāņu "Valencia" un beļģu "Spirou" un "Verviers".

Itālijas čempione Milānas "Olimpia", ko pārstāv Dairis Bertāns, cenšas pārdot amerikāņu saspēles vadītāju Džordanu Teodoru. 28 gadus vecais basketbolists pirms gada parakstīja divu gadu līgumu ar "Olimpia" un sezonas ievadā kļuva par Itālijas superkausa MVP, tomēr turpinājumā aizsargs iedzīvojās savainojumā, bet pēc tā vairs netika iesaistīts mačos.

Klubs ar spēlētāju nerēķinās, un Teodors nepiedalās Milānas pirmssezonas nometnē, taču abas puses vēl nav panākušas vienošanos par līguma izpirkšanu. 183 centimetrus garais aizsargs iepriekš spēlējis Turcijā, Vācijā, Francijā, Dominikānā un Puertoriko.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja