Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karstā čempione "Riga" uzņems melnajā joslā nonākušo "Ventspili"

Emils Ozerinskis

Karstā čempione "Riga" uzņems melnajā joslā nonākušo "Ventspili"
Jevgeņijs Kozlovs. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

"Optibet" futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošajā kārtā turnīra līderpozīciju pārņēmusī "Riga" tiksies ar pēdējos trīs mačos nevienu uzvaru neguvušo "Ventspili". Visus trīs šī vakara mačus translēs Sportacentrs.com TV.

Šī vakara karstākais mačs gaidāms "Skonto" stadionā, kur lieliskā noskaņojumā esošā divkārtējā valsts čempione "Riga" uzņems trīs spēlēs pēc kārtas fiasko piedzīvojušo "Ventspili". Divus pēc kārtas valsts čempiontitulus izcīnījusī galvaspilsētas komanda sākusi nopietni bruģēt ceļu pretī trešajam titulam. Iepriekšējā kārtā "Riga" apspēlēja savu galveno konkurenti RFS, tādējādi apturot pretinieku uzvaru sēriju un pagarinot savu panākumu joslu līdz sešām uzvarām pēc kārtas. Savstarpējā cīņā gūtais panākums Oļega Kononova trenētajai vienībai ļāvis pārņemt vadību Virslīgas turnīra tabulā. Ņemot vērā čempiones sastāva dziļumu, uzņemto tempu "Riga" futbolistiem vajadzētu spēt noturēt arī turnīra turpinājumā, kas ar mazāku resursu spēlējošajai RFS būs pamatīgs pārbaudījums. Tikmēr "Ventspils" sniegums pēdējos mačos bijis vairāk nekā neapmierinošs. No trīs pēdējām spēlēm, kurās kurzemnieki bija izteiktā favorītstatusā, "Ventspils" tika tikai pie viena punkta. To pašu nopelnot ar atvairītu pendeli pret "Mettu". Bez tā, ka ventspilnieku sniegums jau tā bijis ļoti blāvs, spēlē pret čempioni Kurzemes komandai nepalīdzēs arī diskvalifikācijas sapelnījušie Daniils Ulimbaševs un gruzīnu centra aizsargs Giorgi Rehviašvili.

Jau vairāk nekā 310 minūtes ventspilnieki pašu spēkiem nav guvuši vārtus. Vienīgais vārtu guvums šajā periodā Kurzemes komandai bija, kad no "Daugavpils" spēlētāja bumba ieleca savos vārtos. Sezonas ievadā trīs vārtus sasitušais Kaspars Svārups jau labu laiku pie punktiem vairs nav ticis. Arī Jevgeņijs Kozlovs apstājies uz trīs gūtu vārtu atzīmes. Tikmēr "Riga" rindās ir krietni vairāk tādu spēlētāju, kuri šajā sezonā jau ir guvuši vārtus, nekā tādu, kas palikuši ar "baranku" gūto vārtu ailītē. Rezultatīvākais ar četriem precīziem sitieniem bijis Kulē Mbombo, taču taisnības labad jāsaka, ka trīs no šiem vārtiem nākuši spēlē pret "Tukumu". Nozīmīgākos mačos vārtus guvis Felipi Brizola, kuram šosezon trīs vārtu guvumi.

Pērnās sezonas Virslīgas pēdējās kārtas spēlē "Metta" noņēma "Valmieras" futbolistiem no kaklā jau uzkarinātās bronzas medaļas. Mettieši atspēlējās no trīs vārtu deficīta (3:3), laupot valmieriešiem trešo vietu Latvijas čempionātā. Šī būs abu komandu pirmā tikšanās kopš tā vidzemniekiem sāpīgā mača. Šobrīd "Metta" ieņem sev tik ierasto pārspēļu pozīciju, taču zaļā komanda ir pietiekami tuvu konkurentiem, lai pacīnītos par augstāku vietu un izvairītos no spēlēšanas vēlajos rudens mačos pret 1. līgas vicečempioni. Astotajā kārtā "Metta" varēja ņemt trīs punktus pret ventspilniekiem, taču Danilu Perasolli neiesistās pendeles dēļ mettiešiem nācās samierināties ar vienu punktiņu. Tikmēr "Valmiera" pamatīgi atvēzējusies, lai piepildītu pērn nesasniegto mērķi - iegūtu medaļas. Pēc samocītajiem pirmajiem diviem mačiem pret Rīgas komandām, valmierieši turpinājumā zaudējumu sāpi nav jutuši. Vidzemnieki izcīnījuši jau trīs uzvaras pēc kārtas un ērti iekārtojušies trešajā pozīcijā. Pie labvēlīgiem spēļu iznākumiem "Valmiera" var vērā ņemami palielināt atstatumu no tuvākajiem sekotājiem.

"Mettas" galvenā cerība uzbrukumā Raimons Krollis šosezon izcēlies ar četriem vārtu guvumiem, taču spēlē pret "Ventspili" viņam laukumu nācās atstāt jau pēc septiņām minūtēm. Jaunais uzbrucējs cieta sadursmē ar pretinieku aizsargu un nevarēja maču turpināt. "Mettas" vārtos jau divas "sausās" spēles aizvadījis Helmuts Saulītis, kuram būs jāiztur pamatīgs spiediens no "Valmieras" uzbrukuma. Iepriekšējā mačā pret "Daugavpili" pārtrūka Tolu Arokodares piecu spēļu sērija, kurā tika gūti pa vieniem vārtiem katrā mačā. Taču arī bez staltā nigērieša valmieriešu rindās pietiek rezultatīvu izpildītāju. Pēc brīdinājumu normas sakrāšanas un vienas spēles izlaišanas, "Valmierai" laukumā varēs atgriezties Ēriks Punculs, kurš pagājušajā sezonā pret "Mettu" sasita trīs vārtus.

Šosezon jau divas reizes Virslīgas pastarītis "Tukums 2000" spējis atņemt punktus negataviem un savu problēmu nomocītiem pretiniekiem. Taču gaidāms, ka RFS būs pārāk ciets rieksts turnīra jaunpienācējam. Rīgas derbijā RFS cieta sāpīgu zaudējumu un savas dusmas varēs izgāzt tieši uz turnīra pastarīšiem. Viktors Morozs nav šajā sezonā īpaši uzticējies komandas tālākajiem rezervistiem un pēc zaudējuma derbijā diez vai atkārtos "Spartaka" kļūdu, veicot ļoti kardinālas izmaiņas spēlētāju virknējumā. Tukumnieki vārdos gan nepauž apmierinātību ar diviem izcīnītajiem neizšķirtiem, uzskatot, ka būtu vajadzējis šajos mačos ņemt uzvaras, kam gan Liepājas spēles gadījumā grūti nepiekrist. Tukumnieki cerības liek uz papildinājumiem vasaras pāreju periodā, kas atvērās vakardien.

Tukumnieku rindās par rezultatīvāko spēlētāju kļuvis savas pilsētas audzēknis Raivis Vītolnieks, kurš atgriezies dzimtajā komandā pēc vairāku sezonu pavadīšanas dažādās Polijas un Vācijas zemākajās līgās. Vītolnieks izcēlies ar diviem vārtiem divos iepriekšējos mačos. RFS rindās pret pastarīti iespēja uzlabot savu rezultativitāti varētu būt Brazīlijas uzbrūkošajam pussargam Emersonam, kurš divās spēlēs negūstot vārtus palaidis "bombardieru" tabulā sev priekšā Ņemaņu Belakoviču. Vakardien vakarā Sportacentrs.com rīcībā nonāca informācija, ka RFS vienojusies par rezultatīvā nigēriešu uzbrucēja Čininso Ofora pāriešanu uz galvaspilsētas komandu, kas vēlāk arī tika apstiprināta oficiāli.

Sportacentrs.com televīzijā futbola vakars sāksies ar spēli 18:00 no Daugavas stadiona, kur cīnīsies "Metta" un "Valmiera". Pēc šīs cīņas tiešraidē pulksten 20:00 pārslēgsimies uz "Skonto" stadionu, kur cīkstēsies čempione "Riga" un panākumu alkstošā "Ventspils". Savukārt maču starp tukumniekiem un RFS vērosim ierakstā pulksten 23:00 pēc raidījuma "Copes garša".

"Optibet" Virslīgas 9. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
21.07.18:00Metta - ValmieraSportacentrs.com TV
21.07.18:00Tukums 2000 - RFSSportacentrs.com TV
21.07.20:00Riga - VentspilsSportacentrs.com TV
22.07.18:00Daugavpils - SpartaksSportacentrs.com TV
22.07.19:00Jelgava - LiepājaBest4SportTV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga870120:521
2.RFS870120:721
3.Valmiera842212:1114
4.Ventspils832311:911
5.Spartaks732213:1311
6.Jelgava83056:129
7.Daugavpils830516:159
8.Liepāja721410:127
9.Metta82157:137
10.Tukums 2000/TSS80266:242

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Nemaņa BelakovičsSpartaks7
2.EmersonsRFS6
3.Tolu ArokodareValmiera5 (1)
4.Činonso OforsDaugavpils4
Kulē MbomboRiga FC4
6.Raimonds KrollisMetta4 (1)

     [+] [-]

, 2020-07-21 11:49, pirms 4 gadiem
nemāk te SC rakstīt virsrakstus!
Ja ir karstā čempione, tad ir vēsā, saldētā, nosalusī Ventspils!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-21 12:11, pirms 4 gadiem
https://twitter.com/i/status/128520...

šis piesaista un cepuri nost par tādu reklāmu

  -1 [+] [-]

, 2020-07-21 12:19, pirms 4 gadiem
bobiits rakstīja: https://twitter.com/i/status/128520...

šis piesaista un cepuri nost par tādu reklāmu
super!

     [+] [-]

, 2020-07-21 13:02, pirms 4 gadiem
Ar tādu spēli,ko dzeltenzilie parādīja pret Mettu,draud sagrāve.Tiesa,potenciāls komandai ir daudz lielāks,var būt arī pavisam negaidīts rezultāts.Tā kā skatīsimies.

     [+] [-]

, 2020-07-21 13:49, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Ar tādu spēli,ko dzeltenzilie parādīja pret Mettu,draud sagrāve.Tiesa,potenciāls komandai ir daudz lielāks,var būt arī pavisam negaidīts rezultāts.Tā kā skatīsimies.
Nekas ,drīz pret Tukumu spēle,iespējams kāds atkal varēs sev lepni sist pie krūts...

     [+] [-]

, 2020-07-21 15:26, pirms 4 gadiem
Stadionā ir bārs?